Fortuna mărșăluiește spre Liga a II-a

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 10:26 Stiri

În penultima etapă din play-off-ul Ligii a III-a, Seria 6, Fortuna Câmpina era obligată să câștige în deplasare la SCM Argeșul Pitești pentru a avea în continuare prima șansă la promovare. Adversara din acest punct de vedere, Chindia, evolua de la aceeași oră tot în Argeș, dar la Bradu.

Fără emoții

Stând la mâna rezultatelor sale, echipa lui Florin Stăncioiu a început mult mai decisă meciul, astfel că V. Munteanu (10) avea să anunțe deschiderea scorului prin driblingurile sale din flancul drept. Chipirliu (13) a marcat primul gol al meciului, după ce a profitat de pasa excelentă a lui V. Munteanu. Replica băieților neplătiți ai lui Vali Sinescu întârzia să apară, așa că tot Fortuna a rămas la conducerea jocului. Șandru (24) a trimis de la mare distanță din lovitură liberă, cu pământul, iar Antohi (28) a dublat avantajul pe tabelă, după ce a reluat cu capul centrarea venită de la Cristescu. Singura șansă a piteștenilor a apărut în momentul în care Panait (42) și-a luat în cele din urmă inima în dinți și a șutat de la mare distanță, dar mult pe lângă. Apoi, până la pauză, Antohi (44) a semnat „dubla”, după ce Chipirliu s-a aflat de această dată la serviciu. Golul a venit, cum altfel, tot din flancul stâng al apărării gazdelor.

„Chipi”-Hat-trick

La reluare, ecuația calificării, dar și a promovării, era rezolvată în procente mari. Chiar dacă Chindia conducea la Bradu cu 1-0 (Honciu, min. 26), Fortuna și-a văzut în continuare de joc și de golurile sale. Dulcea (57) a fost blocat în careu, iar puținii spectatori se rugau să apară și la poarta lui Zegheru o ocazie mai de Doamne ajută! Chipirliu (59) a făcut și el dubla, pentru ca două minute mai târziu să-și desăvârșească opera, după ce a primit o pasă „inteligentă” de la fundașul stânga Dumitrache, l-a driblat și pe Vlăsceanu și a semnat sentința definitivă. Același Dulcea a tras primul șut pe poartă în minutul 65, însă Stăncioiu și-a permis să schimbe și portarii. Până la final, Barbu (84) a lovit transversala, însă chiar dacă Chindia a învins cu 2-1 la Bradu în ultima fază, prima șansă la promovare o are în continuare Fortuna Câmpina.

3 promovări are la activ antrenorul Fortunei, Florin Stăncioiu. Cu Fortuna, ar fi a 4-a din carieră pentru antrenor

360 de minute/ 4 meciuri au trecut de când Zegheru nu a mai fost învins. Recordul s-ar putea mări la 450 la finalul campionatului, dacă nu va primi gol acasă cu Bradu  

SCM Argeșul Pitești – Fortuna Câmpina 0-5 (0-3)
Au marcat:
Chipirliu (13, 59, 61), Antohi (28, 44)
 

SCM: Vlăsceanu – B. Stancu, Miulescu, Avramescu (46 Bărbulescu), Dumitrache – Enache, Panait (46 Nilă), Mitra (76 M. Stancu), A. David – Dulcea, Albu (58 Petrescu).
Rezerve: Geantă, Delcea, Călin.
Antrenor: Valentin Sinescu.

Fortuna: Zegheru (73 Stroescu) – Cristescu (46 Jugaru), Marin, Șandru, Damian – Minciună, Barbu – V. Munteanu, Antohi, Năstase (69 Buhuși) – Chipirliu (64 Crosman).
Rezerve: Stan, Anițoiu, Gheorghe.
Antrenor: Florin Stăncioiu.

Omul meciului: Chipirliu
Stadion: „Nicolae Dobrin”, Pitești
Spectatori: 100
Cartonașe galbene: Mitra (55), Petrescu (73)/ Cristescu (35)
Au arbitrat: Sebastian Colțescu (Craiova) – Mircea Orbuleț, Iulian Radu (ambii București)
Observatori FRF: Ionel Țurlete (Alexandria), Traian Marcu (Sibiu)

Articol și foto de Mădălin RĂ‚DUCU

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 10:26 Stiri
Pe aceeași temă