Gloria Buzău a scăpat pentru moment de faliment. Judecătoriei i-a păsuit până pe 2 iunie

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 17:21 Liga 2
Gloria Buzău a scăpat pentru moment de faliment.** Judecătoriei i-a păsuit până pe 2 iunie

Gloria Buzău a scăpat de faliment. După ce a reușit să achite către ANAF 1,3 miliarde de lei vechi, în decurs de o săptămână, clubul din Liga 2 a primit din partea Judecătoriei Buzău un termen de grație în care să-și achite datoriile, anunță Opinia Buzău. Gruparea din Crâng are astfel șansa să obțină prelungirea planului de reorganizare cu încă un an.

În ultimele zile, clubul din Liga 2 a beneficiat de un sprijin ­ne­sperat din partea unor oameni de afaceri, datorită cărora au achitat 1,3 miliarde de lei vechi către Fisc. Plata s-a făcut în două tranșe, de 500, respectiv 800 de milioane de lei.

„Vom trece noi și peste asta, că Dumnezeu le aranjează pe toate! Important este că s-a plătit o sumă considerabilă la ANAF și e mare lucru, e vorba de un miliard și 300 de milioane de lei vechi. Era bine dacă banii ajungeau la echipă, dar ce să facem? Prioritari sunt cei de la Fisc, că au cerut falimentul. Cum să ceri falimentul la așa ceva? Sperăm acum din tot sufletul, nu că sperăm, dar vom face toate sacrificiile ca să primească și băieții măcar un salariu întreg până în Paște, din cele 5-6 câte au de luat”, a spus Viorel Ion la finalul partidei de sâmbăta trecută cu Rapid CFR Suceava.

Instanța i-a dat posibilitatea echipei buzoiene ca în următoarele două luni să-și reducă datoriile către creditorii de la masa credală. Dacă va face acest lucru, Gloria are toate șansele ca pe 2 iunie, când are un nou termen la Judecătorie, să îi fie aprobată prelungirea planului de reo­r­ganizare cu încă un an.

Marius ANGHEL 02 Apr. 2015, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă