Știința Miroslava încheie turul cu victorii pe linie și fără gol primit pe teren propriu. Tudorache a devenit golgheterul seriei

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 13:29 Stiri

Știința Miroslava s-a impus, sâmbătă, fără niciun fel de probleme în ultima etapă a turului Ligii 3, scor 3-0 împotriva lui FC Zagon, reușind astfel să adune cifre frumoase în dreptul ei. Pe lângă faptul că echipa ieșeană a reușit să-și păstreze intactă media de trei goluri per meci înscrise pe teren propriu, la Știința în lot se află și golgheterul Seriei 1. Tudorel Tudorache (foto mic 1) și-a trecut în cont o triplă cu FC Zagon, detașându-se în clasamentul golgheterilor seriei cu un total de 11 goluri în 13 meciuri disputate. Mai mult, gruparea pregătită de Cristian Ungureanu rămâne și după această rundă singura echipă fără gol încasat în partidele disputate la baza sportivă de la Uricani.

Soarta celor trei puncte puse în joc a reprezentat o problemă pentru Știinta timp de doar 20 de minute. Pe fondul unei pătrunderi în flancul stâng a lui Adrian Sasu, Tudorel Tudorache a speculat o greșeală a portarului Torok și a deschis scorul printr-o reluare simplă din apropiere. A urmat o sarabandă de ocazii la poarta oaspeților, cu Sasu, Tudorache și Sărițanu în situații iminente de gol. Dacă Sasu (22) l-a luat la țintă pe portarul Torok în prima fază, fundașii Zagonului au fost nevoiți să scoată în două rânduri de pe linia porții în fața atacantului Tudorache (23) și a stoperului Andrei Sărițanu (23). Nici căpitanul Ghiarasim nu a fost mai precis în fața buturilor adverse, în minutul 30, urmat fiind de Tudorache (31).

Cu cinci minute înainte de pauză, Tudorache a adus liniștea de care avea nevoie Știința pentru a pregăti repriza secundă. George Maxim a centrat perfect pentru Tudorache, care l-a „judecat” pe Torok din câțiva metri.

Tudorel Tudorache a fost și la originea principalelor ocazii ale Științei din repriza secundă, în condițiile în care adversarul nu a emis prea multe pretenții la poarta apărată de Ionuț Geoacaș. După o nouă ocazie rarisimă, înregistrată în minutul 77, Tudorache a stabilit scorul final, 3-0, cu puține minute înainte de ultimul fluier al arbitrului Marius Diaconu, din Roman. A fost vorba despre un șut plasat din interiorul careului, gol în urma căruia Tudorel Tudorache s-a înscris cu șanse reale la obținerea acestui trofeu individual (golgheterul Seriei 1).

Astfel, Știința Miroslava a încheiat turul de campionat pe locul 4, la doar un punct distanță de podium. Clasamentul este condus de Sepsi Sfântu Gheorghe (33 puncte), urmată de Olimpia Râmnicu Sărat (29) și Petrotub Roman (27).

Ungureanu: „Am încheiat turul într-o notă pozitivă”

„Sunt foarte mulțumit de această victorie și de faptul că am reușit să încheiem turul într-o notă pozitivă, dătătoare de speranțe pentru partea a doua a campionatului. Sunt, de asemenea, încântat de faptul că poarta noastră a rămas intactă și după această etapă. Urmează două săptămâni de antrenamente și apoi o binemeritată vacanță pentru băieți”, a spus antrenorul Cristian Ungureanu după meci.

Președintele Acatrinei vorbește despre evoluția din tur și obiectivul pentru partea a doua a sezonului

„Un tur de campionat mulțumitor și oscilant. Dacă pe teren propriu randamentul jucătorilor a fost la cote înalte, realizând maximum punctelor posibile, neprimind niciun gol de la echipele vizitatoare, în deplasare nu am avut aceeași constanță, tinerețea, lipsa de experiență și tracul debutului în Liga 3 a jucătorilor nou-veniți au făcut ca punctajul obținut să ne situeze pe poziția a 4-a din Seria 1. În pauza competițională ce urmează ne vom pregăti intens la toate capitolele (susținere, încredere, profesionalism) cu speranța de a recupera diferența de puncte față de prima clasată. Sunt bucuros că echipa tehnică și jucătorii au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor suporterilor numeroși din Comuna Miroslava, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare și în returul campionatului”, a declarat și președintele Științei Miroslava, Daniel Acatrinei.

Știința Miroslava: Geoacaș (C. Bîrlădeanu 82) – Loghin, Sărițanu, Gheorghiu, Maxim, Izmană (V. Croitoriu 73), Baciu (Amarinei 46), Botezatu, Sasu, Ghiarasim și Tudorache.
Rezerve: Birladeanu, Simon, Croitoriu, Chetrosanu, Amarinei, Tacutanu si Paladuta.

FC Zagon: Torok – Peter, Iordache, Iakab, Mândru, Brujan, Cocan, Andrei, Sănduleac, Paraschiv și Galan.
Rezerve: Istrate și Roșca.

Brigada de arbitri: Marius Diaconu (Roman), Ionel Tănasă (Botoșani) și Ionuț Răzvan Andrei (Piatra Neamț). Observatori: Horia Abrudan (Bacău) și Vasile Vamanu (Piatra Neamț).

Text și foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 22 Nov. 2015, 13:29 Stiri
Pe aceeași temă