Centru de Excelență de la Slatina, în 2015. Burleanu: „Așteptăm să vedem dacă municipalitatea va putea pune la dispoziție condițiile de infrastructură”

Mihai Andries 25 Nov. 2014, 17:00 Special
Centru de Excelență de la Slatina, în 2015. Burleanu:**

Oficialii FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu, au fost prezenți, luni, la Slatina pentru a prezenta membrilor afiliați din zona Olteniei proiectele aflate în derulare. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dat asigurări că Centrul de Fotbal de la Slatina va fi înființat în 2015, dacă condițiile legate de infrastructură vor corespunde cerințelor.

„Există un parteneriat public-privat vizavi de Centrul de Excelență de la Slatina, așteptăm să vedem dacă municipalitatea va putea pune la dispoziție condițiile de infrastructură. Dacă ele corespund așteptărilor Federației atunci va fi funcțional încă din 2015, dacă nu în 2016. Eu am văzut în mare despre ce este vorba, am rămas plăcut impresionat vizavi de proiectele în ceea ce privește infrastructura sportivă, mă refer la terenuri și investițiile care urmează să aibă loc. Nu am fost, în schimb, satisfăcut de spațiile de cazare, unde sportivii noștri, talentați și tineri, urmează să fie cazați din vara anului viitor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Drepturile federative asupra jucătorilor vor aparține cluburilor de proveniență”

Șeful FRF a mai spus că bugetele care vor fi alocate Centrelor de Fotbal din țară nu au fost deocamdată stabilite. Neclarități sunt și în ceea ce privește competiția în care vor evolua sportivii legitimați la Centrele de Excelență

„Au fost discuții vizavi de bugetele pe care le vom aloca Centrelor de Excelență, dar nu pot în momentul de față să vă dau o cifră. Asta pentru că acest lucru va fi prins în bugetul Federației pe 2015. În mod cert, bugetul va fi unul satisfăcător, atât timp cât nivelul de performanță pe care ni-l dorim va fi unul foarte ridicat. Ceea ce pot să vă spun este că Federația are deja disponibil o jumătate de milion de euro, pentru partea de infrastructură, pentru cele două dintre proiectele unde am făcut deja pași importanți, Târgu Mureș și Timișoara. Având 15 ani, fiind primul an de formare, nu îi poți înscrie în Liga a II-a. Vom începe cu vârsta 14-15 ani, sportivi care intră în clasa a IX-a. Va fi un sistem integrat din punct de vedere educațional, al nutriției, din punct de vedere medical, al pregătirii fizice. Urmează să decidem în ce competiție vor evolua. Grupa va avea 25 de sportivi. Ei vor fi legitimați la noua entitate, vor evolua pentru noua echipă, dar drepturile federative asupra jucătorului vor aparține cluburilor de proveniență”, a mai spus Burleanu, care a precizat totuși că în momentul de față regulamentul prevede că până la 16 ani un jucător poate pleca de la un club la altul, însă va fi schimbat.

În altă ordine de idei, FRF a acordat, membrilor prezenți la întrunire, 25 de mingi de fotbal.

Sursa: Gazeta Nouă

 

Mihai Andries 25 Nov. 2014, 17:00 Special
Pe aceeași temă