Valea Ursului a produs surpriza: a eliminat-o pe FCM Târgoviște

Mihai Andries 18 Jul. 2014, 11:46 Cupa României
Valea Ursului a produs surpriza:** a eliminat-o pe FCM Târgoviște

Miercuri seară, pe stadionul de la Valea Ursului a avut loc pri­ma fază a Cupei României la fotbal, ediția 2014-2015. Pe sta­dionul din localitate s-au întâlnit AS Valea Ursului, formație care a terminat sezonul tre­cut pe locul secund în Divizia D, și FCM Tîrgoviște, formație de liga a treia, care a ter­minat pe locul 7 precedenta ediție de campionat.

Confruntarea dintre cele două echipe a fost una destul de spectaculoasă și a oferit spectatorilor goluri multe și faze spectaculoase. Deși pleca din postura de outsider, echipa de la Valea Ursului a reușit să se impună și să meargă mai departe în faza următoare a competiției.

Formația pregătită de Alin Lipa a reușit să se impună cu 5-2 în fața echipei din Tîrgoviște. Oaspeții au re­ușit să deschidă scorul după 17 minute. Enescu a primit o pa­să de la un coechipier și l-a executat pe portarul argeșean cu un șut din interiorul careului. Bucuria dâmbovițenilor nu a durat foarte mult, pentru că, după un minut,  Neagu a egalat din pasa lui Lipa. Oaspeții au preluat din nou conducerea pe tabelă în minutul 37, când Popa l-a învins pe goal-keeperul argeșean cu un șut din unghi, din interiorul careului.

Argeșenii au restabilit din nou egalitatea la faza imediat următoare. Neagu a driblat doi jucători, i-a pasat lui Ciocîrlan, care din 3 metri a împins balonul în plasă. La aproximativ 20 de minute după pa­uză, AS Valea Ursului a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Lipa a centrat în careu, iar Drugescu a reluat cu capul în plasă. Același Drugescu a reușit dubla cu un sfert de oră înainte de final, din centrarea lui Ciocîrlan. Scorul final a fost stabilit de Paraschivescu, care l-a învins pe goal-keeperul dâmbovițenilor cu un șut din unghi, dus direct în plasa laterală.

Prefectul Argeșului a venit la meci

Tribuna stadionului de la Valea Ursului a fost neîncăpătoare la meciul de cupă, de miercuri. La partidă au asistat câteva sute de persoane, printre care și prefectul județului Argeș, Mihai O­prescu. Spectatorii au stat liniștiți timp de 20 de minute, după care au fost dispersați de o ploaie care a durat până la finalul partidei. Unii dintre ei nu au vrut să plece și au urmărit confruntarea din mașinile parcate la stradă.

Lipă: „Nu avem nimic de pierdut”

Antrenorul gazdelor s-a declarat foarte mulțumit de jocul echipei și de scorul final. Alin Lipă spune că echipa lui va încerca să treacă și de faza următoare a întrecerii, când în luptă vor intra și celelalte echipe de liga a treia: „Am jucat bine astăzi și vrem să ajungem cît mai departe. Nu avem nimic de pierdut, pentru că noi sîntem o echipă de divizia județeană. Consider că am făcut o surpriză destul de plăcută”.

Multe absențe la dâmbovițeni

FCM Târgoviște a fost însoțită la Valea Ursului și de patronul echipei, Gheorghe Zotic. Omul cu banii de la dâmbovițeni a urmărit partida chiar de pe banca tehnică, iar la finalul întâlnirii nu a fost supărat. „Ne-au lipsit foarte mulți jucători, pentru că mulți dintre ei sunt plecați la mare sau la munte. Acum am jucat cu mulți copii, că n-am avut ce face. Oricum, nu ne-am propus un obiectiv în Cupa României”, a spus la finalul întîlnirii Zotic.

Sursa: Curierul Zilei

 

Mihai Andries 18 Jul. 2014, 11:46 Cupa României
Pe aceeași temă