Lobonț vorbește despre startul unui nou ciclu la „U” Cluj: „Mai avem 11 meciuri, din care vrem să obținem maximum”. Ce spune despre achiziționarea lui Chitoșcă

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 09:46 Campionat

Victoria obținută ieri de Chindia cu Dacia Unirea, scor 3-0, obligă și celelalte contracandidate la promovare, în special pe cele aflate sub podium, să își câștige meciurile pentru a ține ritmul. Petrolul are deplasare la Aerostar Bacău, în timp ce „U” Cluj joacă acasă cu CS Mioveni. Sportul Snagov și Academica Clinceni joacă între ele și cel puțin una va avea de pierdut niște poziții în clasament.

Cu doar un punct obținut în ultimele două etape, „U” Cluj a bătut pasul pe loc. Astăzi, de la ora 19:30, joacă acasă cu CS Mioveni, o echipă care înaintea partidei anunța prin antrenorul ei, Daniel Oprița, că își va vinde scump pielea pe Cluj Arena și va încerca să plece neînvinsă.

Bogdan Lobonț anunță însă că jucătorii tăi sunt pregătiți să impresioneze din nou și să lege victoriile. „U” și-a întrerupt la Ploiești o serie lungă de 19 de meciuri fără înfrângere în campionat, iar cu CS Mioveni vrea să înceapă alta. Antrenorul vorbește chiar despre maxim de puncte obținut în ultimele 11 etape din acest sezon.

„Ne așteaptă o altă partidă importantă. Fotbalul este atât de frumos tocmai pentru că, după un rezultat negativ, ai posibilitatea să întorci totul în favoarea ta. Venim după o înfrângere la Ploiești, dar să nu uităm că echipa a obținut 20 de rezultate pozitive, dacă adăugăm partida câștigată în Cupa României, pe terenul celor de la Progresul Spartac. Este meritul băieților, dar și al lui Adrian Falub și al colaboratorilor săi. Realitatea este că s-a încheiat un ciclu și începe altul, dar mai avem 11 meciuri, din care vrem să obținem maximum. Probleme ne pot pune toate formațiile împotriva cărora urmează să evoluăm. Orice echipă care joacă împotriva lui „U” se autodepășește, mai ales pe Cluj Arena, care reprezintă un stimulent în plus. În deplasare, știm foarte bine, calitatea gazonului este cu totul alta, însă încercăm să ne adaptăm la orice suprafață de joc”, a spus, citat de site-ul oficial al clubului clujean, Lobonț, în conferința de presă premergătoare meciului cu CS Mioveni.

Lobonț despre Chitoșcă: „Are calități. Muncește, e un băiat receptiv”

Contra argeșenilor, clujenii nu-i pot folosi pe Dorin Goga, Dan Berci și Iuliu Hațiegan, suspendați, în timp ce Octavian Abrudan este accidentat. Lobonț a vorbit și despre noua achiziție făcută în această săptămână: Sebastian Chitoșcă. „Avem un lot competitiv, pregătit să înlocuiască orice absență. Fiecare jucător de la Universitatea este extrem de important. A sosit și Sebastian Chitoșcă, un fotbalist care are calități. În ultimele două luni nu a avut șansa să joace, s-a pregătit la Piatra Neamț, dar, în scurt timp, va ajunge la nivelul pe care vrem să îl atingă. Muncește, este de câteva zile alături de noi, e un băiat receptiv. Promovarea este departe, e acolo sus. Într-adevăr, sunt câteva cluburi care își doresc acest lucru, dar noi trebuie să muncim zi de zi ca să ne îmbunănățim jocul”, a spus fostul portar.

Chitoșcă: „Îmi doresc să-i fac pe suporteri să fie mândri de mine”

În aceeași conferință a fost prezentat oficial și Sebastian Chitoșcă, mijlocaș care în prima parte a sezonului a evoluat la FC Botoșani, în Liga 1, însă în acest an nu a jucat deloc.

„Sunt încântat să fiu la Universitatea Cluj. Sper ca această mutare să fie într-un ceas bun și să debutez cât mai repede pentru noua mea echipă. Îmi doresc să o ajut cât pot de mult pe „U”, iar la finalul acestui sezon să fim în Liga 1. Obiectivul poate fi atins cu muncă și seriozitate. Sunt pregătit să fac față la Universitatea, chiar dacă la un astfel de club presiunea este mare. Faptul că Bogdan Lobonț este aici a cântărit serios în alegerea mea. E un om de fotbal foarte important, cu o carieră remarcabilă în spate, un exemplu pentru noi toți. Cred că orice jucător ar vrea să lucreze sub comanda unui astfel de antrenor. Îmi doresc să-i fac pe suporteri să fie mândri de mine. Voi da totul pentru ei și pentru echipă”, a spus Chitoșcă, mijlocaș care va purta tricoul cu numărul 92 la Universitatea Cluj. În cariera sa a mai trecut pe la Ceahlăul Piatra Neamț, FCSB, FC Voluntari și FC Brașov.

Înaintea desfășurării etapei a 28-a, CS Mioveni se afla pe locul 7, cu 38 de puncte, iar „U” Cluj era pe 3, cu 57 de puncte. În tur, la Mioveni, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Ionuț Rădescu (55), respectiv George Florescu (67).

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 06 Apr. 2019, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă