Decizie de urgență! Seria Oțelului are o nouă echipă în componență, după ce Gauss Bacău s-a retras chiar în ziua în care începe campionatul Ligii 3

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 15:21 Campionat
Decizie de urgență!** Seria Oțelului are o nouă echipă în componență, după ce Gauss Bacău s-a retras chiar în ziua în care începe campionatul Ligii 3

Un nou sezon, aceleași metehne. În ziua startului noului campionat al Ligii 3, ediția 2018-2019, una dintre cele 80 de cluburi care trebuiau să ia startul în competiție a aruncat prosopul. Federația Română de Fotbal a decis astfel, de urgență, ca locul acesteia să fie luat de o altă echipă.

În ședința de astăzi, 24 august, a Comitetului de Urgență, Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (vicepreședinte FRF) au decis, cu unanimitate de voturi, să ia act de cererea de retragere a echipei ACS Gauss Bacău din campionatul Ligii 3. Gauss a fost campioana Ligii a 4-a Bacău și a câștigat în această vară barajul de promovare.

Pe locul lăsat vacant de această echipă a fost primită în competiție echipa a doua a clubului FC Botoșani. Gruparea din Liga 1 solicitase un loc în Liga 3 pentru a-și face echipă secundă, la fel cum au făcut și Politehnica Iași sau UTA Arad, criteriul departajării nefiind anunțat de FRF.

FC Botoșani 2 va participa astfel în Seria 1 a Ligii 3 și va prelua programul clubului retras. Însă, primul meci pe care trebuia să îl joace chiar mâine, pe teren propriu, cu Foresta Suceava, a fost amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Echipa satelit a Botoșaniului își va desfășura meciurile de pe teren propriu la Dorohoi, stafful tehnic și lotul de jucători urmând a fi stabilite în zilele următoare. Decizia FRF i-a luat pe nepregătite inclusiv pe conducătorii clubului finanțat de Valeriu Iftime.

Programul primei etape a Seriei I:

24 august, ora 18:00
CSM Pașcani – Suporter Club Oțelul Galați
25 august, ora 18:00
Știința Miroslava – CSM Râmnicu Sărat
Sănătatea Darabani – Sporting Liești
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – Metalul Buzău
SCM Gloria Buzău – KSE Târgu Secuiesc
Bucovina Rădăuți – CSM Roman
Șomuz Fălticeni – CSM Focșani
FC Botoșani 2 – Foresta Suceava
, amânat

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă