Sărbătoare în Copou! Iașiul are din nou echipă în Liga I după doi ani de liniște

02 Jun. 2012, 16:14 Campionat

După doi ani de liniște, în care tribunele au fost mai mult goale, arena din Copou a gemut astăzi de suporteri ieșeni. 11.000 de oameni au umplut arena Emil Alexandrescu și și-au purtat favoriții spre o victorie sinonimă cu promovarea de pe prima poziție în seria I. La finalul meciului, terenul a fost invadat de suporteri, care au sărbătorit minute în șir alături de jucători și antrenori, artizanii promovării fiind practic purtați pe brațe spre tunelul care duce la vestiare.

La cabine, jucătorii au dat frâu liber bucuriei și au sărbătorit promovarea cu șampanie. Primul care a făcut „baie” cu șampanie a fost președintele Florin Prunea, care a fost udat până la piele de jucătorii aflați în culmea fericirii. „Putem să ne bucurăm acum. Gata, s-a terminat. Suntem cu toții fericiți. A fost greu, dar e cu atât mai frumos. Nu ne dădea nimeni prea multe șanse la promovare, mai ales după startul returului, dar eu am avut încredere în această echipă. Amintiți-vă, după înfrângerea de acasă cu Tulcea am spus că echipa asta va promova. A fost un meci frumos astăzi, un meci de nivelul Ligii I, am arătat că avem față de Liga I. Iașiul este din nou în prim plan, merită să aibă echipă în prima ligă. Le mulțumim suporterilor, fără ei am fi zero”, a spus Prunea.

Ionuț Popa: „Dedic promovarea memoriei surorii mele”

La scurt timp, jucătorii l-au adus în vestiar pe antrenorul Ionuț Popa și l-au aruncat în sus, pe brațe, scandându-i minute în șir numele.
„E o bucurie mare. În această ultimă etapă am reușit să urcăm pe primul loc, după ce 29 de etape am stat fie pe un loc de promovare, fie în apropiere, dar am avut probleme. Sunt mulțumit că suntem campionii Diviziei B, în Seria I. Succesul nostru nu poate fi contestat de nimeni, chiar dacă pe parcursul acestui sezon am avut contestatari. Cred că ce s-a făcut în iarnă a fost decisiv. Este o victorie și o promovare pe care o dedic memoriei surorii mele, căci în această lună se împlinesc doi ani de când nu mai este. Este o victorie pe care o merită toți ieșenii. Iașiul merită să aibă o echipă în prima ligă și le mulțumesc suporterilor că au venit astăzi într-un număr atât de mare la stadion. Dedic această victorie și familei mele, care a învățat că a sta departe de casă înseamnă succes”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul a adăugat că nu știe dacă va mai continua la Iași și în sezonul viitor. „Eu am contract până la 1 iulie, Am făcut un program de pregătire, echipa se va reuni după 14 zile de vacanță. Nu știu mai multe. Acum vreau să mă duc la medic, să fac un control la spate și să urmez un tratament la coloana vertebrală. Oricum, le mulțumesc ieșenilor, le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și care au crezut în noi. Nu e ușor să promovezi după ce începi campionatul atât de prost, cum l-am început noi. Mă bucur că s-a avut încredere în jucători, iar unii chiar în antrenor”, a mai spus Popică.

Întrebat cum va sărbători promovarea, Popa a răspuns: „În pielea goală, cu două sticle de vin, Cu două-trei mașini frumoase lângă mine. Le spun mașini pentru că poate mă aude nevastă-mea. Glumesc, evident…”.

Primarul i-a felicitat pe jucători la vestiare

La vestiare și-a făcut apariția și primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, care i-a felicitat pe fiecare jucător în parte, în acorduri de muzică de fanfară. Apoi jucătorii au ieșit la poarta stadionului și au sărbătorit din nou alături de suporteri sub o ploaie de șampanie.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

02 Jun. 2012, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă