„Prinț” doar cu Măciuca!

Marius ANGHEL 26 Sep. 2012, 12:15 Cupa

Petrolul și-a îndeplinit misiunea pentru meciul cu vâlcenii de la Damila Măciuca, din «șaispreuzecimile» Cupei României, competiție pe care galben-albaștrii o au trecută la «obiective». Un succes facil, cu 2-0, cu gol marcat repede, pentru a nu avea emoții, cu o sumedenie de ocazii ratate și o opoziție «fair-play» a adversarilor, care au încercat și ei, cât au știut și cum au putut, să joace fotbal, fiind și o calificare care a mai «reparat» un pic moralul înaintea meciului «șoc» cu Steaua, de duminică. De altfel, acest meci cu Damila s-a desfășurat sub semnul marelui eveniment de duminică, de la galeria care a scandat tot timpul împotriva viitoarei adversare, până la discursul lui Mircea Rednic, de la conferința de presă, când a recunoscut că, deja, a intrat în «febra» derbiului amintit.

Premiat huiduit

Adrian Cristea a dat golul de 1-0, din min. 6 al partidei cu Damila și a fost desemnat (decizie «dubioasă») de către sponsorul competiției – jucătorul meciului ! «Prințul» a avut parte de un tratament special din partea fanilor, supărați pentru atitudinea și prestația sa, de la venirea la Ploiești : a fost fluierat la prezentarea echipelor și nu a fost chemat «la salut» în momentul schimbării!

Petrolul s-a jucat apoi cu ocaziile, a avut două bare, prin Cristescu și Grozav, și două ocazii «cu poarta goală» prin Mustivar și același «Gicu». Golul de 2-0 a venit de la Martinescu, în urma unei «indirecte» din careu, acordată destul de ușor de centralul George Rădulescu – cu o prestație modestă în ansamblu.

De remarcat că ex-stelistul Geraldo a fost căpitan, în premieră, într-un meci în care Mircea Rednic a «îmbinat» titularii obișnuiți cu rezervele, pentru a «bifa» calificarea obligatorie.

Petrolul Ploiești – Damila Măciuca 2-0 (1-0)
Stadion: «Ilie Oană». Spectatori: circa 4000. Au marcat: Cristea (6), Marinescu (65).

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo (cpt), Manasse, Guilherme – Mustivar, Boudjemaa – Cojocnean (46 Marinescu), Cristescu, Cristea (75 Grozav) – Younes (66 Bokila). Antrenor: Mircea Rednic.

Damila: Botaș – Samson, I. Stoica (cpt), Posteucă, Ed. Stoica – Iordache – Ad. Popa (79 Bălan), Melcea (67 Al. Stoica), Lircă, B. Geantă – Codin (62 Voinea). Antrenor: Eric Licar.

Avertismente: Yamissi (77)
Au arbitrat: George Rădulescu (București) – Stelian Slabu (Brașov) și Bogdan Hârlab (Brașov).
Observatori: Marius Ciugarin (București – organizare) și Aurelian Simion (Pitești – arbitraj).
Jucătorul meciului : Marian Cristescu.

Articol scris de Marian DIMA
Foto: Octav GANEA (Mediafax)

Marius ANGHEL 26 Sep. 2012, 12:15 Cupa
Pe aceeași temă