Liderul Seriei I a Ligii 2 a rămas fără antrenor. Cine e favorit să-i ia locul lui Ganea

Marius ANGHEL 25 Jan. 2016, 11:04 Liga 2
  • Ionel Ganea a părăsit-o pe Dunărea Călărași, liderul Seriei I a Ligii 2, și s-a înțeles cu FC Voluntari, penultima clasată din Liga 1. Dumitru Dragomir, președintele clubului ilfovean, a confirmat, duminică, acest lucru pentru ProSport. Chiar dacă Ganea a negat inițial această informație, unul dintre finanțatorii echipei din Liga 2, Marian Dinulescu, a adeverit plecarea antrenorului la formația de lângă București.
  •  
  • Dunărea Călărași ar putea fi preluată în schimb de un antrenor cu experiență. Luni dimineață, Ion Moldovan (61) era pe drum către cantonamentul de la Ciuta! Conducătorii grupării călărășene l-a contactat și pe Adrian Mihalcea (39 ani), ultima dată la ACS Berceni.

 

„Am referințe foarte bune despre el, este un băiat serios și muncitor. I-am făcut fișa, știu la ce oră se culcă, știu ce relații are cu jucătorii”, a declarat Dumitru Dragomir, președintele onorific al echipei din Liga 1. Aflat în cantonament cu gruparea călărășeană, Ionel Ganea a infirmat faptul că s-ar duce la FC Voluntari, dar lucrurile sunt foarte clare. Oficialii Dunării au confirmat că echipa de pe malul Borcei nu mai are antrenor. „Așa este, a plecat. Asta este, măcar ar fi putut să ne anunțe și pe noi”, a spus Marian Dinulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași.

Dinulescu este omul care l-a adus pe Ionel Ganea la Călărași. „Ganezul” a lăsat practic Dunărea pe locul 1 în Seria 1, la egalitate de puncte, 36, cu Rapid București.

Ionel Ganea va pleca la FC Voluntari împreună cu „secundul” Emil Szolomayer și preparatorul fizic Constantin Niculae.

Pentru a mai spera la promovare, important este ca oficialii Dunării să aducă la echipă un antrenor cel puțin de „calibrul” lui Ionel Ganea. Ion Moldovan, Adrian Mihalcea, Gigi Mulțescu, Ilie Dumitrescu, Cornel Țălnar, Marin Barbu, Sabău, Cârțu, Săndoi, Stoichiță, sunt doar câteva nume de tehnicieni care ar duce „crucea” până la capăt. „Ce antrenor nu ar vrea să vină acum la Dunărea Călărași? Îmi spuneți și mie? E pe primul loc cu șanse mari de promovare! Orice antrenor și-ar dori să antreneze o astfel de echipă cu jucători talentați și dornici de performanță”, a spus Ion Răuță, fostul antrenor al Dunării până să vină Ganea.

Ionel Ganea a preluat-o pe Dunărea Călărași într-un moment de cumpănă. Ion Răuță a lăsat echipa pe primul loc în sezonul trecut, în Liga a 3-a, însă spre finalul sezonului 2014-2015, la echipă a fost adus Ganea. După o luptă crâncenă pentru promovare cu Juventus București, trupa călărășeană a reușit performanța de a reveni după o pauză de 20 de ani în Liga a 2-a. În acest eșalon, Dunărea a avut rezultate excelente cu Ganea pe banca tehnică. Obiectivul acesta a fost posibil și datorită conducerii clubului și al oamenilor care sunt alături de gruparea de pe malul Borcei. La club au fost multe sacrificii pentru ca echipei să nu-i lipsească nimic, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Dunărea are încă prima șansă de o promovare istorică în Liga 1.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 25 Jan. 2016, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă