Un jucător de la UTA și altul de la CAO Oradea sunt în Anglia și susțin probe la Liverpool

Un jucător de la UTA și altul de la CAO Oradea** sunt în Anglia și susțin probe la Liverpool

Cel mai tânăr debutant în Liga a 2-a a fotbalului românesc poate prinde transferul carierei sale la doar 15 ani. În aceste zile, utistul Cătălin Vulurar se află în curtea lui Liverpool, alături de un alt fotbalist talentat din Vestul țării, atacantul orădean, Patrick Gânțe. Fotbaliștii sunt însoțiți în Anglia de impresarul lor, Cătălin Sărmășan, și se antrenează cu echipa Under 16 a deținătoarei Champions League, anunță Sport Arad.

Sâmbătă, e programat și un „triunghiular” în care Vulturar și Gânțe au șansa să se remarce, adversarii tinerilor „cormorani” fiind echipele similare ale celor de la Blackburn și Crewe Alexandra. Stagiul de pregătire al celor doi tineri fotbaliști se încheie duminică, urmând ca scoutereii celor de la Liverpool să decidă care e calea de urmat. Este posibil să existe o ofertă imediată sau doar o monitorizare și mai atentă a celor doi la cluburile din România la care evolueză, UTA Arad, respectiv CAO Oradea.

Născut pe 9 martie 2004, mijlocașul Cătălin Vulturar a debutat în eșalonul secund pe 8 decembrie 2018, în meciul Farul – UTA 1-1. În acest sezon a apărut pe teren doar 4 minute, în două meciuri pentru liderul ligii secunde, dar a jucat constant la echipele de juniori ale „roș-albilor” angrenate în Liga Elitelor.

Cel care a început să lucreze cu Cătălin Vulturar a fost profesorul Dinu Donca, la CSȘ Gloria. Apoi, grupa sa s-a unit cu cea a lui Bogdan Oneț la Atletico Arad, iar de doi ani grupa de 2004 a trecut la UTA. Vulturar și colegii săi au devenit de două ori campioni naționali, în 2012 – la „Gheorghe Ene” și în 2014, după o finală decisă la penalty-uri cu Viitorul Constanța. Fotbalistul arădean este și component al naționalei „tricolore” Under 16, purtând deseori și banderola de căpitan.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă