Pelici, mândru de evoluția Ripensiei, în ciuda înfrângerii cu Petrolul: „11 contra 11 puneam probleme mai mari”. Un jucător al timișorenilor a fost trimis la celebru „vraci” Marjana

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 12:11 Campionat

Ripensia a cedat cu 1-0 în fața Petrolului, după un meci în care, timp de o oră, bănățenii au fost în inferioritate numerică.
Pe lângă reușita lui Alexandru Munteanu, „lupii” au avut două ocazii mari în prelungiri, irosite după o abordarea poate mult prea lejeră a partidei din parte elevilor lui Flavius Stoican.
Alexandru Pelici a văzut, la fel ca și conducătorii petroliști, că superioritatea numerică a oaspeților nu s-a văzut mai deloc, iar, din acest motiv, timișoreanul a fost foarte mulțumit de echipa sa, cu atât mai mult cu cât Adrian Zaluschi, cel mai bun jucător din lot, a lipsit, cu ruptură musculară.

 

Tehnicianul Ripensiei, Alexandru Pelici, a punctat că greșelile personale ale elevilor săi au decis meciul cu Petrolul, din etapa a 6-a a Ligii 2.

„Un meci echilibrat până în momentul în care le-am făcut noi meciul ușor, prin acea eliminare a lui Apro. O auto-eliminare mai bine spus, două prostii făcute în aceeași fază, cu care ne-am complicat și apoi am făcut fault în poziție de ultim apărător. Cred că dacă rămâneam în 11 contra 11 puteam să punem probleme mai mari. Îmi felicit jucătorii pentru modul cum au jucat astăzi, dar, din păcate, jocul așteaptă și greșelile individuale pe care noi le-am făcut. Cei de la Petrolul le-au speculat și cam așa s-a scris istoria acestui joc. În a doua repriză am preferat să încercăm să-i surprindem în momentul în care putem să facem o recuperare pe atacuri rapide și pe contraatacuri. Am reușit de câteva ori, dar nu am reușit să finalizăm. Am avut două-trei situații bune, Popovici, Hecsko, dar nu am reușit să înscriem. Mergem înainte, mult succes Petrolul. Important este să eliminăm aceste greșeli personale care ne costă puncte. Degeaba pregătim meciul. Pentru că, până la gol sau eliminare, jocul a fost unul echilibrat. Am început bine partida, am avut situații mai bune decât cei de la Petrolul, prin Chera cu o acțiune individuală cu un șut în cros și apoi acea reluare după centrarea lui Caius Lungu de pe dreapta. E deja istorie, am pierdut. Îmi felicit băieții pentru cum au luptat până la ultima picătură de energie. Atât am putut astăzi”, a precizat antrenorul Ripensiei la finalul jocului pierdut cu 0-1.

Valoarea individuală a adversarului, decisivă

Pelici a spus că și calitatea lotului ploieștenilor a făcut diferența. „Sigur. Contează valoarea individuală în primul rând. Ce jucători sunt la Petrolul, salariile care sunt acolo. Nu cred că diferența aceasta s-a văzut în teren. Petrolul, o echipă care vrea promovarea, care a jucat din minutul 30 în superioritate numerică. Și noi puteam să egalăm. Asta este ceea ce mă interesează pe mine. În rest, treaba lor ce-și doresc ei sau cum își conservă rezultatul. Noi am avut situații bune de a marca. Mă bucur că am reușit să punem probleme, chiar în zece oameni. Am arătat că sunte, bine pregătiți fizic, am putut să ducem jocul, am pus probleme până la sfârșit. Sigur, în ultimul minut, la ultima fază, poate a fost cea mai mare situație a lor, la o fază la care s-a complicat Tudor Călin. Putea să joace simplu, în margine, și de acolo a plecat ocazia lor”, a mai explicat antrenorul timișorean.

Adrian Zaluschi, trimis la celebra Marjana Kovacevic

Deși Ripensia nu se poate compara cu Petrolul ca buget, dar mai ales cu echipe de prima ligă, decarul roș-galbenilor a fost trimis de timișoreni de urgență la celebra Marjana de la Belgrad, unde inclusiv CFR Cluj își trimitea într-o vreme accidentații. Sârboaica, numită de mulți „vraci”, deoarece reface probleme musculare foarte rapid, cu utilizarea placentei, oficială de cal, iar pentru adepții misticismelor, de om, este considerată cel mai bun specialist din partea această de Europă în lumea fotbalului.

Tratamentul nu e deloc ieftin, dar Pelici spune că clubul a decis să investească în recuperarea celui mai în formă fotbalist din debutul de campionat.

„Pentru noi contează absența fiecărui jucător care poate să aducă un plus valoare, cu atât mai mult Zalu, care era într-o formă bună. Era un jucător care marcase jumătate din golurile noastre. Sigur că ar fi contat mult pe momentele în care găseam spații, să-l fi avut în teren. Am fi putut scoate mult mai mult. inițial era vorba de câteva săptămâni, se întoarce luni. Sperăm să îl avem până la ora jocului cu Farul. Merită să facem orice sacrificiu, pentru că nu am investit în salarii foarte mari la jucători. Și atunci jucătorii pe care îi avem încercăm să facem ce putem ca să-i avem la dispoziție. Nu neapărat a fost ideea mea. A apărut această posibilitate și am încercat orice este binevenit. Am zis decăt să stea patru-șase săptămâni, să încercăm să-l facem mai repede. Sperăm să fie bun tratamentul, să dea roade”, a explicat Alexandru Pelici.

După șase etape, Ripensia este pe locul 12, cu 7 puncte. Marți, de la ora 16:30, joacă la Ghiroda, în Cupa României, iar în campionat are meci în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 12:11 Campionat
Pe aceeași temă