Pancu vrea să revină „acasă”! Ajuns la 38 de ani, atacantul e gata să-și încheie cariera la Rapid

Pancu vrea să revină

Povestea de dragoste dintre Daniel Pancu și Rapid, începută în sezonul 1996-1997, când fotbalistul se transfera pentru prima dată în Grant, ar putea continua cu un nou episod, posibil ultimul. Ajuns la 38 de ani, simbolul Giuleștiului s-a refugiat vara trecută în Ilfov, la FC Voluntari, echipă cu care a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul, dar surse apropiate fotbalistului susțin că acesta și-ar dori să-și încheie cariera la Rapid, clubul care i-a oferit cele mai mari satisfacții de-a lungul carierei.

Cum Voluntariul e penultima în Liga 1, cu doar 15 puncte acumulate în sezonul de toamnă-iarnă, iar Gigi Mulțescu nu este sigur de postul său în a doua parte a sezonului, argumente cărora li se adaugă vârsta înaintată a lui Pancu, dar și relația specială pe care o are cu fanii din Giulești, atacantul e decis să pună capăt carierei de fotbalist la Rapid, iar unul dintre oficialii lui FC Voluntari a dezvăluit că nu ar fi o problemă dacă atacantul și-ar exprima dorința de a pleca: „El și-a făcut datoria pentru noi și rămâne la latitudinea lui dacă va pleca sau nu. Este opțiunea lui, noi ne dorim ca el să rămână, dar Pancu va avea ultimul cuvânt. Rapid poate fi o variantă pentru el”, a declarat pentru ProSport unul dintre conducătorii lui FC Voluntari.

Potrivit site-ului 1923.ro, apropiat de echipa din Giulești, Pancu are mari șanse să se întoarcă la echipa pentru care a scris istorie de-a lungul timpului. Sursa citată menționează că atacantul de 38 de ani a avut în această toamnă o discuție importantă cu Ovidiu Burcă, președintele Rapidului, în care i-a spus acestuia că ar vrea să se întoarcă în Giulești. Venirea lui Gigi Mulțescu pe banca tehnică a lui FC Voluntari și redresarea echipei, care a început să adune puncte în Liga 1, dar și contractul semnat cu ilfovenii l-au împiedicat la acea dată pe Pancu să revină la formația pentru care a evoluat de cinci ori de-a lungul carierei, ultima dată între 2011 și 2015.

„Eu semnasem contractul cu Rapid, deși eram decis să nu mai continui. Florin Marin și Burcă m-au convins înainte de plecarea în cantonament să semnez. Mi-au zis că vor să construiască toată echipa în funcție de mine. Dar mi-am dat seama că nu mai pot suporta stresul de acolo. Eu nu mai puteam să mă concentrez la fotbal, mă gândeam numai la alte lucruri. Și nu mai vreau. De jumătate de an trăiesc în stresul ăsta, am zis că se schimbă ceva, dar nu mai pot”, spunea Pancu vara trecută, când alegea să plece de la Rapid din cauza problemelor cu care se confrunta echipa și să semneze cu FC Voluntari un contract pe un sezon cu variantă de prelungire pe încă unul.

234 de meciuri și 76 de goluri are Daniel Pancu pentru Rapid

6 trofee a câștigat Pancu la Rapid: un titlu (1999), 3 Cupe ale României (1998, 2002, 2006) și două Supercupe ale României (1999, 2002)

Pe aceeași temă