VIDEO | Miroslava scrie istorie! Știința a promovat în Liga a 2-a după victoria de pe terenul liderului Csikszereda. Ieșenii, așteptați acasă de suporteri pentru a sărbători

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2017, 17:58 Stiri

După foarte mulți ani, fotbalul ieșean are din nou câte un club în primele două eșaloane. Știința Miroslava, echipă care an de an s-a bătut pentru locurile fruntașe în Seria 1 a Ligii a 3-a, a reușit o promovare istorică în Liga a 2-a, vineri seară, la Miercurea Ciuc, după o victorie superbă cu liderul Csikszereda (1-0). Golul marcat de Alexandru Taciuc (foto mic 1), în minutul 65, s-a dovedit a fi decisiv nu doar pentru victoria echipei ieșene, ci și pentru promovarea în liga secundă. Asta după ce portarul lui CSM Pașcani, Jan Turiță, reușea să egaleze în prelungirile partidei de la Hărman (1-1), rezultat ce a propulsat Miroslava pe primul loc în serie.  

Chiar dacă porneau cu șansa a traia la promovare înaintea ultimei etape, după Csikszereda și Hărman, elevii pregătiți de Cristian Ungureanu au rămas concentrați până la final, au crezut în șansa lor, chiar și atunci când la stația de amplificare a stadionului din Miercurea Ciuc s-a anunțat, eronat, faptul că Hărmanul are 2-0 cu CSM Pașcani, iar la final au sărbătorit o promovare istorică, alături de suporterii veniți de la Iași.

La sfârșitul partidei, ieșenii au încins hora bucuriei pe teren, unde au primit și medaliile și trofeul de campioni ai seriei din partea Federației Române de Fotbal, iar petrecerea a continuat la hotel. „Ale, ale, Miroslava e în B”, „Campionii, campionii”, „Cine e pe primul loc, Știința e!” au fost refrenele care au răsunat la Miercurea Ciuc vineri seară, dar și în autocar, pe drumul spre Iași.

Ungureanu: „Pentru mine e foarte important că am promovat. Venim după patru ani de muncă”

Antrenorul Cristian Ungureanu, cel care a trăit o dezamăgire imensă în urmă cu doi ani, când Știința a ratat promovarea în ultima etapă, la Pojorâta, era extrem de fericit la finalul meciului de la Miercurea Ciuc.

„Este un rezultat așteptat de foarte mult timp. A fost un meci destul de disputat, chiar dacă ne-au dominat în mare parte din meci, am reușit să câștigăm. Pentru mine e foarte important că am promovat. Venim după patru ani de muncă, am mai fost în postura asta, de a juca cu promovarea pe masă, dar acum am reușit. Vreau să le mulțumesc acestor copii minunați, care m-au ascultat până la final. Le mulțumesc suporterilor care au fost alături de noi, conducerii, tuturor celor care au crezut în noi și ne-au ajutat să ne îndeplinim acest vis”, a declarat Cristi Ungureanu, care a fost purtat pe brațe de către jucătorii săi.

Președintele Daniel Acatrinei: „Când pui suflet, poți obține performanțe”

Președintele Daniel Acatrinei era cu ochii în lacrimi după meciul de la Miercurea Ciuc. „E un vis devenit realitate pentru noi, vreau să le mulțumesc jucătorilor, pentru că au dat dovadă de profesionalism până la capăt. E un vis pentru care muncim de patru ani, suntem cu toții foarte fericiți. Am trăit la cote maxime acest meci, vă spun sincer, eram convins că vom câștiga, pentru că i-am văzut pe băieți și pe antrenori extrem de motivați, de determinați, i-am văzut cât de mult își doreau, cât de mult au tras la antrenamente. Și Csikszereda are echipă bună, dar mi s-a părut puțin cam înfumurată, cam cu nasul pe sus. Degeaba ai jucători, dacă nu pui și suflet. Noi am pus suflet și asta s-a văzut. Le-am explicat jucătorilor tineri să lupte pentru ei, pentru viitorul lor, iar ei au înțeles asta. Acest rezultat nu e întâmplător. Acum n-o să se mai spună despre Miroslava că se mulțumește cu puținul, că ne mulțumim doar cu podiumul. Am demonstrat că suntem o forță. În plus, în ultimii ani am dat mai mulți jucători și Ligii 1. Le mulțumesc primarului Dan Niță, antrenorilor, jucătorilor, colegilor mei, suporterilor, tuturor celor care au crezut că putem realiza acest vis”, a declarat președintele Daniel Acatrinei.

La revenirea acasă de la Miercurea Ciuc, echipa Științei a fost așteptată în comună de peste 100 de persoane. Suporteri, prieteni ai jucătorilor, familiile celor de la Știința au așteptat autocarul echipei și au creat o atmosferă de Liga 1 în fața Sălii Polivalente.

Lotul echipei Știința Miroslava: Cosmin Cătălin Anton, Sabin Țintea, Sergiu Drăgan (portari), Andu Moisi, Silviu Cerneuțanu, Eduard Dulcianu, Ovidiu Tăcuțanu, George Maxim, Andrei Saritanu (fundași), Alin Huțanu, Alexandru Taciuc, Aduard Săvoaia, Dănuț Munteanu, Marius Chelaru, Denis Tanană, Petru Agrigoroaei, Codrin Chelaru, Eduard Chiriac, Alexandru Izmană, Denis Ștefan Botezatu (mijlocași), Mădălin Crenganiș, Radu Văleanu, Alexandru Marin, Robert Ambrosie, Andrei Nemțanu, Eduard Sandu (atacanți).
Antrenor principal: Cristi Ungureanu
Antrenor secund: Irinel Ionescu
Antrenor cu portarii: Marius Dulceanu
Președinte: Daniel Acatrinei
Medic: Valeriu Chirica

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2017, 17:58 Stiri
Pe aceeași temă