EXCLUSIV | Bogdan Andone a plecat de la Metaloglobus. „Le doresc un sezon bun și baftă!” Antrenorul a fost ofertat de o altă echipă din Liga 2, cea care i-a și plătit rezilierea

Marius ANGHEL 09 Oct. 2018, 18:41 Campionat
EXCLUSIV | Bogdan Andone a plecat de la Metaloglobus.

Metaloglobus este a șaptea echipă care în acest sezon al Ligii 2 își va schimba antrenorul, după 10 etape. Bucureștenii au rămas cu două zile înaintea meciului cu UTA fără Bogdan Andone (43 de ani). Oferta tentantă primită de la Nicolae Sarcină pentru a merge la Energeticianul l-a determinat pe fostul rapidist să își reziliere contractul cu echipa din Capitală și să plece spre Petroșani, acolo unde antrenorii sunt „tocați” pe bandă rulantă. În acest sezon, nou-promovata din Valea Jiului i-a avut pe bancă pe Cristian Dulca, George Zima și Marin Tudorache, acesta din urmă instalat în urmă cu doar două jocuri.

Bogdan Andone a preluat-o pe Metaloglobus la începutul actualui sezon, în primele patru etape nu a stat pe bancă, fiindcă era suspendat din sezonul trecut de când o pregătea pe ASU Politehnica, și o părăsește după doar zece etape. În ultimele patru meciuri a obținut rezultate pozitive și a lăsat echipa pe locul 12, cu 14 puncte, la șase puncte peste ultimele două poziții retrogradabile.

A doua ofertă primită de la Nicolae Sarcină l-a dus la rezilierea de Metaloglobus

Cu gândul la plecare încă de la începutul lunii octombrie, atunci când a lipsit de la antrenament, nu a însoțit echipa nici la meciul de Cupă cu Progresul Spartac, oficial, invocând probleme personale, Andone se desparte acum amiabil de Metaloglobus. De fapt, antrenorul fusese momit la Energeticianul imediat după demiterea lui Cristian Dulca, însă convins cu greu să continue la echipa din București. A doua ofertă primită de la Nicolae Sarcină, una mult superioară celei de la Metaloglobus, a dus la noi discuții pentru încheierea contractului, lucru care s-a și întâmplat după ce afaceristul gorjean a fost nevoit să plătească, la Liga a 2-a, clauza de reziliere.

Bogdan Andone s-a despărțit astfel de Metaloglobus chiar înaintea meciului cu UTA, programat miercuri, de la ora 15:00, la Arad, și a plecat apoi către Petroșani, acolo unde a purtat negocieri pentru semnarea unui contract cu Energeticianul. Echipa lui Nicolae Sarcină va juca mâine, tot de la ora 15:00, la Timișoara, cu Ripensia. Însă Andone nu e sigură că va sta pe banca tehnică tocmai la acest meci, fiindcă negocierile pentru semnarea contractului erau în toi și în momentul publicării acestui articol.

„Încă nu am semnat cu Energeticianul, însă e cert că am plecat de la Metaloglobus. Mulțumesc patronului echipei, domnului Imat, și președintelui clubului, Marius Burcă, pentru sprijinul acordat în timpul colaborării noastre! Mulțumesc jucătorilor pentru implicare și munca depusă împreună! Le doresc un sezon bun și baftă!”, s-a rezumat Andone să deplare, pentru Liga2.ro, despre ultimele schimbări din cariera sa.

Metaloglobus va fi condusă de pe bancă la meciul cu UTA de antrenorul secund Gigel Coman.

De când a devenit antrenor principal, Bogdan Andone a condus trei echipe, pe Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timișoara și Metaloglobus București. La niciuna nu a rămas măcar un sezon pe bancă, de toate despărțindu-se prematur.

Rezultatele obținute de Metaloglobus cu Bogdan Andone antrenor: 0-2 cu Universitatea Cluj (d), 1-1 cu Aerostar Bacău (a), 0-2 cu FC Argeș (d), 1-0 cu Petrolul (a), 0-5 cu CS Mioveni (d), 2-3 cu Daco Getica (a), 0-2 cu Progresul Spartac (d, în Cupa României), 2-1 cu SSC Farul (d), 2-2 cu Dacia Unirea Brăila (a), 1-0 cu Ripensia (d) și 1-0 cu ACS Poli (a). În total a înregistrat patru victorii, două egaluri și cinci înfrângeri.

Dacia Unirea Brăila, ACS Poli, Ripensia, Energeticianul, CS Balotești, SSC Farul Constanța și Metaloglobus sunt echipele din Liga 2 care au mutat pe banca tehnică până acum. Dacă îl va pune pe Bogdan Andone antrenor, Energeticianul ar fi la a patra mutare pe banca tehnică în doar 11 etape.

Articol scris de Marius ANGHEL

 
Marius ANGHEL 09 Oct. 2018, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă