Cel puțin pe teren, obiectivul fixat de finanțatorul Adrian Marțian și în care a crezut și antrenorul Adrian Falub este ca și ratat, însă mai rămâne și varianta promovării la „masa verde”. Multe dintre prim divizionare au probleme cu obținerea licenței, iar Liga Profesionistă de Fotbal nu concepe să ciopârțească Liga 1 din motive de drepturi de televizare.
Nici formațiile din fruntea seriilor ligii secunde nu sunt lipsite de emoții, dar ele mai au timp să-și pună la punct dosarul de licențiere până pe 29 mai. Este și cazul UTA-ei, care astăzi nu și-ar lua licența, însă conducerea clubului este decisă să bifeze toate criteriile până la finalul lunii. „De vineri sunt la Arad și o să fac tot posibilul să obținem toate avizele pentru licențiere”, ne-a mărturisit Adrian Marțian, care de la începutul săptămânii se află în Italia cu afaceri.
Acestea fiind spuse, nu ar fi exclus ca la începutul lunii viitoare, Federația Română de Fotbal să o includă și pe UTA printre grupările invitate să ia startul în ediția 2013-2014 a Ligii 1, chiar dacă arădenii se vor situa pe locul 3 sau 4 în seria de Vest. „O să fiu sincer și o să vă spun că mai există un mic poate. Dar, asta înseamnă că vom profita de necazurile altora și personal nu-mi cade prea bine. Oricum, e prematur să vorbim acum despre cum va arăta viitorul campionat al Ligii 1, eu m-aș preocupa mai degrabă de pregătirea noului sezon de Liga a 2-a”, a explicat Gheorghe Constantin.
Numit la finalul lunii februarie director executiv al „Bătrânei Doamne”, fostul șef al arbitrilor s-a ferit să folosească cuvinte mari precum promovarea. Înțelegând – totodată – ambițiile lui Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti, dar și dorința arzătoare a suporterilor arădeni de a-și vedea din nou echipa favorită înfruntându-le pe Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, Constantin crede că mult mai sănătoasă ar fi o promovare pe teren în vara anului 2014. „Indiferent de cum vom mai decurge lucrurile în aceste ultime etape, este clar că UTA se va despărți de mai mult de jumătate din actualii componenți ai lotului. Fie că e vorba de valoare sau de neînțelegeri privind reînnoirea contractelor ce expiră în acestă vară. Asta înseamnă că trebuie aduși alți fotbaliști după o selecție serioasă, cu care să se încheie contracte de performanță pe minim doi-trei ani. E nevoie de timp, de o perioadă de rodaj a echipei, dar și de eforturi enorme din partea conducerii pentru Liga 1. Să nu uităm că viitoarea ediție începe la finalul lunii iulie. Pe de altă parte, campionatul ligii secunde debutează în septembrie, până atunci avem posibilitatea să facem o construcție mult mai solidă. Eu înțeleg că și banii din televizări sunt tentanți, dar se întreabă cineva dacă UTA își poate face într-o lună o echipă care să poată facă față nivelului?”, sună întrebarea retorică a „oficialului” din Calea Aurel Vlaicu.
Sursa: Sport Arad