FC Olt a câștigat amicalul cu Damila! Niculescu: „Mă așteptam la acest recul”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 15:02 Pregătiri, amicale

FC Olt Slatina s-a impus în ultimul joc de pregătire înaintea debutului în retur. Gruparea pregătită de Dan Oprescu a învins cu scorul de 2-1 (2-0 la pauză) colega de serie Damila Măciuca, pregătită de slătineanul Claudiu Niculescu.

Slătinenii au abordat întâlnirea în perspectiva pregătirii primului meci oficial din stagiunea de primăvară. După 10 minute, presingul avansat al jucătorilor pregătiți de Dan Oprescu a adus deschiderea scorului. După o acțiune purtată pe partea stângă, Firțulescu l-a găsit bine cu o pasă pe culoar pe Bancu, sosit la primire, însă acesta a fost faultat în careu, după un atac întârziat al lui Pârvulescu. Firțulescu a transformat cu siguranță penalty-ul. Golul al doilea al slătinenilor a venit la jumătatea primei reprize. După un un-doi, în zonă centrală, între Firțulescu și Bancu, ultimul l-a deschis pe dreapta pe Andrei David, a cărui centrare în careu a fost reluată în plasă, cu capul, de atacantul Daniel Ene.

În actul secund, oaspeții au reușit să reducă din diferență prin Codin, care a profitat de o nesincronizare a goalkeeper-ului Cristi Bordea și a fundașului Daniel Giurcă, înscriind din apropiere în urma unei centrări de pe stânga (min. 56). Slătinenii au mai avut câteva oportunități de a marca. Lansat în adâncime, atacantul Matei a fost blocat în afara careului de portarul Matache, balonul a ajuns la Gafița, care a trimis către poarta goală de la 18 metri, peste. De asemenea, același Matei a mai avut două ocazii, singur cu portarul, ratate. Slătinenii au fost susținuți de galerie la meciul susținut pe terenul de la Piatra-Olt. La finalul întâlnirii, jucătorii divizionarei secunde au salutat prezența suporterilor.

FC Olt Slatina va debuta, sâmbătă, în retur, în deplasarea de la FC Maramureș.

FC Olt: Bordea, Giurcă, Cosic, Șerban, Bancu, Polgar, Quist, Firțulescu, Andrei David, Marin, Ene. Au mai intrat: Gafița, Matei, Dima, Vâlcică, Rioșanu, Anghelina.

Damila: Dragoș Geantă, Eduard Stoica, Cucui, Pîrvulescu, Samson, Iordache, Popescu, Bogdan Geantă, Iancu, Melcea, Voinea. Au mai jucat: Matache, Deaconescu, Ionuț Stoica, Bărbulescu, Nasser, Codin, Lircă, Smedescu, Negruț.

Oprescu: „Mai avem de lucru, să putem susține același ritm pe tot parcursul unui meci”

Tehnicianul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit de angajamentul la efort, dar și de ritmul de joc impus de elevii săi.

„Angajarea la efort a fost alta față de meciurile anterioare, pentru asta îi felicit, acesta este primul aspect pozitiv, mai sunt și altele, dar pe care le vom discuta în analiza meciului. Da, o primă repriză foarte bună, asta înseamnă că mai avem de lucru, ca să putem să susținem același ritm pe tot parcursul meciului, plus că adversarul a făcut mai multe schimbări la începutul reprizei a doua, care le-a adus mai multă prospețime, a trebuit să facem și noi, ca să echilibrăm balanța. Nu se poate spune că e vitală victoria la FC Maramureș, ne-am dori foarte mult să câștigăm, dar important este să nu pierdem. Asta spun în permanență, atunci când nu reușești să câștigi, este foarte important să nu pierzi.”, a declarat Oprescu.

Niculescu: „Mă așteptam să vină acest recul”

Tehnicianul celor de la Damila a declarat că testul a fost unul util. „Am vrut să văd jucătorii, în prima repriză, care au jucat mai puțin, am pierdut cu 2-1, mă așteptam să se întâmple așa, normal după o victorie atât de importantă la Târgu Mureș să vină acest recul, mă bucur că s-a întâmplat în acest moment, așa poate vor rămâne băieții cu picioarele pe pământ. A fost un test util, în care am rulat tot lotul, un test care îmi dă speranțe pentru viitor. Adversarul bun, o echipă foarte agresivă, bună, eu le doresc baftă în acest retur”, a declarat Niculescu.

Slătinenii, susținuți de galerie

Galeria grupării FC Olt Slatina a fost lângă echipă la ultimul amical susținut înaintea debutului în retur. Suporterii i-au susținut pe jucătorii pregătiți de Dan Oprescu în jocul cu Damila Măciuca, încheiat cu o victorie, scor 2-1. „Slatina, Slatina, Oltul Slatina, „Luptă, luptă, Slatina”, au fost doar câteva dintre scandările membrilor galeriei „Slatina 1368″.

„Vom fi prezenți lângă echipă inclusiv în meciul cu FC Maramureș, la Sighetul Marmației. Am văzut lucruri pozitive în jocul cu Damila, ne-au încântat, au arătat dorință, determinare, asta ne dorim de la ei. Vom fi aproape de echipă indiferent de rezultate, dar vrem să vedem că jucătorii dau totul pe teren”, a spus Andrei Petru, reprezentant al galeriei „Slatina 1368″.

Suporterii au afișat un banner în amintirea suporterului sârb Ivan Petrovic, ucis la un meci de fotbal, în urmă cu un an.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 15:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă