INTERVIU | Florin Costea: „Nu m-a mai ajutat organismul ca să joc la un nivel înalt. Mă consider retras din fotbalul mare de trei ani”. La noua sa echipă joacă de plăcere

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 13:05 Special
INTERVIU | Florin Costea:**

La 34 de ani, după ce a suferit câte două operații la fiecare picior, Florin Costea mai joacă fotbal doar din plăcere, dar poate fi una din armele letale ale Viitorului Dăești în Liga a 3-a, echipa cu care a semnat în această vară.

Costea a marcat pentru noua sa echipă vineri, în testul susținut la Dăești cu echipa de „județ” Cozia Călimănești, câștigat cu scorul de 4-2, după care a acordat un interviu în exclusivitate pentru Liga2.ProSport.ro.

Florin, mulți ar spune că Dăești este un pas înapoi pentru tine…
Dăești nu este un pas înapoi. Eu am venit să joc acasă, nu am mai vrut să plec, dar vreau să fac și mișcare pentru menținere. Demult nu m-am mai gândit la fotbalul de performanță, de câțiva ani nu m-a mai ajutat organismul ca să joc la un nivel înalt. Eu vin să ajut Viitorul cât pot și să mă mențin în formă. Eu mă consider retras din fotbalul mare de trei ani, de când am plecat din Rusia. Am jucat și la Liga a 2-a cât mi-a permis organismul și la Liga a 3-a pentru plăcere, însă genunchii mei sunt operați de câte două ori fiecare și nu îmi permit să mai fac o pregătire bună, pentru a juca la un nivel mai ridicat.

Cum vezi noua ta echipă, va face față în Liga a 3-a, mai ales că a fost pusă într-o serie nu foarte comodă, cu deplasări lungi?
Nu pot să zic acum dacă Dăești este o echipă bună sau nu, rezultatele vorbesc. Vom vedea asta în primele etape. Nu este importantă seria, mai important este faptul că sunt deplasări foarte lungi. Este greu să mergi cu autocarul opt ore și apoi să joci fotbal. Chiar dacă mergi cu o zi înainte, este o deplasare foarte obositoare, nu știu de ce FRF ne-a băgat în această serie, dar nu e treaba mea.


Florin Costea și fratele său, Mihai Costea, după un antrenament efectuat la baza sportivă de la Dăești. Mihai este sub contract cu Al-Arabi (Emiratele Arabe)

Echipa ta de suflet, FC U Craiova, pare a fi principala favorită la promovare din Seria a 4-a?
Nu mă interesează adversarul cui voi fi, Craiova sau altă echipă, nu mă interesează rivalități cu FC U sau Horezu. Sunt la Dăești și joc aici, îmi doresc cel mai mult să fiu sănătos. Avem o echipă bunicică, vom vedea ce va fi în campionat. Sper să avem rezultate, sper să fim undeva în față.

Îți doreai să te faci antrenor după retragere. Te mai gândești la asta?
Îmi doresc să joc cât mai pot. Când nu o să mai pot, mă retrag frumos. Nu vreau să mă fac de râs nici la Liga a 3-a. Ce am avut de spus în fotbalul de performanță, cred că am spus. Din păcate, acele accidentări m-au dat mult înapoi. Sunt înscris la cursurile de antrenori, am făcut facultatea de sport, voi vedea ce voi alege. Eu am de unde să aleg în viață. După ce termin categoria, am dreptul să antrenez la Liga a 3-a.

Ai o fetiță, te schimbă faptul că ești părinte?
Este frumos să am un copil, îmi doresc și al doilea copil, de asta am și rămas acasă. Stadionul este la două minute de casa mea, din acest motiv am venit la Dăești. Nu îmi doresc să mai plec de acasă. Am o fetiță, nu contează ce va fi al doilea copil, important este să fie sănătos el și familia. Asta contează. Restul sunt lucruri simple.

CV Florin Costea (34 de ani)
 – a jucat la FC Râmnicu Vâlcea, FC U Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho (Irak), din nou CSM Râmnicu Vâlcea (Liga 2), ACS Șirineasa, U Craiova 1948 SA sau Atletic Bradu (toate trei din Liga 3);
– a debutat în Liga 1 în 2006, pe 15 septembrie, în Universitatea Craiova – Poli Iași 3-3;
– are 192 de meciuri în Liga 1, 60 de goluri și 21 de pase decisive;
– a fost golgeterul Ligii 1 în sezonul 2008-2009, când a marcat 17 goluri;
– a adunat 6 meciuri la echipa națională, totalizând 336 de minute;
– a strâns 9 sezoane în Liga 1.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Aug. 2019, 13:05 Special
Pe aceeași temă