Iașiul a înviat în ultimele 20 de minute și a făcut scor

07 Apr. 2012, 16:23 Campionat
Iașiul a înviat** în ultimele 20 de minute și a făcut scor

CSMS Iași a obținut o victorie mare în etapa 20 a Seriei I, din liga secundă la fotbal. Ieșenii au învins cu 4-1 la Calatis Mangalia și rămân cu șanse reale în cursa pentru promovare.

Prima mare ocazie a partidei a aparținut oaspeților. În minutul 10, Onofraș primește o pasă bună în banda dreaptă, trece în viteză pe lângă un fundaș al gazdelor, dar intră în unghi și trage în plasa laterală. Șase minute mai tarziu a venit si replica formatiei de la malul marii: sut frumos Radu Doicaru de la 22 de metri, lateral dreapta, in diagonala putin pe langa poarta lui Irimia. A urmat o lovitura de cap al lui Milea, dintr-un corner executat de Cl. Tudor, dupa care gazdele au dat lovitura si au deschis scorul. In minutul 20, Sin primeste o pasa in interiorul careului si reuseste un eurogol, sut cu stangul in diagonala. Dupa ce au primit golul, iesenii au dominat meciul, dar steril sI fara sa-si creeze macar o ocazie mare de gol.

Dupa pauza, Ionut Popa i-a scos de pe teren pe Onofras si Cotiga, inlocuiti cu Gado si Cretu, dar cele mai mari ocazii au apartinut tot Calatisului. In minutul 54, Bardu a scapat singur cu portarul Irimia (dupa o pasa de 45 de metri), dar a intrat in unghi si a fost blocat de goalkeeper-ul iesean. Doua minute mai tarziu, Sin a ratat o ocazie incredibila. Bardu a centrat perfect de pe banda dreapta, mingea i-a depasit pe fundasii ieseni si pe portarul Irimia si a ajuns la Sin, care singur la 6 metri, cu toata poarta goala in fata, a trimis mult peste poarta.

Echipa lui Ionut Popa a dat insa lovitura in decurs de doar doua minute. Mai intai, in minutul 60, Milea a sutat de la 25 de metri, portarul Mitrea a gafat incredibil, a respins in fata de unde Marjanovic (talonat de Herghelegiu) a impins mingea in poarta. Gazdele au resimtit din plin socul, iar Claudiu Tudor a centrat perfect din careu la Herghelegiu care a inscris simplu cu capul din partea dreapta pentru 2-1. Cele doua minute au fost suficiente pentru ca iesenii sa invinga la Mangalia si sa obtina 3 puncte uriase in lupta pentru promovare.

Scorul final a fost stabilit in minutele de final. Mai intai in minutul 86, fundasii Calatisului si-au inscris in propria poarta, pentru ca in minutul 90+2, Vladu sa centreze perfect din stanga, iar Herghelegiu sa marcheze pentru 4-1.

CALLATIS MANGALIA – CSMS IAȘI 1-4 (1-0)
Sin (20) / Marjanovic (60, 62), Răvoiu (86 – autog.), Herghelegiu (90)

Cr. Mitrea – Samson, Răvoiu, R. Damian, R. Miron – I. Florea, Bardu (’80 R. Lupu), Cojenel (’55 Bolat), Cogali – Sin, Doicaru (cpt.)
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

I. Irimia – Cotigă (’50 A. Crețu), R. Tincu, Y. Camara, Vladu – Onofraș (cpt.) (’33 Gado), Milea, Cl. Tudor, Bădic – Herghelegiu, Marjanovic (’70 Petrovic)
Antrenor: Ionuț Popa

Sursa: Bună Ziua Iași

Foto: Eduard BLAGA

07 Apr. 2012, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă