Seria I a Ligii 2 a rămas cu 13 echipe. FCM Dorohoi a trimis document la FRF că nu ia start în noul sezon

Marius ANGHEL 29 Aug. 2015, 10:06 Liga 2

Dacă până acum despre neparticiparea echipei FCM Dorohoi în noul campionat al Ligii 2, ediția 2015-2016, se vorbea doar teoretic, iată că, în ultimele zile, acest fapt a devenit și practic. Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că gruparea botoșăneană a trimis confirmare în scris că se retrage din competiție. Astfel, Seria I a Ligii 2 rămâne cu doar 13 echipe, o grupare va fi nevoită să stea în fiecare rundă, iar la finalul sezonului regulat va retrograda un singur club. După aceea se va intra în play-off și play-out, unde se vor stabili nou-promovatele și restul echipelor care vor ajunge în Liga 3.

„Marți, gruparea din Dorohoi a trimis un document pe adresa Departamentului Competiții al Federației Române, prin care a confirmat retragerea din ediția 2015-2016 a competiției. În aceste condiții, toate meciurile echipei FCM Dorohoi au fost anulate, urmând ca adversarele acesteia să beneficieze de zi liberă în runda în care ar fi jucat cu gruparea din județul Botoșani”, e scris pe site-ul federației.

FCM Dorohoi dispare din fotbalul românesc după doar un campionat petrecut în Liga 2, la capătul căruia a terminat sezonul regulat pe locul 8. Nou-promovată în vara lui 2014, echipa antrenată de Vespazian Colban a terminat play-out-ul ediției trecute a Ligii 2 pe primul loc, cu un total de 35 de puncte, cu unul mai mult față de CS Balotești.

Golgeterul echipei a fost Eduard Sandu, care a marcat de nouă ori, iar Adrian Cososchi a fost cel mai utilizat jucător, cu un total de 27 de meciuri, în care a strâns 2406 de minute pe teren.

FRF a publicat și lotul folosit în sezonul trecut de FCM Dorohoi:

portari: V. Prisacă, Hărăguță, Listaru, C. Ungureanu;
fundași: A. Vlaicu, Atudorei, Cososchi, G. Luca, Șt. Nicolae, R. Chiorescu, Ursachi, Barabaș;
mijlocași: Ghiviziu, D. Mihalachi, Orășanu, Vrabie, Pavăl, Ivașcă, Amarinei, Juncănaru, Lumaicu, Șuiu, Stancoschi, Mateiuc;
atacanți: Ed. Sandu, Al. Marin, T. Tudorache, Grumezescu.

Iată FORMATUL FINAL al PROGRAMULUI SEZONULUI REGULAT AL SERIEI I a Ligii 2

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Andrei BIRTA (Dorohoi News)
 

Marius ANGHEL 29 Aug. 2015, 10:06 Liga 2
Pe aceeași temă