Napoli vrea să treacă de deținătoarea Cupei: „Vrem să mergem cât mai departe”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 14:58 Cupa
Napoli vrea să treacă de deținătoarea Cupei:**

Echipa lui Adrian Mititelu va întâlni în „șaisprezecimile” Cupei României formația Petrolul Ploiești, meciul urmând a se disputa, cel mai probabil, pe stadionul „Municipal” din Turnu Severin. Echipa pregătită de Cosmin Contra este deținătoarea trofeului, după finala câștigată în vară contra lui CFR Cluj, scor 1-0.

Ultima întâlnire între cele două echipe a fost câștigată de craioveni, în 2006, într-un meci de Liga a II-a pe fostul „Ilie Oană”, printr-o reușită a lui Michael Baird. Un mesaj al galeriei craiovene la acel meci pare astăzi în oglindă, ținând cont de arena pe care evoluează „lupii galbeni” și diferența de valoare dintre cele două loturi: „Sunteți în spate, rămâneți în urmă, doar noi vă scoatem astăzi din umbră”.

„Jucăm acasă, este un avantaj. Evoluăm împotriva unei echipe foarte tari, cu un antrenor foarte bun, este important să facem un meci bun. Noi ne pregătim să câștigăm campionatul, adică seria noastră, acesta este principalul obiectiv, însă vrem să mergem cât mai departe în Cupă”  a declarat antrenorul Nicolo Napoli.

De astăzi, protest la „Ion Oblemenco”

După susținerea de care a avut parte echipa sa la Severin din partea craiovenilor, Adrian Mititelu a hotărât ca de astăzi jucătorii săi să protesteze la stadionul „Ion Oblemenco”, acolo unde și-ar dori să revină.

Astfel, între orele 13 și 14, de astăzi și până vineri, autocarul echipei va staționa în zona arenei din Bănie, iar fotbaliștii vor coborî pentru a protesta preț de 15-20 de minute purtând banderole albe pe brațul drept.

În condițiile în care Mititelu nu va primi satisfacție până vineri, amenință că va intra „în grevă generală, urmând a adopta forme de protest radicale, cu scopul de a atrage atenția opiniei publice naționale și internaționale și tuturor organismelor ce luptă pentru drepturile și libertățile persoanelor”, așa cum se specifică în comunicat.

În același timp, echipa lui Mititelu speră să câștige cu 3-0 la „masa verde” disputa cu CS Universitatea Craiova, după arbitrul Alexandru Tudor a reținut carnetele de joc al oaspeților, în urma contestației organizatorilor care vizau faptul că legitimările fotbaliștilor sunt făcute înaintea afilierii clubului din Bănie la FRF.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 14:58 Cupa
Pe aceeași temă