Caransebeșenii au dat-o-n bară. De două ori…

Miercuri, 15 octombrie, s-a disputat etapa a VIII-a, intermediară, din Liga a II-a, în cadrul Seriei a II-a FC Caransebeș întâlnind pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș pe CS Mioveni, formație antrenată de Claudiu Niculescu.

Că ambele echipe aveau nevoie de puncte ca de aer s-a văzut din începutul echilibrat de partidă, în primul sfert de oră fiecare formație având câte o oportunitate de a deschide scorul. Astfel, în minutul 4, Artean a prins un șut bun de la 22 de metri, în dreapta portarului oaspeților, însă Popescu a reușit să respingă în corner. De cealaltă parte, în minutul 15, Claudiu Bălan a făcut o fază pe stânga, șutul său extrem de puternic, de la 25 de metri, „bărbierind” transversala porții gugulane.

Era clar încă de la începutul partidei că după felul în care și-a așezat Claudiu Niculescu elevii, adică fundașii în linie la 30 de metri de poarta lui Popescu, avea să fie greu pentru caransebeșeni să se apropie cu mingi pe jos de țintă. Singura opțiune rămânea șuturile de la distanță și exact strategia aceasta au aplicat-o băieții antrenați de Sorin Bălu. Primul exemplu în acest sens este șutul excelent de la 22 de metri expediat de Precup, în minutul 22, mingea se ducea sub bară, însă Popescu s-a întins și a respins spectaculos în corner.

Formația argeșeană a avut o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 22, atunci când brazilianul Ayza a recuperat o minge la centrul terenului, l-a angajat în adâncime pe Popa, care a pătruns în careu pe partea dreaptă, șutul său puternic, de la 12 metri, fiind apărat de tânărul Rusu. Oaspeții au mai avut o fază periculoasă în minutul 33, când Eduard Stoica a executat înalt, tăiat, o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-dreapta, goalkeeper-ul caransebeșean Rusu reușind să respingă cu vârfurile degetelor din viclul drept al porții sale.

Gazdele au început mai bine partea a doua, în minutul 51 beneficiind de o lovitură liberă dictată de Horațiu Feșnic după faultul lui Răuță asupra lui Precup, la 23 de metri central. A executat același Precup, excelent, plasat, în vinclul drept, însă Popescu a reușit să respingă din nou spectaculos. Două minute mai târziu, tot Răuță l-a faultat pe Poiană la 28 de metri, lovitura liberă fiind executată de Artean, care a prins un șut de excepție, Popescu a respins în transversală, de unde mingea a revenit în teren, însă „capul” lui Gafița, de la 3 metri, a trecut peste poartă.

Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 60, când Claudiu Bălan a deviat pe dreapta la Popa, acesta i-a recentrat pe jos, în careu, de unde primul a reluat cu latul, de la 10 metri, în dreapta lui Rusu.

Replica gazdelor a venit imediat, în minutul 62 Ologu executând excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, însă Popescu a reușit să devieze în corner balonul care se îndrepta spre vinclu. Șapte minute mai târziu, același Ologu și-a făcut bine o minge la 18 metri, central, însă șutul său a trecut puțin peste transversala porții argeșene.

Una dintre puținele faze periculoase ale oaspeților s-a consemnat în minutul 75, atunci când Ayza a recuperat o minge pe partea stângă, i-a trimis lui Mârzeanu, șutul acestuia, de la 18 metri, fiind reținut de Rusu.

În căutarea golului egalizator, până în final caransebeșenii au mai avut două ocazii, una în minutul 87, când Negoescu a trimis o ghiulea de la 25 de metri, la semiînălțime, respinsă în lateral de Popescu, și în minutul 88, când Lupu, aflat pe aripa dreaptă, a trimis un șut puternic de la 20 de metri, însă balonul a lovit bara transversală a porții argeșene.

La final, cei aproximativ 800 de spectatori i-au aplaudat pe jucătorii caransebeșeni, chiar dacă aceștia nu le-au mai oferit de ceva vreme satisfacția unei victorii pe teren propriu.

Bălu: „Acum, ce să zic? Să tot spun că am avut ghinion?”

„Din punctul meu de vedere, eu zic că am făcut un meci relativ bun. Nu ca celelalte de acasă, însă până la urmă spun că am întâlnit cea mai bună echipă de până acum, o echipă care a dat impresia, prin tehnica de la mijlocul terenului, că ne-a dominat. Eu zic că n-a fost deloc așa, până la urmă Mioveniul a marcat un gol pe o greșeală și a mai avut două situații. Noi am avut o ocazie foarte mare, câteva șuturi scoase din vinclu de portarul advers și două bare. Acum, ce să zic? Să tot spun că am avut ghinion? Spun doar că trebuie să spargem și ghinionul ăsta, fiindcă, până la urmă, noi asta avem, ghinion… Nu este neapărat lipsă de valoare… Și mergem mai departe, trebuie să mergem mai departe…”, a declarat antrenorul caransebeșean Sorin Bălu.

Niculescu: „M-am bazat foarte mult pe dorința lor de revanșă în acest meci”

„Am câștigat trei puncte foarte importante astăzi, pentru că veneam după o înfrângere acasă și băieții mei aveau moralul puțin scăzut după meciul de sâmbătă, dar au dovedit încă o dată, cum au dovedit-o de mai multe ori în acest sezon, că sunt băieți cu caracter, sunt băieți în care am mare încredere… Îi felicit, este meritul lor în totalitate pentru victoria de astăzi, și sunt trei puncte binevenite înainte de această pauză pe care o avem, fiindcă noi în etapa viitoare stăm. Sunt bucuros, pentru că m-am bazat foarte mult pe dorința lor de revanșă în acest meci, și nu m-am înșelat. Am avut, într-adevăr, și puțin noroc, dar norocul face parte din fotbal. Felicit echipa gazdă, pentru că este o echipă bună, foarte bine organizată, dar fotblul până la urmă se joacă pe goluri, iar noi am reușit ca din cele trei-patru ocazii pe care le-am avut să marcăm un gol”, a declarat după meci tehnicianul echipei argeșene, Claudiu Niculescu.

FC CARANSEBEȘ    0
CS MIOVENI        1

Cl. Bălan ”60

Oct. Rusu – Săulescu, A. Dicu, Goșa (cpt.), Bușu – Ologu (Negoescu ”73), Precup, Artean, Poiană – Cr. Gafița (Gheju ”77), Suru (S. Lupu ”67)
Rezerve neutilizate: Bujor – R. Barbu, Ad. Ganea, Centea
Antrenor: Sorin Bălu

O. Popescu – Calvin, Bg. Stoica, I. Rada, Ed. Stoica – Al. Răuță (cpt.), Mârzeanu, Galan (Dragalina ”79) – A. Popa, Cl. Bălan (Biceanu ”65), Ayza (M. Vintilă ”89)
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Cip. Negoiță, Greu, Năstăsie
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: „Municipal” (Caransebeș); Spectatori: 900; Arbitru: Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Ovidiu Timar (Marghita); Jucătorul meciului: Daniel Popescu.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă