VIDEO | Sepsi OSK a sărbătorit pe teren cu suporterii promovarea în Liga 1. „Vom duce o culoare interesantă în fotbalul românesc”. Festivitatea, transmisă în direct în Ungaria

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 11:58 Campionat

Fluierul de final al meciului cu CS Mioveni, încheiat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă, în ultima etapă a campionatului Ligii 2, a dat start petrecerii la Sfântu Gheorghe. Sepsi OSK a sărbătorit alături de suporteri promovarea în prima ligă, o performanță istorică atât pentru club, cât și pentru oraș și județ. Cu fanii intrați pe teren, Attila Hadnagy și compania au urcat pe scena improvizată și au celebrat promovarea în Liga 1.

Principalul finanțator al Sepsi OSK, László Diószegi, era copleșit de emoții, însă a dorit să transmită că echipa sa nu va fi o simplă trecătoare din Liga 1. „În primul și în primul rând, vreau să spun că sunt extraordinar de fericit că am ajuns acolo (n.r. – Liga 1) și, în al doilea rând, noi nu mergem în prima ligă să facem o excursie, cum se spune, vrem să rămân acolo. Nu putem noi să spunem că vrem campionatul sau primele șase locuri, că e prea de tot, dar vrem să rămâne acolo și să obținem locul 10-11 și toți să fie mândri pentru echipa asta mică”, a spus Diószegi.

Varianta Brașov revine în prim-plan

Dacă în această săptămână a transmis în urma unei conferințe de presă că varianta Brașov, pentru disputarea meciurilor din Liga 1 pe stadionul Tineretului, este aproape imposibilă, fiindcă arena are nevoie de investiții majore să primească acceptul să organizeze astfel de partide, Diószegi a avut alt discurs după meciul cu CS Mioveni. Se parte că varianta Brașov a revenit în prim-plan.

„Încercăm să facem stadionul. Timpul este foarte scurt și sunt sigur că nu o să reușim să îl aducem într-o lună și jumătate la standardele primei ligi, dar am început să discutăm și cu cei de la Brașov, mai investim niște bani acolo și poate reușim să jucăm acolo dacă nu putem la Sfântu Gheorghe”, a transmis conducătorul clubului Sepsi.

În final, László Diószegi (foto mic, în dreapta) a ținut să îi felicite încă o dată pe jucători, cât și pe suporteri. „După acest meci extraordinar (n.r. – cu CS Mioveni), e puțin păcat că am primit un gol în ultimele 5 minute, dar asta e. Știam că dacă noi chiar pierdem suntem oricum în prima ligă. Esențial este ca acum noi să sărbătorim împreună și să facem fericiți acești oameni minunați. Suporterii au fost mai mult decât super. Vă spun sincer, în afară de Dinamo, Steaua, Craiova, Rapid, Petrolul Ploiești, nu prea mai sunt galerii așa de frumoase cum avem noi și sunt mândru de ei și le mulțumesc încă o dată”, a spus președintele echipei din Sfântu Gheorghe.

Hadnagy: „Nu credeam nici în visele mele frumoase că o să ajung cu Sfântu Gheorghe în Liga 1”

Golgheterul echipei cu 28 de reușite și al doilea în clasamentul general al Ligii 2, Attila Hadnagy, va reveni astfel în Liga 1 cu echipa orașului natal. Atacantul de 36 de ani speră ca Sepsi să joace în prima ligă la Sfântu Gheorghe.

„Nu credeam nici în visele mele frumoase că o să ajung cu Sfântu Gheorghe în Liga 1. Am ajuns și suntem foarte fericiți. După un an de când am plecat de la Botoșani uitați-vă că iar sunt în Liga 1. Mai am două jocuri să ajung la 200 de meciuri în Liga 1 și cu această echipă frumoasă și suporteri minunați suntem acolo. Dacă nu vom putea să jucăm la Brașov, sper aici, la Sfântu Gheorghe, să facă stadionul. Așa nu are niciun farmec, să joci în Liga 1, dar să nu joci acasă. Unii dintre colegii mei au mai jucat în Liga 1, alții nu. Pentru toți este o bucurie, e altceva”, a comentat Hadnagy.

Árpád: „Avem posibilitatea în Liga 1, prin sport, să ne facem mai cunoscuți”

La meci și la bucuria promovării a asistat și primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (foto mic, în stânga).

„Sunt convins că vom face o figură frumoasă, că vom duce o culoare interesantă în fotbalul românesc și, nu în ultimul rând, ca și unitate, avem posibilitatea în Liga 1, prin sport, să ne facem mai cunoscuți, să vadă toată România că suntem un oraș foarte civilizat, cu oameni și suporteri foarte civilizați. Sunt convins că vom sta mult în Liga 1 și vom face o figură frumoasă”, a spus edilul din Sfântu Gheorghe.

Galeria a defilat prin oraș înaintea meciului

Înaintea meciului, peste 1.000 de suporteri, membrii ai galeriei Szekely Legio, au defilat prin oraș către stadion, au cântat, au bătut din tobe și au aprins fumigene. Pe întreaga durată a jocului cu CS Mioveni au cântat și au creat o atmosferă frumoasă, de sărbătoare.

Transmisie în direct în Ungaria

Performanța realizată de Sepsi OSK a fost relatată și în Ungaria. Televiziunea maghiară M1 a avut reporter special la Sfântu Gheorghe, iar momentul de bucurie de la final a fost transmis în direct. Președintele clubului, László Diószegi, și atacantul Attila Hadnagy au oferit declarații cu privire la promovarea în Liga 1.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 11:58 Campionat
Pe aceeași temă