Petrolul urcă pe podium după victoria din restanța cu FK Csikszereda. Marinescu aduce toate punctele după un meci greu, cu gol anulat eronat. Ciucanii au terminat în 10

Marius ANGHEL 05 Nov. 2019, 19:45 Campionat
Petrolul urcă pe podium după victoria din restanța cu FK Csikszereda.** Marinescu aduce toate punctele după un meci greu, cu gol anulat eronat. Ciucanii au terminat în 10

Petrolul s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul restant din etapa a 5-a cu FK Csikszereda, pe teren propriu, și cu cele trei puncte câștigate a urcat pe locul 3 în Liga 2. Jocul cu ciucanii a fost unul de mare luptă, cu ocazii mai mari pentru adversari, dar cu gol anulat eronat și reușită norocoasă pentru ploieșteni. Tot în minutele de final, Csonka a fost eliminat pentru fault în postura de ultim apărător.

Ocazii la ambele porți, însă ale ciucanilor au fost mai periculoase

După un început cu Petrolul presând încă din primele minute, marea ocazie a venit însă la poarta lui Avram. După o acțiune personală a lui Pinter în flancul stâng și o centrare în fața careului mic, Kalman a ratat intervenția și golul. Apoi Avram a bâlbâit în față o minge șutată din lovitură liberă de Kalman (8), în timp ce Cioinac (9) a trimis cu capul pe lângă, după o centrare din corner.

Iar ploieștenii au părut că n-au învățat nimic din meciul cu UTA, deoarece au greșit din nou și i-au lăsat pe ciucani să plece periculos pe contraatac. Pinter (13) a tras cu pâmântul din fața careului, iar Avram a reținut cu mari emoții. Younes (14) și Bărboianu (41) l-au pus și ei la încercare pe Gyenge, dar portarul Csikszeredei a fost mult mai sigur decât omologul său. Repriza se putea termina însă cu un penalty acordat la un henț al lui Palmeș, după un șut al lui Munteanu, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Avram salvează în fața lui Hodgyai, Blănaru are gol anulat eronat, Marinescu înscrie și Csonka e eliminat

Debutul părții secunde a adus cea mai mare ocazie a meciului. După o pasă pe culoar și o intervenție ratată a lui Olaru, nou-intratul Hodgyai nu l-a putut învinge pe Avram din 5 metri, portarul salvând ca la handbal, cu piciorul. Apoi Munteanu (59) a avut o mare șansă de a înscrie cu un șut din 10 metri lateral stânga, după un călcâi al lui Blănaru, dar mingea a șters transversala, deasupra vinclului din dreapta.

La încă o fază venită după un contraatac, Avram a reținut la prima bară o reluare cu capul din 6 metri a lui Gonzalez (65), pentru ca în dreptul Petrolului să se anuleze un gol perfect valabil. După o pasă a lui Cioinac, Blănaru a scăpat de lângă Csonka și a marcat cu lob peste portar, însă asistentul Marian Truță a anulat reușita pe motiv de offside, deși atacantul plecase cu jumătate de metri din spatele fundașului. Presiunea a continuat, iar Laurențiu Marinescu (82) a marcat cu o lovitură de cap din 7 metri, după ce mingea i-a trecut printre picioare aceluiași nefericit Csonka, a cărui ușoară deviere l-a păcălit pe Gyenge.

Ulterior, seara de coșmar a continuare pentru Bonifac Csonka. Fundașul l-a faultat din postura de ultim apărător pe Blănaru, care a fost servit ideal de Younes și scăpase singur spre poartă, astfel că a fost eliminat.

Minutele de final au trecut repede, iar Petrolul s-a impus din nou la limită pe teren propriu, 1-0 cu FK Csikszereda, și a urcat pe locul 3, cu 24 de puncte și mai are o restanță. Echipa din Miercurea Ciuc rămâne cu 16 puncte și se află pe locul 15, ultimul care asigură menținerea, însă e la egalitate cu Concordia Chiajna, care e pe 16. Tot 16 puncte au și „U” Cluj și Dunărea Călărași.

––––––––––––––––––––––––––––

Prima restanță din acest sezon, Petrolul – FK Csikszereda, se joacă astăzi, de la ora 17:45, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Meciul contează pentru etapa a 5-a a Ligii 2 și ar fi trebuit să se desfășoare inițial pe data de 3 septembrie. Zece runde mai târziu, acum, cele două echipe sunt despărțite de cinci puncte în clasament, prahovenii fiind superiori.

Ploieștenii ar fi trebuit să o întâlnească pe nou-promovata din Miercurea Ciuc pe 3 septembrie, însă meciul a fost amânat de FRF, din dorința de a se proteja suprafața de joc în perspectiva confruntării România – Malta, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2020, programată pe 8 septembrie. Csikszereda, prin președintele Szondy Zoltan, nu a fost de acord cu amânarea meciului, însă nu a avut ce face și a trebuit să accepte până la urmă decizia FRF.

Flavius Stoican: „Csikszereda, o echipă pe care o tratăm foarte serios”

Petrolul vine, acum, după două victorii consecutive în campionat, 3-0 cu Chiajna și 1-0 cu ASU Poli, ambele desfășurate pe teren propriu, și pare să treacă printr-o perioadă bună, în care a urcat în clasament și ar putea-o face și acum. Cu un succes obținut astăzi, „lupii” pot ajunge chiar pe locul 3.

„Ceea ce e îmbucurător e faptul că ne creăm ocazii. Sigur, pentru ei, și pentru noi, și pentru echipă, bine ar fi să și marcăm din toate, dar nu toate meciurile îți dă șansa asta să dai multe goluri. În ultimele șase-șapte partide, în campionat și Cupa României, nu am primit decât un singur gol și acela din față fixă. Am reușit să marcăm goluri, ne creăm ocazii, jucăm, oamenii sunt încrezători, noi, la fel, și trebuie să fim așezați acum, pentru că urmează meciuri miercuri – sâmbătă, miercuri – sâmbătă, dar nu ne plângem. Am jucători care, chiar dacă au jucat acum trei zile, au avut un presing destul de bun, avansat, un ritm bun”, spunea antrenorul Flavius Stoican după victoria la limită cu ASU Poli.

Antrenorul Petrolului spune despre meciul cu Csikszereda că va face unele schimbări în primul „11”. „O echipă pe care o tratăm foarte serios. Am în componența lotului jucători care astăzi au jucat mai puțin sau nu au jucat deloc și cred că la fiecare le va veni rândul. Cred în ei, sper să reușim să marți un joc bun”, a mai declarat Stoican, care nu se va putea baza nici de aceast dată pe accidentații Walace da Silva și Alexandru Zaharia.

Valentin Suciu: „Simt că avem puține șanse și încercăm să profităm de ele”

De partea cealaltă, FK Csikszereda vine după victoria de pe teren propriu cu fostul lider Turris-Oltul Turnu Măgurele, scor 1-0. Ciucanii stau destul de slab în meciurile desfășurate în deplasare, în șapte întâlniri având victorii la limită cu Snagov (1-0) și retrasa Daco-Getica (1-0) și cinci înfrângeri, la Buzău, Arad, Constanța, Mioveni și Chiajna.

Echipa din Miercurea Ciuc este antrenată de Valentin Suciu, un fost jucător al Petrolului în urmă cu mai bine de zece ani. „Petrolul are așteptări mari. Are un buget mult mai mare decât noi, are jucători din prima ligă, iar ca antrenor îl au pe Flavius ​​Stoican, care are trecut în Liga 1. Simt că avem puține șanse și încercăm să profităm de ele”, a spus Suciu înaintea jocului cu Petrolul.

Înaintea meciului, Petrolul se află pe locul 6, cu 21 de puncte acumulate în 12 partide, în timp ce FK Csikszereda e situată pe poziția a 14-a, cu 16 puncte strânse în 13 meciuri.

Partida care se desfășoară pe stadionul „Ilie Oană”, la Ploiești, de la ora 17:45, va fi arbitrat de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea). Rezervă este Marius Naidin (Pitești), iar observatori au fost delegați Petre Radu și Andrei Simion (ambii din București).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 5

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: R. Avram – Bărboianu, Alb. Olaru, Ant. Manolache, Țicu – Al. Munteanu (Ștefănescu 61′), Laur. Marinescu (cpt.), Cioinac, Bg. Gavrilă (M. Bratu 79′) – Younes, Arnăutu (Șt. Blănaru 57′)
Rezerve neutilizate: Cezar Lungu – Sîrghi, D. Meza Colli, Ianis Stoica
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºFK Csikszereda: Gyenge – Palmeș, Csonka, Lalic, Majzik – Eder Gonzalez (cpt.), Kalman (M. Takacs 64′) – Erdei, Bara, Pinter (Sz. Veres 80′) – Logon (Hodgyai 46′)
Rezerve neutilizate: Bordas – Barta, Becze, Magyari
Antrenor: Valentin Suciu
Eliminat: Bonifac Csonka 89′ (roșu direct)

â–ºMin 90+5 Final de partidă. Petrolul se impune cu 1-0 cu FK Csikszereda, cu destul de multe emoții, iar cu cele trei puncte urcă pe locul 3

â–ºMin 90+3 Valentin Țicu primește și el cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90 Younes bate direct în zid lovitura liberă de la 23 de metri central

â–ºMin 89  Bonifac Csonka îl faultează din spate pe Blănaru, după ce scăpase singur spre poarta lui Gyenge, la o pasă perfectă pe culoar a lui Younes. Csonka vede roșu direct

â–ºMin 82 1-0 Bărboianu centrează din dreapta în fața careului mic, acolo de unde Laurențiu Marinescu reia cu capul din 7 metri, printre picioarele lui Csonka, care deviază ușor și îl păcălește pe Gyenge. Portarul plecase în stânga sa

â–ºMin 80 Norbert Pinter este înlocuit de Szilard Veres

â–ºMin 79 Ultima schimbare la Petrolul. Intră Mario Bratu și iese Bogdan Gavrilă

â–ºMin 75 Blănaru primește o pasă ideală peste apărare de la Cioinac, pleacă de la o jumătate de metru din spatele lui Csonka, pătrunde în careu și înscrie după ce îl lobează pe Gyenge, însă asistentul Marian Truță (Băbeni – Vâlcea) anulează golul incorect, pentru poziție de offside

â–ºMin 73 Bogdan Gavrilă vede și el cartonașul galben, după un fault la 28 de metri de propria poartă

â–ºMin 69 Laurențiu Marinescu primește și el cartonașul galben, după ce l-a faultat din spate pe Erdei, când a încercat să-i fure mingea când aceste prelua

â–ºMin 65 Pinter centrează dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta către bara a doua, Gonzalez reia cu capul din 6 metri, din fața lui Bărboianu, și Avram reține la prima bară

â–ºMin 64 Schimbare la Csikszereda. Iese Szilard Kalman și intră Martin Takacs

â–ºMin 62  Ștefan Blănaru îl calcă pe Kalman, după ce acesta intrase prin alunecare, și primește cartonașul galben

â–ºMin 61 O nouă înlocuire la Petrolul. Iese Alexandru Munteanu și intră Cătălin Ștefănescu

â–ºMin 59 Blănaru primește în careu și așează cu călcâiul pentru șutul lui Munteanu din 10 metri lateral stânga către colțul lung. Mingea trece razant peste, după ce a șters transversala deasupra vinclului din dreapta

â–ºMin 57 Schimbare la Petrolul. Iese Sergiu Arnăutu și intră Ștefan Blănaru

â–ºMin 53 Adrian Majzik primește cartonașul galben după ce faultează din spate la mijlocul terenului. Pinter ia mingea în brațe și Ionuț Cioinac vrea să i-o ia, însă nu e lăsat. Cioinac îl lovește ușor în spate pe Pinter, iar acesta se zvârcolește pe jos, simulând grosolan. Se formează un meleu și până la urmă arbitrul îi dă galben și mijlocașului Petrolului

â–ºMin 52 Pasă pe culoar, Olaru ratează intervenția și Hodgyai scapă singur cu portarul, pătrunde în careul mic și trimite din 5 metri, însă Avram salvează cu piciorul dreapt

â–ºMin 51 Younes întoarce înapoi o minge în fața careului, acolo de unde Marinescu reia foarte prost, mult peste poartă, ca la rugby

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Suciu face o primă schimbare la pauză. Iese Romaric Logon și intră Laszlo Hodgyai

â–ºMin 45+2 Pauză la Ploiești. Petrolul și Csikszereda sunt la egalitate, scor 0-0

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 44 Gavrilă centrează din lovitura liberă de la 30 de metri lateral dreapta, Csonka respinge cu capul în față din 7 metri, Marinescu lasă mingea pentru șutul lui Munteanu, care trage slab, cu pământul, mingea se duce în Palmeș, iar din acesta în Csonka și apoi se degajează. Petrolul cere penalty pentru un henț la Palmeș, însă arbitrul a lăsat jocul să continue

â–ºMin 43 Norbert Pinter are o intrare prin alunecare, întârziată, și îl faultează pe Bărboianu. Arbitrul acordă lovitură liberă și cartonaș galben

â–ºMin 41 Bărboianu preia pe piept în fața careului, protejează și trage din întoarcere din 16 metri, iar Gyenge reține fără probleme în dreapta sa, aproape de bară

â–ºMin 35 Petrolul domină jocul, însă nu are ocazii. Csikszereda se apără în ultimii 30 de metri

â–ºMin 14 Vine și rândul lui Hamza să bifeze o ocazie notabilă. Un șut din marginea careului este reținut de portarul celor de la Csikszereda, Gyenge, în stânga sa

â–ºMin 13 O nouă șansă mare pentru Csikszereda. Pinter trage de la marginea careului, cu pământul, iar goalkeeper-ul Petrolului are mari probleme în a reține balonul

â–ºMin 9 Ocazie pentru Petrolul. Cioinac reia cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, dar mingea este trimisă puțin pe lângă poarta adversă

â–ºMin 8 Kalman bate pe poartă lovitura liberă de la 30 de metri central, mingea atinge pâmântul în fața lui Avram, care respinge greu în stânga sa. Petrolul tremură de două minute

â–ºMin 7  Sergiu Arnăutu primește cartonaul galben după o intervenție cu talpa pe piciorul lui Erdei

â–ºMin 6 Pinter avansează în flancul stâng, centrează în fața careului mic, acolo unde Kalman plonjează, însă nu ajunge la minge, deși era sigur pe intervenția sa. Avram a avut mare noroc, însă putea să o comită singur, fiindcă a scăpat mingea printre brațe, dar s-a dus pe lângă poartă

â–ºMin 3 Petrolul are posesia în acest debut de meci și pune presiune. Ciucul aproape că se apără cu toți jucătorii în propria jumătate

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești

Marius ANGHEL 05 Nov. 2019, 19:45 Campionat
Pe aceeași temă