Bogdan Lobonț pleacă de la „U” Cluj. Șefii clubului i-au găsit înlocuitorul: un antrenor din Liga 1

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 09:55 Campionat
Bogdan Lobonț pleacă de la

Prima experiență ca antrenor a lui Bogdan Lobonț (41 de ani) se va încheia la finalul acestui sezon. Fostul portar nu va mai continua cu „U” Cluj, după ce echipa și-a ratat obiectivul de a promova în Liga 1, în urma barajului pierdut cu FC Hermannstadt, 0-2 în tur și 1-0 în retur.

Chiar dacă Lobonț anunța ieri seară, la finalul meciului de la Sibiu, că nu poate vorbi despre viitorul său până când nu discută cu șefii echipei, se pare că aceștia din urmă i-au și găsit un înlocuitor. Conform fanatik.ro, Costel Enache (46 de ani), antrenorul care se va despărți de Astra și va fi înlocuit cu Dan Alexa îi va lua locul lui Bogdan Lobonț.

  • În cariera de antrenor, Costel Enache a pregătit echipele CSM Roman, Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași (actuala Poli Iași), Dunărea Galați, FC Botoșani și Astra. În plus, a fost selecționer la naționalele Under 18 și Under 19.

 

La finalul jocului retur cu FC Hermannstadt, Lobonț nu a putut oferi un răspuns clar cu privire la viitorul său pe banca Universității. Fostul portar al echipei naționale spune că va avea o discuție cu conducerea clubului și se va analiza tot ce s-a întâmplat în acest sezon. „Este prematur să vorbim de schimbat. La cald, imediat, e prematur. Zilele următoare o să analizăm tot ce s-a făcut până astăzi și o să vedem care este linia de urmat. E prematur să răspund la o astfel de întrebare. O să analizăm absolut tot și o să vedem care e linia de urmat. Atât pot să spun acum. O să analizez practic tot ce s-a întâmplat de când sunt la „U” Cluj, din 10 ianuarie și până acum.

Ce urmează? Viitorul meu. Și depinde doar de mine. Cu siguranță, în următoarele zile o să avem o întâlnire și cu cei din conducerea clubului și o să analizăm tot ce s-a petrecut până în momentul de față și vedem ce e o să urmeze. Eu, când am fost chemat aici, am fost chemat pentru că „U” Cluj este un club altfel. Stând atâta timp afară și acumulând un anumit nivel de experiență, am fost chemat pentru asta, pentru a transmite mai departe modul meu de a gândi, mentalitatea pe care mi-am construit-o în toți acești ani. Sunt conștient că nu poți să o faci într-un timp atât de scurt. Pentru asta m-am apucat de această meserie. Nu este ușor, o fac cu pasiune și vreau să merg mai departe”, spunea Lobonț.

„Lobby” a semnat cu „U” Cluj în noiembrie 2018, dar și-a început mandatul în decembrie 2019. Chiar dacă a avut doar patru eșecuri în 20 de partide, ardelenii nu au promovat în primul eșalon, acolo unde au ajuns Chindia și Academica Clinceni.

20 de meciuri a stat Bogdan Lobonț pe banca echipei „U” Cluj, în care a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și două egaluri

Universitatea Cluj a câștigat meciul retur al barajului pentru promovare, 1-0 la Sibiu cu FC Hermannstadt, miercuri după amiază, însă victoria nu a fost îndeajuns pentru ca formația manageriată de Ioan Ovidiu Sabău și antrenată de Bogdan Lobonț să poată accede în Liga 1. În tur a cedat cu 2-0, astfel că, la general, a pierdut cu 2-1 întâlnirea care îi dădea ultima șansă de a ajunge în prima ligă în an de centenar. Golul marcat de Dorin Goga în minutul 64 a fost insuficient pentru clujeni, care după această reușită nu a mai pus pericol la poarta lui Căbuz.

Pentru „U” Cluj urmează un sezon de Liga 2 și mai infernal, în care pentru a promova trebuie să se lupta cu Rapid, Petrolul, UTA și FC Argeș, printre altele.

După UTA, de două ori, și Chindia, „U” Cluj e a patra echipă din Liga 2 care pierde barajul pentru promovarea în Liga 1, în lupta cu adversari din liga superioară, ca FC Voluntari, ACS Poli Timișoara și, acum, FC Hermannstadt.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN / Mediafax foto

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 09:55 Campionat
Pe aceeași temă