VIDEO | Dunărea Călărași a pus din nou Farul la colț. Trupa lui Adi Mihalcea e pregătită pentru reluarea sezonului

Marius ANGHEL 21 Feb. 2016, 21:19 Pregătiri, amicale
  • Dunărea Călărași s-a impus în ultimul amical înaintea reluării campionatului Ligii a 2-a, sâmbătă, pe Arena „Ion Comsa” din incinta Complexului Sportiv Dunărea, 3-1 împotriva colegei de serie Farul Constanța. Peste o săptămână, pe 27 februarie, călărășenii au primul joc oficial acasă, în compania celor de la Ceahlăul.

 

Dunărea a terminat seria meciurilor de pregătire cu o victorie obținută, sâmbătă, în partida cu Farul Constanța, meci jucat la Călărași. În prima repriză, jucătorii ambelor echipe au fost foarte agitați pe teren. Oaspeții nu au uitat de acel umilitor 6-2 pentru Dunărea de anul trecut din campionat și au cam lăsat „lama jos” în acest test de pregătire. Nervii întinși la maxim l-au făcut pe arbitrul de centru Ionuț Rădulescu să împartă câteva cartonașe galbene, dar și roșii. Noua achiziție a Dunării, Valentin Balint, n-a apucat să joace decât 25 de minute, fiind eliminat de arbitru pentru un fault dur.

Primul gol al partidei a venit în minutul 39. Marocanul Alami a scăpat singur cu portarul Negrilă și a deschis tabela. Alami a ales să joace în continuare la Călărași, chiar dacă Ionel Ganea l-a vrut foarte mult la noua sa echipă, FC Voluntari. În repriza secundă, fotbaliștii lui Adrian Mihalcea și-au văzut mai mult de fotbal și au reușit să se distanțeze, asta după ce Pătulea egalase situația la 1-1 în minutul 54. Introdus în partea a doua, Andrei Valentin a reușit un gol senzațional de la 20 de metri în urma unui șut cu efect. Victor Petre a făcut 3-1 în minutul 72, iar, pe final, Sergiu Popescu a ratat o lovitură de penalty (80). În partida de ieri, Mihalcea nu a putut conta pe atacantul Valentin Alexandru și mijlocașul Bodo Kanda, ambii accidentați.

După acest ultim joc de pregătire, elevii lui Adrian Mihalcea par pregătiți pentru a doua parte a campionatului 2015-2016. Pentru Dunărea urmează un retur de foc. Echipa pornește de pe prima poziție din Liga a 2-a, Seria 1, iar antrenorul Mihalcea se află în fața unui examen destul de greu, poate cel mai greu din cariera sa de antrenor.

Ultimele două achiziții

După Ionuț Vână și Marian Chițu, jucători care au parafat înțelegerea cu Dunărea, la Călărași au mai venit în ultimele zile alți doi fotbaliști. Este vorba de atacantul Valentin Balint și fundașul Marius Săftescu. Balint a jucat la Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid și Dinamo, iar tânărul fundaș Săftescu vine de la Dinamo II, pe filiera lui Ion Moldovan.

Dunărea (prima repriză): C. Lungu (G. Popa 54) – I. Țenea (Săveanu 73), Bg. Panait (Bumbac 62), M. Popescu (Săftescu 62), Mureșan (M. Chițu 54) – S. Matei (Sg. Popescu 54), Preoteasa – I. Vînă (V. Petre 54), Alami (V. Andrei 54), Vădrariu (M. Ștefan 62) – V. Balint (Al. Stoica 28, Al. Dincă 62)
Antrenor: Adrian Mihalcea

Farul Constanța: Negrilă – Milea, Bratu, Popa, Murgoci – Ionescu, Zugravu, Vezan, Neagu – Pătulea, Munteanu
Au mai jucat: Dinu – Băjan, Pătrașcu, Corcoveanu, Tigoianu, Pungă, Tudor
Antrenor: Constantin Ghache

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)
Video: Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 21 Feb. 2016, 21:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă