U Craiova 1948 SA, sancționată de FIFA pentru restanțe ale fostului club al lui Adrian Mititelu. Suma pe care trebuie să o plătească către un jucător pe care nu l-a avut niciodată

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 12:41 Stiri

FIFA a amendat echipa din Liga 3 U Craiova 1948 SA și a obligat-o să plătească despăgubiri consistente pentru datorii pe care fostul club al lui Adrian Mititelu le avea față de jucători. Omul de afaceri nu a contestat decizia, convenindu-i faptul că FIFA îi consideră actuala echipă, înființată în 2017, ca fiind continuatoarea celei intrate în faliment.

Comisia de Disciplină din cadrul FIFA a decis ca echipa lui Adrian Mititelu să plătească salariile restante ale lui Josh Mitchell, fundașul central australian care a evoluat din 2005 până în 2009 la FC U Craiova. El a strâns 107 meciuri în tricoul alb-albastru și a marcat trei goluri. După plecarea din România, Mitchell a evoluat pentru formația australiană Perth Glory.

Mititelu trebuie să achite zeci de mii de dolari

Oficialii FIFA obligă acum actuala echipă a lui Mititelu, U Craiova 1948 SA, la plata a 80.000 de dolari drept salarii restante și o amendează cu 5.000 de franci elvețieni.

Veștile proaste nu se opresc aici. Mitchell nu este singurul australian din lotul care a evoluat pentru FC U Craiova și care își caută dreptatea la FIFA.

În aceeași situație sunt Michael Bird, atacantul care a evoluat pentru „Știința” în perioada 2006 – 2009. El a jucat 67 de meciuri pentru echipa alb-albastră și a marcat 18 goluri. Și Joshua Rose, jucător al Craiovei în perioada 2005 – 2009, a depus plângere la FIFA. Rose a evoluat în 120 de meciuri pentru Craiova și a marcat 9 goluri. Cererile celor doi se află deja pe masa Comisiei de Disciplină a FIFA și urmează să fie examinate în curând.

Actuala echipă a lui Adrian Mititelu evoluează acum în Seria a 4-a a Ligii 3 și e lider detașat, cu 41 de puncte acumulate în 15 meciuri. Ocupanta locului 2, Șoimii Lipova, are 13 puncte mai puțin, astfel că U Craiova 1948 SA e favorită la promovarea în Liga 2. Conform președintelui Marcel Pușcaș, clubul care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu are un buget de un milion de euro pentru a promova.

O eroare asemănătoare comisă de FIFA a fost făcută și în cazul clubului SC Oțelul Galați, care activează acum tot în Liga 3. Noua grupare din Galați a fost pusă să plătească datorii făcute de Oțelul, campioana României din 2011, falimentară și ea, față de atacantul argentinian Diego Sevillano și atacant belgian Jeanvion Yulu-Matondo.

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 12:41 Stiri
Pe aceeași temă