Victorie grea pentru Viitorul

24 Aug. 2011, 14:51 Cupa

Viitorul Constanța s-a calificat în faza a V-a a Cupei României după ce a învins, ieri, greu, în deplasare, pe Phoenix Ulmu, scor 2-0. Cele două goluri ale jocului din turul IV au fost reușite în cea de-a doua repriză de Rusu și Hertu.

Scorul a fost deschis la puțin timp după ce a început cea de-a doua repriză. Vlad Rusu (52) a marcat din penalty după ce tot el obținuse lovitura de la punctul cu var. Rezultatul final a fost înregistrat cu 12 minute înainte de final, atunci când juniorul Ionuț Vînă a realizat o acțiune individuală de toată frumusețea și i-a pasat lui Nicolae Hertu (78), care a înscris din apropiere.

Viitorul a evoluat în formula: Bolboașă – Ninu, Larie, Vajou (46 Mitache), Păcuraru – Lazăr, Muscă, Cristocea (72 Vînă) – Albu, Rusu, Simion (57 Hertu).

Anghel s-a bazat pe trei internaționali de juniori

Meciul din Cupa României contra Phoenix-ului i-a dat prilejul antrenorului Viitorului, Cătălin Anghel, să trimită în teren și câțiva juniori. Astfel, pe stadionul „Romprim” din București, echipa constănțeană s-a bazat pe serviciile lui Marco Muscă (18 ani), Bogdan Mitache (17 ani) și Ionuț Vînă (16 ani).

Muscă este internaționalul U18, a început ca titular și a evoluat pe toată durata jocului ca mijlocaș central. Mitache, internațional U17, a intrat la pauză în locul lui Nicolas Vajou și a avut o evoluție bună pe postul de fundaș stânga. În cele din urmă, Ionuț Vînă, internațional U16, a fost promovat la prima echipă după evoluțiile foarte bune de la turneul „Talent Cup”. Mijlocașul i-a luat locul lui Cristocea și a dat pasa decisivă la cel de-al doilea gol. Pe banca de rezerve a mai luat loc un alt junior, Gabriel Iancu, însă acesta nu a avut șansa de a debuta la Viitorul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Foto: Libertatea

24 Aug. 2011, 14:51 Cupa
Pe aceeași temă