Reșița începe cursa de urmărire a liderului cu Mioveniul: „Orice se poate întâmpla”. Rufă a stabilit prima de promovare

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 18:09 Seria 2
Reșița începe cursa de urmărire a liderului cu Mioveniul:

Metalul Reșița este cea mai apropiată echipă în clasament de liderul ACS Poli. Aflată la doar șase puncte în spatele timișorenilor, gruparea pregătită de Daniel Oprița are 10 meciuri pentru a recupera diferența, iar sâmbătă are prima astfel de ocazie. Bănățenii întâlnesc pe teren propriu, de la ora 11:00, pe CS Mioveni. 

Daniel Oprița își laudă adversarul, însă speră ca elevii săi să fie mai determinați și să ia toate punctele puse în joc. Ar fi o premieră în acest sezon, deoarece în tur și retur cele două echipe au remizat de fiecare dată, 0-0 la Mioveni și 1-1 la Reșița.

„Acum toate meciurile sunt foarte grele. Avem un meci cu CS Mioveni în care orice se poate întâmpla, o echipă foarte bună cu jucători valoroși. Trebuie să fim foarte atenți la ei, să avem o determinare foarte bună să încercăm să luăm cele trei puncte. Și în celelalte două meciuri care se joacă se poate întâmpla orice: Timișoara cu Satu Mare și Slatina cu Tărlungeni. Noi trebuie să câștigăm meciul nostru și să ne uităm mai puțin la celelalte. Obiectivul nostru a fost calificarea în play-off. Suntem la șase puncte de Poli, puteam fi la mai puține, mă gândesc la penalty-ul ratat cu Caransebeșul, dar și la cele două puncte pierdute la Oradea în minutul 93, când conduceam cu 1-0 și am primit gol”, a spus Oprița în direct la Radio Reșița, ca mai apoi să anunțe și indisponibilii pentru acest joc: „Octavian Vasile e accidentat și cu Vali Bărbulescu. Nu știu dacă se reface vreunul până sămbătă, dar nu-mi fac probleme. Jucătorii care o să intre sunt sigur că o să facă un meci bun și nu o să avem probleme”.

Rufă: „Băieții au o primă de promovare de 10 mii de euro pe care, sper din tot sufletul, să o ia”

Despre play-off, promovare și șansele de a ocupa prima poziție în Seria I la finalul sezonului a vorbit și patronul Cătălin Rudă. „Băieții sunt conectați, sunt conștienți de importanța acestui obiectiv, au o primă de promovare de 10 mii de euro pe care, sper din tot sufletul, să o ia. Începe play-off-ul, din punctul meu de vedere este un nou campionat. Chiar i-am felicitat de Daniel Oprița și pe băieții lui pentru prima parte a campionatului, mă refer la tur și retur, au terminat exact cum ne-am propus astă vară. Nu multă lume știe, am avut astă vară o discuție cu Daniel Oprița în care i-am spus că dacă terminăm pe locul doi, la nu mai mult de șase puncte față de Timișoara, avem șanse reale de promovare. Acum nu trebuie decât să conștientizeze că e vorba de cu totul alt campionat, e vorba de șase echipe la fel de bune, e vorba de zece derbiuri, că trebuie tratate ca atare. Probabil că echipa mai motivată și mai determinată și care crede în acest obiectiv, în promovare, la sfârșit va avea câștig de cauză. Sper să fim noi aceia, nu e ușor, vă dați seama, să te bați cu Poli, o echipă dintr-un oraș cu tradiție, cu putere financiară și susținut din toate punctele de vedere. Nici nu ne putem da la o parte”, a declarat Rufă la Radio Reșița.

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 18:09 Seria 2
Pe aceeași temă