Minerul Motru a anunțat că nu se prezintă în ultima etapă: „Vedem în vară dacă putem continua”. Becicherecu Mic câștigă la „masa verde”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 29 May. 2015, 14:03 Stiri
Minerul Motru a anunțat că nu se prezintă în ultima etapă:

Cea mai constantă echipă din zona vestică, Mama Mia Becicherecu Mic încheie mai rapid încă un sezon în Liga a 3-a. Formația din Timiș trebuia să evolueze azi, de la ora 18:00, în ultima rundă, a 26-a, pe terenul Minerului Motru, dar problemele financiare ale gorjenilor și-au spus cuvântul, iar aceștia au înștiințat FRF-ul că nu se vor prezenta chiar dacă meciul e acasă.

„Pizzerii” au rămas cu un gust amar după remiza cu UTA BD în care au simțit că puteau fi ei în locul arădenilor. Mama Mia se alege cu un succes cu 3-0 la „masa” verde în etapa a 26-a, prin neprezentarea Motrului, și poate încheia campionatul cel mai sus pe locul 2, poziție ocupată și în sezonul trecut.

„Am înțeles că cei de la Motru au trimis hârtie că nu pot să joace… Până la urmă dacă eram mai atenți puteam să și promovăm. Dar nu am putut să batem UTA în meciul direct, deși poate meritam după jocul din prima repriză. Urmează acum să analizăm. Voi păstra doar opt-nouă jucători – nucleul de bază, renunțăm la tot atâția și aducem tineri, pentru că trebuie să ai și pe bancă. Poate reușim la anul din a treia încercare să promovăm”, a spus Sorin Bălu.

Primele plecări de la Becicherecu vor fi cele ale jucătorilor împrumutați de la ACS Poli, Miodrag Todorov și Silviu Balaure, tot de la timișoreni pot sosi însă întăriri și în ediția viitoare.

Minerul Motru, sub semnul întrebării

Formație de tradiție în Oltenia, Minerul Motru ar putea chiar să dispară în vară sau să evolueze într-un eșalon inferior. Deocamdată mai există speranțe ca echipa să continue în Liga 3 și din toamnă, totul depinde de sprijinul din partea autorităților. Gorjenii nu și-au plătit de luni bune jucătorii, iar unii dintre aceștia au ales să plece în străinătate ca să muncească.

„Situația financiară ne-a determinat să facem acest demers. Am trimis adresă că nu ne vom prezenta la acest meci. Am motivat la Competiții decizia noastră, nu mai puteam să ținem jucătorii fără bani. Ne-am confruntat cu probleme financiare în tot returul. Deocamdată e vorba doar de etapa asta. Vedem în vară dacă putem continua, discutăm cu factorii de decizie din oraș, județeni. Orice e posibil acum. Dacă mai dura campionatul riscam să facem și a doua neprezentare… Unii jucători au plecat în Germania, Anglia, nu sunt salarii ca în Liga I și noi intram în a cincea lună de neplată, a trebuit să le dăm drumul. Sunt cheltuieli mari, deplasare de 400 de kilometri în ziua meciului, nu e ușor. Sunt de 15 ani la club și nu m-am întâlnit cu o asemenea situație. Clubul are 53 de ani, nu a apărut de ieri, de azi, e o situație dramatică. Personal, și nu e poziția clubului, trebuie să se facă ceva la nivel de Federație, pentru că tot fotbalul românesc suferă”, a declarat Mihai Cernica, directorul sportiv al Minerului Motru.

„Minerii” au suferit mult în unele jocuri, cu 12 oameni pe foaie, și ocupă locul 9 în serie după ce anul trecut evoluaseră în Liga a 2-a. Azi, de la ora 18, se vor disputa cinci jocuri în Seria a IV-a, în care UTA BD, campioana, va întâlni Hunedoara acasă. Restul jocurilor sunt: Național Sebiș – Vulturii Lugoj, ACSO Filiași – Pandurii II și Știința Turceni – CS Ineu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 29 May. 2015, 14:03 Stiri
Pe aceeași temă