Petrolul continuă să-și dezamăgească suporterii, Flavius Stoican are aceleași explicații: „Știu ce am de făcut.” Cum a răspuns antrenorul scandărilor fanilor de a demisiona

Marius ANGHEL 03 Dec. 2019, 12:13 Campionat

Petrolul a ratat din nou șansa de a urca pe podiumul Ligii 2 după ce nu a putut învinge pe teren propriu. De această dată, luni seară, în prima etapă a returului, Metaloglobus a stat în fața echipei ploieștene și a rezistat eroic asalturilor „lupilor”. S-a terminat 0-0, iar trupa lui Flavius Stoican are două meciuri consecutive fără victorie în fața propriilor spectatori și a ajuns la patru jocuri în care nu a câștigat. Spectatorii au scandat pentru al doilea joc consecutiv demisia antrenorului, însă acesta nu ia în calcul această variantă.

Flavius Stoican: „Dacă nu reușim să marcăm, ne este destul de dificil”

Sîrghi (14), Tudor Saim (23) și Arnăutu (32) au avut situații de a marca în prima repriză, în timp ce în partea secundă au ratat să înscrie Arnăutu (55), Mihăescu (61) și Tudor Saim (61). Metaloglobus a fost aproape inexistentă în atac, singurele faze avându-le la un contraatac în flancul stâng al lui Ovidiu Herea, dar mingea trimisă în fața careului a fost degajată de portarul Avram și în ultimul minut al prelungirilor, când au avut o lovituri liberă indirectă de la 6 metri, pe care au executat-o însă direct în Sîrghi și au solicitat un henț inexistent.

„Suferim pentru că nu reușim să marcăm. Ne creem ocazii și e păcat că nu reușim să înscriem, pentru că, altfel, jocul arată bine. Se poate și mai bine, asta cu siguranță. Când nu reușim să marcăm, greu desfacem echipele. Astăzi am întâlnit o echipă care a fost foarte bine așezată pe teren. Îl felicit pe Măldărășanu. Dacă nu reușim să marcăm, ne este destul de dificil”, a spus Flavius Stoican la finalul meciului, la microfonul DigiSport.

Lui Stoican i s-a cerut pentru a doua oară demisia: „Știu ce am de făcut, știu cât de mult îmi doresc să reușim promovarea”

În minutele de final, galeriile n-au mai rezistat și au scandat din nou demisia pentru antrenorul Flavius Stoican, după ce prima dată o făcuseră în etapa trecută, când Petrolul pierdea acasă cu SCM Gloria Buzău. Antrenorul îi înțelege pe suporteri și le transmite că știe ce are de făcut pentru a redresa echipa, așa cum a tot repetat până acum după fiecare insucces.

„A fost doar în ultimele minute, pentru că data trecută a fost mai devreme. Oamenii își doresc multe goluri, dar nu este ușor. Nu întâlnim echipa care intră degeaba pe teren, își doresc și ele, la rândul lor, să câștige. Mai avem și neșansa că ratăm cu seninătate ocazii, nu situații. Și oamenii e normal să fie nemulțumiți și la cine strigă primul? Antrenor. Dar, știu ce am de făcut, știu cât de mult îmi doresc să reușim promovarea, ca, apoi, dacă lucrurile merg bine, oamenii o să fie mulțumiți și o să scandeze numele”, a mai declarat Stoican.

Antrenorul Petrolului a mai spus că atâta timp cât jocul echipei merge, iar jucătorii au determinare, el nu-și va prezenta demisia, lucruri pe care nu le vede în acest moment.

„Nu m-am gândit niciodată de când am venit aici să plec. Sigur, atunci când jocul nu merge, când nu ne creăm ocazii, când nu dominăm adversarii, știți cum fac eu comparația și cum ar fi normal? Ca noi, ca și echipă, să ne comparăm cu adversarii. Dacă meciul de astăzi sau cel trecut întâlnim o echipă care ne domină și jocul nu merge, că avem noi neșansă, că ratâm atât, așa se întorc totuși. Atunci când jocul nu merge și jucătorii văd că nu au determinare și nu își doresc, atunci e o problemă. În rest, așa, supărări, frustrări sunt o mulțime, și prin tribună, și acasă, și tata, și mama, și toată lumea. Știți cum e. Dar, atunci când nu va merge jocul, atunci vor fi probleme sau atunci când nu văd la jucători determinare. Până atunci e cale lungă și nu cred că se va întâmpla”, a spus Stoican.

Ratările jucătorilor săi, puse și pe seama huiduielilor spectatorilor: „Nu este ușor, dar, cu toate astea, dopuri în urechi, știu ce avem de făcut”

Petrolul are printre cele mai puțin goluri marcate în acest sezon, doar 19, mai puține având doar ASU Poli, Sportul Snagov (ambele cu 18), Csikszereda, Concordia (ambele cu 15) și Pandurii (9), însă Flavius Stoican e mulțumit că echipa sa își creează ocazii. Pentru ratări dă vina și pe presiunea pusă de public.

„În general e ușor să dăm vina. Pentru mine e îmbucurător că ajungem în acele situații. Într-adevăr, trebuie să aibă mai multă luciditate, să fie mult mai atenți la finalizare și mai conectați. Lăsăm o senzație că ratăm o ocazie, mai bine alta, iarăși alta. Nu suntem nici Barcelona. Suntem o echipă care ne creăm ocazii prin multă muncă. Este supărător că există riscul ca adversarul să treacă o dată de centrul terenului și să marcheze un gol, cum a fost meciul trecut, cu cei de la Buzău, când am dominat cap-coadă, cu multe ocazii, ratări și am primit un gol. Asta e cel mai dezamăgitor. Dar, până la urmă, jucătorii trebuie să aibă liniște când intră pe teren, să fie conectați, să nu pună la suflet, pentru că și pentru ei este foarte greu când aud că sunt huiduiți. Nu este ușor, dar, cu toate astea, dopuri în urechi, știu ce avem de făcut. Avem țelul nostru și trebuie să fim, acum când se trage linie, cu șanse mari pentru a prinde unul dintre cele două locuri, iar la final să fim pe primul loc”, a mai declarat antrenorul Petrolului la microfonul DigiSport.

Urmează meciul cu UTA, liderul Ligii 2: „Noi jucăm foarte bine în deplasare”

Pentru Petrolul urmează poate cel mai greu meci pe care îl putea avea în acest moment. Ploieștenii se deplasează la Arad, acolo unde duminică, de la ora 13:00, o întâlnește pe UTA, liderul clasamentului, echipa care are doar un gol primit în acest tur pe teren propriu și care în jocul tur a câștigat cu 3-0 pe „Ilie Oană”.

Flavius Stoican e, totuși, încrezător în jucătorii săi că vor obține un rezultat bun, bazându-se pe faptul că Petrolul e cea mai bună echipă, alături de CS Mioveni, în privința punctelor scoase din deplasare în acest sezon. Petrolul și CS Mioveni au câte 16 puncte obținute, fiind pe primele două locuri în clasamentul special al jocurilor din deplasare. Dar de această dată întâlnește UTA, liderul clasamentului jocurilor de pe teren propriu, cu 25 de puncte scoase din 9 meciuri, la fel ca Farul.

„E un meci important, cum sunt, de altfel, toate, dar vrem să ne luăm o revanșă și mai ales că noi jucăm foarte bine în deplasare. Asta este lucrul cel mai îmbucurător pentru mine, că sunt dezinvoți și sunt convins că o să fie un meci frumos. Întâlnim o echipă care este pe primul loc și vrem să ne ridicăm la nivelul partidei. Este o echipă bună și vrem să vedem la ce nivel suntem”, a vorbit Flavius Stoican despre meciul următor al Petrolului, cu UTA, ultimul din acest an.

Cu 31 de puncte acumulate în 20 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în Liga 2, fiind la un punct de Rapid (locul 3), trei de CS Mioveni (locul 2) și șapte de UTA (locul 1).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristi STAVRI / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 03 Dec. 2019, 12:13 Campionat
Pe aceeași temă