Băbuțan: „Vrem să revenim în Liga I”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2013, 12:00 Seria 2
Băbuțan:**

După un sezon în care FC Municipal Târgu-Mureș s-a prezentat mult sub nivelul așteptărilor, încheind pe locul V, cu 35 puncte, cu doar o victorie și două egaluri pe teren propriu în retur, mureșenii sunt deciși să atace noul campionat cu intenția declarată de a reveni pe prima scenă. Schimbările la nivelul conducerii tehnice și cele produse în lot n-au fost benefice. Lotul se va reuni în 15 iulie, cu un obiectiv bine stabilit: promovarea.

Revenit pe funcția de director general, Aurelian Băbuțan a răspuns la câteva întrebări legate de perspectivele echipei și despre știrile apărute în legătură cu acordarea licenței pentru Liga I. Evident, acestea nu mai intrau în calcul din momentul în care echipa și-a pierdut șansele de promovare încă din debutul returului.

– Cum putem caracteriza evoluția echipei în acest sezon?
– Am încheiat un campionat dezamăgitor, în care ne puneam mari speranțe. Aveam ca obiectiv revenirea în prima divizie, dar n-am reușit să-l atingem. Motivele sunt mai multe, nu are rost să intrăm acum în detalii. Dacă ar fi ceva de consemnat, ar trebui să ținem cont de cine s-a implicat și cine a fost cu adevărat alături de echipă. Chiar contestat de mulți, fără Claudiu Maior, cred că echipa nici nu ar fi existat. Aici nu vorbim doar despre sprijin financiar, ci și de implicare emoțională, deseori mai importantă. Un alt aspect, au fost prea multe schimbări la conducere și în lot, lucruri care nu aduc niciodată ceva bun. De remarcat și antrenorul care a încheiat campionatul alături de echipă. Cristi Coroian a dat dovadă de mult caracter și trebuie să-i mulțumim în mod special că nu ne-a întors spatele la greu.

– Care este situația cu acordarea licenței?
– Nu avem nimic de ascuns. Am înaintat dosarul la termenul admis de regulament și am făcut apel până la data limită permisă, adică 24 aprilie. Din momentul în care evoluția echipei nu se ridica la nivelul așteptărilor și locul era acolo unde știm, obținerea licenței nu-și mai aveau rostul. Dacă ne situam pe un loc promovabil și totul ar fi decurs așa cum ne doream, s-ar fi făcut toate eforturile ca toate criteriile cerute să fie îndeplinite.

– Ce perspective are echipa pentru campionatul viitor?
– Știm dinainte că va fi un campionat dificil, cu Craiova, Universitatea Cluj, UTA, Gloria Bistrița, Mioveni și altele, care au intenția de a promova. Pornim și noi cu același țel și vom încerca să pornim mai bine decât am făcut-o în campionatul trecut. Trebuie să încercăm să ne păstrăm continuitatea pe bancă, atât la nivelul conducerii, cât și în ceea ce privește lotul de jucători.

– Ce schimbări se au în vedere?
– Este prematur să vorbim despre lot. În ceea ce privește antrenorul, acesta va fi numit în cel mai scurt timp, probabil până luni. Abia după aceea vom putea pregăti componența lotului. Acesta se va reuni în 15 iulie, cu un prim cantonament la Târgu-Mureș, după care, probabil vom efectua un al doilea stagiu de pregătire în străinătate. Detalii vom putea oferi abia după ce semnează noul antrenor.

Articol scris de Mihai Vereș

Marius ANGHEL 08 Jun. 2013, 12:00 Seria 2
Pe aceeași temă