Echipa care merge la baraj se decide în ultima etapă! Petrolul câștigă la Arad, după un meci nebun cu UTA. „Bătrâna Doamnă” a avut 2-0 și a pierdut la scor

Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:57 Campionat
Echipa care merge la baraj se decide în ultima etapă!** Petrolul câștigă la Arad, după un meci nebun cu UTA.
  • Petrolul a câștigat meciul din deplasare de la Arad, 4-2 cu UTA, și menține suspansul în privința reprezentantei Ligii 2 la barajul pentru promovare în Liga 1.
  • Ocupanta locului 3 în acest sezon al eșalonului secund se decide în ultima etapă, weekendul următor, când „U” Cluj, care are două puncte avans, o va întâlni pe teren propriu pe Pandurii, iar Petrolul va juca acasă cu Academica Clinceni.
  • Atât Petrolul, cât și „U” Cluj au nevoie de victorii. În caz de egalitate între cele două echipe, ploieștenii stau mai bine la rezultate directe (2-3 la Cluj și 1-0 la Ploiești). Data de disputare a celor două jocuri încă nu e stabilită, dar, mai mult ca sigur, ambele partide vor avea loc în același timp.
  • Petrolul a avut o primă repriză foarte proastă la Arad, iar utiștii Alexandru Oroian (31′) și Alin Șeroni (43′) l-au învins pe portarul Cezar Lungu, care a salvat în alte câteva rânduri sau a avut noroc că nu a mai primit gol. Norocul ploieștenilor a fost că Sergiu Arnăutu (44′) a redus imediat din diferență după golul de 2-0 al arădenilor, fiindcă altfel ar fi stat lucrurile dacă se intra la pauză cu două goluri în minus.
  • În partea secundă, arădenii au continuat cu ratările, în timp ce prahovenii n-au iertat și pe fondul unei căderi inexplicabile a gazdelor. Laurențiu Marinescu (65′), Bogdan Rusu (78′) și Sergiu Arnăutu (88′ – pen.) au înscris pentru un 4-2 care o menține pe Petrolul în cursa pentru locul 3.
  • În urma rezultatelor etapei a 37-a, penultima a sezonului, UTA cade pe locul 10, cu 47 de puncte, iar Petrolul se menține pe locul 4, cu 77 de puncte, la două în spatele celor de la „U” Cluj, pe care trebuie să-i depășească pentru a prinde barajul pentru promovare.
  • Reamintim că Chindia Târgoviște și Academica Clinceni au promovat matematic în Liga 1 în acest weekend.

 


 

Chindia Târgoviște și Academica Clinceni au promovat matematic în Liga 1 în acest weekend, cele cinci echipe care retrogradează sportiv sunt cunoscute și ele, astfel că singurul semn de întrebare important rămas în acest final de sezon al Ligii 2 constă în aflarea ocupantei locului care duce la barajul pentru promovare. Pentru clasarea pe locul 3 au șanse cluburile Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, adică fix cele care erau considerate principalele favorite la primele două locuri, la începutul sezonului, însă care au dezamăgit.

„U” Cluj a jucat deja ieri și a câștigat la CS Balotești cu 2-0, astfel că e marea favorită să ocupe locul de baraj. În acest moment are cinci puncte în plus față de Petrolul, care joacă astăzi, de la ora 14:00, la Arad, cu UTA. Dacă ploieștenii vor câștiga la rândul lor, atunci ultima necunoscută va fi aflată în weekendul următor, când se încheie sezonul. Ar rămâne două puncte distanță între ele, iar „U” ar avea nevoie de o victorie pe teren propriu cu Pandurii pentru a fi sigură de clasarea pe locul 3. Egalul nu o ajută în situația în care și Petrolul își câștigă meciul de acasă cu Academica Clinceni, fiindcă prahovenii stau mai bine la rezultate directe (2-3, 1-0).

Revenind la meciul de astăzi, de la ora 14:00, la Arad, pe stadionul Motorul, se întâlnesc UTA și Petrolul. Gazdele au căzut pe locul 10 după desfășurarea celorlalte jocuri ale penultimei etape și mai pot urca cel mult pe locul 8. Ploieștenii sunt pe 4, cu 74 de puncte, la cinci în spatele Universității Cluj și au nevoie disperată de victorie pentru a-și menține vii speranțele pentru locul care duce la baraj. Un egal sau o înfrângere îi scot de tot din „joc”.

Petrolul, obligată la victorie

Pentru întâlnirea cu UTA, care se dispută pe un teren cu suprafață artificială, „lupii” s-au antrenat în această săptămână pe „sintetic” la Câmpina, cât și la baza FRF de la Buftea, căutând, astfel, să se acomodeze cât mai bine la condițiile de joc pe care le vor întâlni la Arad.

Ploieștenii au plecat spre Arad de sâmbătă după-amiază, drumul până la Timișoara parcurgândul cu avionul, iar de acolo cu cu autocarul clubului. Pentru meciul cu UTA nu au jucători suspendați, dar, la capitolul indisponibili, vor fi trecuți, din nou, Kozoronis, Sarris și Țigănașu, ultimul resimțindu-se după jocul disputat, la începutul săptămânii, cu ACS Poli.

Cu ocazia acestui meci, mijlocașul arădean Marius Chindriș, la Petrolul de două sezoane, va evolua pe Motorul împotriva fostei sale echipe, pentru care a jucat timp de mai multe sezoane, inclusiv în Liga 4.

Arădenii tot caută revanșa în fața suporterilor, după derby-ul pierdut cu ASU Poli

De partea cealaltă, UTA joacă astăzi ultimul meci din acest sezon în fața propriilor suporteri, iar antrenorul Cristian Păcurar vorbea la conferința de presă de „urme” lăsate în vestiar de prezentarea noului antrenor principal, în persoana lui Laszlo Balint, în cursul acestei săptămâni, dar și de faptul că jucătorii au ultima ocazie să-și ia revanșa în fața spectatorilor după înfrângerea din derby-ul cu ASU Politehnica.

„E ceva normal, uman, ca anunțul de miercuri seara, privind noul antrenor, să lase ceva urme, dar eu fac apel la profesionalismul jucătorilor. Lângă cei tineri, avem destui fotbaliști cu experiență care au demonstrat aici, dar și la alte cluburi, că și-au făcut bine treaba pentru clubul ce-i plătește. Pe lângă salariile pe care le mai au de luat, am înțeles că prima cu Petrolul va fi suplimentată, dar aș mai dori un lucru. Mi-ar plăcea să existe o răbufnire a echipei pentru că, după părerea mea, revanșa eșecului cu Poli nu a fost încă luată. Nici acum nu-mi vine să cred că am jucat atât de slab cu timișorenii și le-am rămas datori suporterilor. Iar meciul împotriva Petrolului, o altă echipă de tradiție din România, e prilejul bun pentru a ne mai spăla din păcate în fața celor care ne susțin. Aș vrea să văd determinarea și atitudinea din meciurile cu Snagovul și Chindia, când nu am fost cu nimic mai prejos decât adversarii, dimpotrivă. Vreau să jucăm pentru UTA și cu asta cred că am spus totul”, a spus „secundul” „Bătrânei Doamne”, cu atribuții de interimar în absența lui Ionuț Popa, bolnav și aflat în concediu medical.

Păcurar vede în Petrolul un „animal” rănit. „Cred că vom avea în față o echipă rănită, iar acestea, de obicei, sunt cele mai periculoase. Obiectivul Petrolului a fost să promoveze direct, ceea ce în acest moment nu mai este posibil, însă nici măcar pe locul de baraj nu se află. Sigur, la locul 3 mai au șanse și o să și le apere până la final. Asta înseamnă că trebuie să câștige Arad, însă trebuie să știe că nu îi vom primi cu flori. Din punctul meu de vedere, au apelat prea târziu la domnul Gigi Mulțescu, un antrenor cu experiența dânsului i-ar fi clasat mult mai sus. Văd că și nea” Gigi s-a mai plâns de accidentări, atunci ce să mai spunem noi? În fine, au o echipă completă, cu cel puțin trei atacanți puternici, Arnăutu, Rusu și Moldoveanu, doi mijlocași de travaliu, pe Pușcaș și Chindriș și fundași laterali care urcă foarte mult. Concluzionând, avem în față, poate, de cel mai tare adversar ce ne-a vizitat în această primăvară și avem datoria să ne ridicăm la înălțimea lui”, a mai spus antrenorul utist.

Singurele absențe certe din tabăra UTA-ei pentru meciul cu Petrolul sunt El Hasni (suspendat) și Coulibaly (plecat la tratament în Franța). În schimb, Păcurar se gândește să-i convoace și pe Miculescu și Stahl, care au avut probleme medicale în ultimul timp, dar care și-au reluat antrenamentele și, poate, le va da măcar unuia dintre ei, 10-15 minute cu ploieștenii. Incerți mai sunt Ivan (probleme la genunchi) și Ciprian Rus (dureri mari la gleznă). Kanda a fost iertat după ieșirea de pe „Cluj Arena”, dar nu este nici el apt sută la sută din punct de vedere medical.

Înaintea începerii etapei a 37-a, penultima a sezonului, UTA se afla pe locul 9, cu 47 de puncte, iar acum a căzut pe 10, iar Petrolul e pe 4, cu 74 de puncte.

În tur, meciul desfășurat pe „Ilie Oană” a fost unul tensionat. Rezultatul a fost unul de egalitate, scor 2-2, după golurile marcate de Cătălin Ștefănescu (12) și Sergiu Arnăutu (71 – pen.), respectiv Ciprian Rus (36 – pen., 49). Imediat după fluierul de final al partidei, Ionuț Popa a sprintat pe teren pentru a-i aplica o corecție mijlocașului său Norbert Janos, însă n-a apucat, fiindcă a fost ținut de membri din staff și de jucători.

Partida care începe la ora 14:00, pe stadionul Motorul din Arad, este condusă de o brigadă de arbitri din Craiova. Central este George Cătălin Găman, iar asistenții sunt Dragoș Mihai Iliescu și Adrian Popescu. Rezervă este Szabolcs Kovacs (Carei), iar observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 37

COMENTARIUL LIVE:

â–ºUTA: Orlic – Al. Manea, Melinte, Șeroni, Copaci – Hrezdac, I. Neagu – Cr. Costin (Dam. Isac 63′), Ciucur, Oroian (Kanda 83′) – Cip. Rus (cpt.)(Miculescu 69′)
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Rz. Ivan, Dav. Popa, I. Gavrilă
Antrenor: Cristian Păcurar

â–ºPetrolul: C. Lungu – Borța (Alb. Olaru 38′), Ghinga, L. Cazan, Țicu – Cr. Pușcaș, M. Chindriș – Tudor Șaim (Bg. Rusu 46′), Laur. Marinescu (cpt.)(Bucșa 90+1′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Rob. Bratu, Rob. Enache, Ștefănescu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

â–ºMin 90+3 Final de partidă. Petrolul câștigă cu 4-2 la Arad, după ce UTA a avut 2-0 și 2-1 la pauză. Petroliștii mențin suspansul în privința ocupantei locului de baraj. „U” Cluj e favorită, fiindcă are două puncte în față, însă totul se va decide în ultima etapă

â–ºMin 90+3 Melinte primește din dreapta și trage din prima de la 17 metri mult peste poartă

â–ºMin 90+1 Ultima schimbare la Petrolul. Iese Laurențiu Marinescu, felicitat de Mulțescu, și intră Dan Bușca. Ghinga preia banderola de căpitan

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 88 2-4 Sergiu Arnăutu trage puternic, cu sânge rece, în stânga, și reușește dubla în dreptul său. Orlic a sărit în partea opusă

â–ºMin 87  Sergiu Arnăutu scapă singur spre poartă, e ținut de umăr din spate de Alin Șeroni, care apoi îl faultează în careu, iar atacantul dezechilibrat pică fără să trimită spre buturi. Arbitrul dictează penalty. Alin Șeroni primește cartonașul galben

â–ºMin 83 Ultima schimbare la UTA. Iese Alexandru Oroian și intră Bodo Kanda

â–ºGaleria Petrolul cântă de câteva minute, după ce aproape tot jocul a tăcut. Galeria UTA-ei a fost mută în acest joc

â–ºMin 82 Arnăutu trage de la 22 de metri central, mingea e deviată, iar Orlic reține

â–ºMin 78 2-3 Marinescu centrează dintr-un corner de pe stânga, Orlic iese greșit și Bogdan Rusu îi ia fața și înscrie din 4 metri cu o lovitură de cap

â–ºMin 75 Pușcaș reia cu capul din 7 metri, după o centrare din dreapta, iar mingea se duce razant pe lângă bara din stânga

â–ºMin 74 Marinescu pătrunde în careu pe dreapta, cu Șeroni în spate, centrează pe jos în fața porții, mingea sare și Orlic nu o reține din plonjon, dar Manea e acolo și o respinge

â–ºMin 71 Cristian Pușcaș primește și el cartonașul galben pentru un fault la mijlocul terenului

â–ºMin 70 Moldoveanu pătrunde în careu pe stânga și trage din 14 metri cu stângul la colțul scurt, iar Orlic prinde în doi timpi

â–ºMin 69 Păcurar schimbă din nou. Iese Ciprian Rus și intră David Miculescu

â–ºMin 68 Pauză de hidratare

â–ºMin 65 2-2 Rusu preia în careu și pătrunde câțiva pași pe stânga și trage pe jos către colțul lung, mingea trece printre picioarele a trei fundași și la bara a doua plonjează Laurențiu Marinescu, care din 4 metri înscrie în partea opusă, lângă bara din stânga

â–ºMin 63 Schimbare la UTA. Iese Cristian Costin și intră Damian Isac

â–ºMin 63 După o centrare din dreapta, mingea ajunge la 10 metri la Oroian, care reia cu latul cu multă siguranță că va trimite pe spațiul porții, însă mingea se duce pe lângă bara colțului lung. Spectatorii din tribuna din spatele porții au sărit de bucurie, crezând că va fi gol

â–ºMin 62 Marinescu trage din dreapta careului, dintr-un unghi închis, iar mingea loveștea transversala la colțul lung și se duce în partea opusă

â–ºMin 61 Copaci cade dintre Chindriș și Ghinga în centrul careului și cere penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue

â–ºMin 57  Denis Hrezdac primește cartonașul galben după ce îi pune o talpă lui Rusu și apoi lui Marinescu, într-un interval de două secunde, la mijlocul terenului

â–ºMin 55 Costin trage din prima de la 18 metri lateral dreapta pe lângă poartă, după ce Rus a pasat din centru în dreapta la o fază rapidă de atac

â–ºMin 47 Pasă pe culoar în careul UTA-ei. Țicu acuză o accidentare la mâna dreaptă, iar Șeroni primește îngrijiri la genunchiul drept, după ce ambii s-au ciocnit cu Orlic

â–ºMin 46 S-a reluat meciul de la Arad

â–ºMin 46 O nouă schimbare la Petrolul. Iese Alexandru Tudor Șaim și intră Bogdan Rusu

â–ºMin 45+2 Pauză. La acest scor, Petrolul pierde orice șansă de a o mai ajunge din urmă pe „U” Cluj, care și-ar asigura astfel prezența la baraj

â–ºMin 45 Contră a UTA-ei, Costin așteaptă învăluirea lui Rus pe dreapta, căpitanul UTA-ei trage puternic din unghi, Lungu respinge în stânga, mingea ajunge la Oroian, care trage din 17 metri, iar portarul salvează

â–ºMin 45  Prima repriză e prelungită cu două minute

â–ºMin 45 Pasă pe culoar pentru Moldoveanu, care este ciupit de Șeroni, nu cade și urmărește mingea, iar Orlic, ieșit la 17 metri, degajează. Moldoveanu rămâne întins pe teren și are nevoie de îngrijiri medicale. Arbitrul nu a dat fault, deși a fost, chiar de ultim apărător. Moldoveanu e „de vină” că nu a picat

â–ºMin 44 2-1 Marinescu pasează în față pentru Sergiu Arnăutu, care îl fentează din corp pe Copaci, își face mingea în dreapta și îl execută de la 15 metri pe Orlic

â–ºMin 43 2-0 Centrare a lui Neagu din cornerul din dreapta, Alin Șeroni se înalță ideal în fața careului mic, îl întrece în săritură pe Ghinga și înscrie cu capul sub transversală. Marinescu a respins cu capul din poartă, însă a trimis în spatele transversalei

â–ºMin 42 Costin trage de la 16 metri ușor lateral dreapta, mingea e deviată și se duce în corner

â–ºMin 41 Oroian pasează scurt pentru Ciucur, care avansează în viteză în careu pe stânga, cu Olaru în spate, și trage pe lângă Lungu, ieșit la întâmpinare, iar mingea trece razant pe lângă bara colțului lung

â–ºPuștiul Alexandru Laurențiu Oroian (18 ani), originar din Mediaș, e la al șaselea meci jucat în acest sezon pentru UTA și la al doilea gol. A mai marcat chiar în etapa trecută, în înfrângerea cu FC Argeș (1-2)

â–ºMin 39 Arnăutu pătrunde în careu pe stânga, are un șut centrare pe jos, iar Orlic plonjează în față și reține

â–ºMin 38  Schimbare la Petrolul. Iese Florin Borța, accidentat, și intră Alberto Olaru

â–ºMin 38 Atmosferă dezolantă la Arad. Galeria UTA-ei nu a cântat deloc în acest meci, iar cea a Petrolului a amuțit după gol

â–ºMin 36 Cornerul din stânga bătut de Oroian este reluat cu capul de Hrezdac din 5 metri central puțin peste transversală

â–ºMin 36 Centrare din dreapta, deviată, mingea se duce în stânga la Oroian, care recentrează cu piciorul stâng, mingea îl lovește pe Chindriș și se duce către colțul scurt al porții. Lungu întinde brațul și agață in extremis mingea care era cât pe ce să intre în poartă

â–ºMin 34 Marinescu trage din marginea careului, din stânga către colțul lung, mingea îl lovește în spate pe Moldoveanu și trece razant pe lângă bara a doua. Ocazie mare pentru Petrolul

â–ºMin 31 1-0 Alexandru Oroian avansează pe stânga, îl fentează în centru pe Chindriș venit tare din spate, și trage necruțător de la 20 de metri. Mingea lovește transversala, în dreapta lui Lungu și cade după linie, în poartă

â–ºMin 30 Cristian Melinte acuză și el o accidentare și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 29 Șeroni salvează în careu din fața lui Arnăutu și respinge dintr-o fază ce putea fi periculoasă pentru poarta lui Orlic

â–ºMin 27 După o respingere în față, Ciucur șutează din voleu de la 18 metri central, însă mingea se duce în dreapta, pe lângă poartă

â–ºMin 25 Costin îi pune o talpă lui Marinescu în fața careului, la un șut al ploieșteanului, însă arbitrul nu dă nimic și oprește jocul pentru că mijlocașul Petrolului acuză lovitura

â–ºMin 22 Găman le dă o pauză de hidratare jucătorilor

â–ºMin 18 Costin are o acțiune personală pe dreapta, trece în viteză de Ghinga și șutează din 13 metri lateral dreapta către colțul lung, iar mingea se duce razant pe lângă rădăcina barei. Ocazie mare. În stânga aștepta și cerea Ciucur, care era singur

â–ºMin 13 Moldoveanu pătrunde în careu pe dreapta și centrează în fața porții pentru Arnăutu, care este însă surprins în offside. Melinte respinsese însă în corner

â–ºMin 10 Ciucur pătrunde cu mingea la picior din stânga în centru, trage cu șpițul din fața careului, iar mingea se duce puțin pe lângă bara din dreapta

â–ºAproximativ 1.500 de spectatori asistă la acest meci. Petrolul are o galerie de vreo 50 de fani. Aceștia asigură fondul sonor al partidei

â–ºMin 3 Tudor Șaim calcă pe minge și acuză o accidentare. Fundașul are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 1 A început partida de la Arad, într-o atmosferă liniștită

Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă