FC Hermannstadt a anunțat prețul biletelor pentru meciul cu FCSB din sferturile Cupei. Sibienii aduc nocturnă din Italia pentru a elimina echipa lui Dică. ‘Avem o șansă mare să scriem istorie’

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 19:13 Cupa

Chiar dacă până la meciul din Cupa României cu FCSB mai sunt aproximativ două săptămâni, la Sibiul, conducătorii FC Hermannstadt vor să profite de situația bună prin care trece în aceste momente echipa lui Nicolae Dică, proaspăt câștigătoare în Europa League cu Lazio Roma, și au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre întâlnirea din sferturile de finală ale competiției KO. FC Hermannstadt – FCSB va avea loc pe stadionul Municipal din Sibiu pe data de 28 februarie, de la ora 18:30.

Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, a dorit să transmită, în primul rând, prețul biletelor pentru meciul cu FCSB. Oficialul sibian a afirmat că prețurile celor 8.000 de bilete care vor fi comercializate pentru acest joc variază între 30 și 70 de lei. Tichetele vor putea fi achiziționate în perioada 20-23 februarie, de la standul de la intrarea în hipermarketul Carrefour din Sibiu.

„Accesul pe stadion va avea loc începând cu ora 16:00. Se va intra pe porțile mari, atât cele de la tribuna oficială, cât și cele de la tribuna întâi. Pentru organizarea unui asemenea meci la Sibiu a fost nevoie de un efort destul de mare din punct de vedere financiar. Din această cauză, am luat câteva hotărâri pe care vreau să le explic acum. În primul rând, este vorba despre abonații pe care-i avem”, a transmis, pentru început, Birț.

30 de lei la peluze, 50 de lei la tribuna întâi și 70 la tribuna zero

Abonații de la meciurile din campionatului Ligii 2 nu vor avea acces gratuit pe stadion la întâlnirea cu FCSB, însă, în schimb, vor putea beneficia de un mic avantaj. Nu vor fi nevoiți să stea la coadă pentru a cumpăra bilete. Nici copiii nu mai au acces gratuit la această partidă.

„Am apelat la înțelegerea acestora ca, la acest meci, să nu profite de abonament și să cumpere bilete. Venim cu o propunere pentru toți cei care au abonament și doresc să cumpere bilete. O pot face direct de la noi, fără să meargă la locul de vânzare și să stea la coadă. Au datele noastre de contact și vor putea cumpăra, în baza abonamentului, câte două bilete la meci, fără să mai trebuiască să meargă la punctele de vânzare. Încercăm, pe cât posibil, să creăm un avantaj pentru cei care sunt alături de noi prin această modalitate, a abonamentului. De asemenea, vreau să anunț că la acest meci copiii nu au acces gratuit. Sunt destul de puține locuri pe stadion. Din acest motiv, am încercat să optimizăm la maxim numărul de bilete și hotărârea noastră este aceea de a permite accesul doar în baza tichetului de intrare. Biletele vor fi securizate și vor avea imprimate pe spate harta stadionului. Rugămintea este ca, în momentul în care un iubitor de fotbal cumpără bilet și își alege locul – tichetele nu sunt cu locuri, dar sunt pe zone – trebuie să știe că e obligatoriu să își respecte zona”, a mai declarat președintele clubului FC Hermannstadt.

Dacă abonații la meciurile din campionat își pot lua câte două bilete la această întâlnire cu FCSB, fără să stea la coadă, celelalte persoane care vor să meargă la partida de pe stadionul Municipal, dar vor sta la coadă, vor avea posibilitatea să își cumpere maxim patru bilete.

„O altă rugăminte este aceea de a nu cumpăra bilete din alte locuri decât cel în care comercializăm noi, pentru a evita anumite riscuri. (…) Fiecare persoană va putea cumpăra maximum patru bilete. Biletele se vor vinde în patru zile, într-un singur loc, la intrarea în hipermarketul Carrefour. Va fi un stand special amenajat unde va fi amplasat și magazinul de produse cu FC Hermannstadt. Practic, zilele de vânzare vor fi 20, 21, 22 și 23 februarie, între orele 12 și 21. Numărul total de bilete scoase la vânzare va fi de 8.000. Le vom împărți egal la cele patru zile, astfel încât în fiecare zi vor fi comercializate câte 2.000 de bilete, din toate sectoarele. Prețurile acestor bilete vor fi 30 de lei la peluze, 50 de lei la tribuna întâi și 70 la tribuna zero”, a afirmat Teodor Birț.

Nocturnă din Italia

Președintele FC Hermannstadt a subliniat faptul că meciul cu FCSB este primul care se va desfășura în nocturnă, la Sibiu. În ceea ce privește instalația de nocturnă, aceasta este adusă din Italia și a fost închiriată, în trecut, și de un alt club din România, FCM Baia Mare, tot pentru un meci de Cupă cu echipa lui Gigi Becali.

Birț a mai spus că s-a luat decizia de a se organiza acest meci la Sibiu, deoarece este un eveniment important. „Este primul joc în nocturnă din istoria Sibiului. Este un eveniment pentru noi, dat fiind faptul că suntem la prima participare în Cupa României și totodată pentru adversarul pe care-l întâlnim în această fază a competiției. Jucăm cu FCSB, o echipă care, în momentul de față, este angrenată atât în Europa League, cât și în lupta pentru titlu, în Liga 1”, a afirmat Birț, care a pus însă accentul pe faptul că, în acest sezon, obiectivul numărul unu al echipei FC Hermannstadt este promovarea în Liga 1.

„Avem șansa noastră”

În ciuda diferenței dintre cele două echipe care se vor afla față în față, pe 28 februarie, la Sibiu, Teodor Birț consideră că „alb-roșii” au șansa lor.

„Am mare încredere în echipă, în staff și nu în ultimul rând în suporterii pe care o să-i avem la stadion. De aceea cred că avem o șansă mare să scriem istorie pe 28 februarie și să o eliminăm pe FCSB”, a mai spus Birț.

În această iarnă, FC Hermannstadt i-a transferat pe Olivian Surugiu, Alexandru Curtean, Cristian Danci (toți trei de la Gaz Metan Mediaș), Alexandru Coman (CS Balotești) și Alexandru Târnovan (FC Botoșani).

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 19:13 Cupa
Pe aceeași temă