UPDATE2: Noii informații vin din tabăra arădeană, acolo unde grupele de juniori s-au reunit și speră să poată evolua în campionatele naționale în ciuda problemelor de la seniori.
Conform SportArad, Florian Voinea și antrenorii cu care colaborează la Centrul de Copii și Juniori de la UTA au demarat formalitățile de înscriere ale echipelor clubului arădean și speră ca lucrurile de la echipa mare să revină la normal.
„Noi încercăm să ne facem treaba. Joi e ultima zi de înscriere la republicani, astăzi facem formele și vor fi trimise la FRF. Înscriem toate grupele obligatorii, sper ca activitatea să nu sufere. Pe toată lumea deranjează situația de la echipa mare, toată lumea stă ca pe ace, dar copiii trebuie să-și facă treaba mai departe. Problemele de la seniori privesc doar conducerea clubului”, a punctat Voinea.
Alexandru Gaica a preluat ambele grupe de juniori mari ale UTA-ei, fostul apărător al anilor 80-90 urmând să primească un „ajutor” în curând. Sezonul la republicani începe pe 31 august.
„Toate grupele s-au reunit, mai puțin cea de copii născuți în anul 2000, care începe pe 5 august și merge în Ungaria pentru un turneu la Debrecen. Copiii trebuie să se antreneze, să ajungă viitori fotbaliști. Cât timp ne putem desfășura activitatea în condiții normale, nu putem pierde timpul”, a concluzionat Voinea.
UPDATE1: Nu doar Adrian Falub și – bineînțeles – apropiatul său, Marius Suller, au renunțat s-o mai pregătească pe UTA, dar și ceilalți doi „secunzi” au făcut pasul înapoi. Conform SportArad, cel puțin deocamdată, Dan Stupar și Adrian Suller nu se vor mai prezenta la programul echipei „textiliste”, așa că antrenamentul de marți seara al arădenilor este în aer.
Fără a i se comunica ceva oficial, Stupar era cam scos din schemă de Marțian pentru noua stagiune, iar în locul său urma să apară Adrian Dulcea. Având restanțe financiare importante, ca și toți componenții lotului și staffului tehnic din stagiunea trecută, dar și fără contract și garanții pentru viitor, fostul fundaș al „Bătrânei Doamne” s-a retras și el de la echipă, chiar dacă decizia a fost una dureroasă. „De mic, când am început să joc fotbal, tot ce-mi doream era să joc la UTA. Același lucru e valabil și în momentul în care am îmbrățișat munca de antrenor. Nu am pus niciodată partea financiară în față și am făcut totul din dragoste pentru fotbal și pentru acest club, dar acum simt că s-a ajuns pe un drum închis. I-am comunicat deja lui Gio (n.a. președintele Catanzariti) că nu mai pot să continui la club, cel puțin dacă nu se întâmplă ceva pozitiv în zilele următoare. Eu oricum nu aveam contract cu UTA de ceva timp, ci un fel de înțelegere scrisă cu conducerea clubului. Practic, nu mai am servici acum și nici nu aș dori să implic în altceva până nu mă liniștesc. Sunt foarte afectat și tulburat după acest pas pe care l-am gândit demult, mi-e foarte greu să mă despart de UTA”, ne-a mărturisit Stupar.
Adrian Dulcea își încheie și el activitatea în Calea Aurel Vlaicu înainte de a începe. Practic, atacantul de 35 de ani este solidar cu Adrian Falub și Marius Suller, cu care ar fi trebuit să compună viitorul staff tehnic „textilist” și nu a mai revenit în orașul nostru. „Decizia am luat-o împreună cu Adi Falub și Marius Suller, sunt destule lucruri la UTA de clarificat înainte de a ne putea face treaba ca lumea. Eu și așa am avut doar o înțelegere verbală cu conducerea clubului arădean, însă ceilalți băieți de la Pitești (n.a. Briceag, Cîrstoiu, Ivănică și Ion) au semnat contracte și se vor prezenta la programul echipei”, ne-a mărturisit Dulcea, care a confirmat și faptul că e în discuții cu noua formație a orașului din Trivale, însă e prematur să fie considerat un component al FCM Pitești.
Un sezon și jumătate e perioada ce va fi trecută în CV-ul antrenorului Adrian Falub pe banca Bătrânei Doamne. Tehnicianul a luat decizia de a refuza oferta propusă de patronul arădenilor, Adrian Marțian, de a continua ca antrenor la Arad.
„În acest an și jumătate, am avut șansa să îmi îndeplinesc o dorință mai veche, aceea de antrena pe UTA. Acum că am decis să nu mai continui la Arad, regret doar că nu am reușit o promovare cu UTA așa cum s-a întâmplat cu , Alba Iulia și Tg. Mureș”, a explicat Falub, care și-a motivat apoi și decizia de a refuza noul contract oferit de Marțian. „Nu ne-am certat, dimpotrivă. Mi-a oferit o propunere interesantă pe hârtie, dar incertitudinile din ultima perioadă nu îmi dau încredere că pot să atac promovarea în noul sezon cu UTA. Eu, încă un campionat cu atâtea lipsuri cum a fost cel trecut, nu mai pot accepta. Ar fi trebuit să fac prea multe compromisuri…”, a continuat antrenorul clujean.
Falub: „Echipa nu are confortul minim de a face antrenamente profesioniste”
UTA s-a reunit în pripă săptămâna trecută iar Falub a monitorizat două zile desfășurarea antrenamentelor. „Băieții au calitate și vor să facă performanță la Arad, dar timpul nu e de partea lor. Dacă noul sezon va începe pe 31 august ei vor avea un deficit de pregătire față de majoritatea celorlalte echipe. Se repetă situația din iarnă… Nu e deloc normal, iar eu nu pot face pe magicianul. În 25 de zile vrei să faci o echipă de calitate care să mai joace și ofensiv, să dea multe goluri, așa cum vrea patronul? Nu prea cred, chiar dacă unii dintre fotbaliști au calitate. Așteptările fanilor și ale patronului sunt mari la Arad, dar condițiile nu sunt pe măsura pretențiilor”, a continuat Falub, care a recunoscut că, astăzi, clubul are serioase restanțe financiare. „Sunt datorii la stat, la foștii jucători, la terți, peste tot… Echipa nu are confortul minim de a face antrenamentele profesionist: cazare, echipament, alimentație, vitaminizare. Toate aceste lucruri m-au determinat să îmi văd de drumul meu. Sper ca în cel mai scurt timp, UTA să își rezolve situația și să redevină în prima ligă, acolo unde este locul ei. Vreau să mulțumesc oamenilor din club, personalului administrativ, care m-a ajutat foarte mult cât am fost la Arad, suporterilor și staffului cu care am colaborat mai ales că am avut 15 luni deloc ușoare”, a încheiat Falub.
5 puncte au lipsit UTA-ei sezonul trecut pentru a juca în acest sezon în Liga 1, deși a terminat returul pe locul 1și a avut cea mai bună apărare din serie
3 promovări are la activ Falub în cei șase ani de antrenorat: U Cluj (2007), Unirea Alba Iulia (2009) și FCM Tîrgu Mureș (2010)
Înainte de a vorbi de performanță la UTA, e nevoie de a clădi clubul pe niște principii serioase. Structural, clubul trebuie să își schimbe optica legată de funcționarea firească a unui club profesionist
Adrian Falub, ex-antrenor UTA
Articol scris de Mihai Andrieș