Flacăra Horezu a ieșit cu capul sus din 16-imile Cupei României, după meciul cu Astra. REACȚII. Echipa vâlceană anunță că se luptă pentru promovarea în Liga 2

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 13:19 Stiri

A fost sărbătoare la Horezu, după ce Flacăra a ajuns după 40 de ani în șaisprezecimile Cupei României, iar în Treapt au venit 1.500 de spectatori pentru a vedea duelul cu echipa de Liga 1 Astra. S-a încheiat 2-0 pentru trupa din Giurgiu, Dan Alexa nu a folosit mulți dintre titularii obișnuiți, iar Gabriel Tamaș a fost în tribună ținta amatorilor de poze.

Flacăra a intrat fără trac și în minutul 16 a fost foarte aproape de gol, după ce execuția lui Cristi Munteanu, din lovitură liberă de la 18 metri, a izbit bara porții. Juniorul din poarta Flacărei, Robert Popa, a prins o zi de excepție și a intervenit mai întâi în minutele 25 și 27 la ocaziile lui Matei și Graovac.

Din cei 1500 de spectatori, doar centralul Robert Avram (Pitești) nu a văzut penalty clar pentru gazde în minutul 33, când Graovac a blocat cu cotul șutul lui Mansour, iar când toată lumea se pregătea de pauză, Valentin Gheorghe, abia intrat pe teren, a driblat scurt doi fundași vâlceni și a șutat superb de la 18 metri, în plasa porții vâlcene.

După pauză, s-a făcut simțită diferența celor două eșaloane și doar paradele juniorului Robert Popa au limitat scorul. Ohiremen Ajayi a stabilit scorul final în minutul 83, după ce a înscris simplu, cu capul, și Astra merge mai departe în Cupa României.

Adrian Popa: „A fost un eveniment extraordinar pentru Horezu”

Antrenorul-jucător de la Flacăra Horezu, Adrian Popa, este mulțumit că echipa sa a pus probleme celor de la Astra. „A fost un eveniment extraordinar pentru Horezu, am întâlnit o echipă foarte valoroasă de Liga 1 și chiar le-am pus probleme, am încercat  pe alocuri să ne ridicăm la nivelul lor. Sper să mai avem parte de astfel de jocuri la Horezu. Am încercat să facem un joc bun, să stăm grupați, să facem un meci tactic reușit și în cea mai mare parte, am reușit. Astra are jucători cu calitate, nivelul lor este mult mai ridicat. Acum, ne concentrăm pe jocul de la Timișoara, pe care sperăm să îl câștigăm”, a anunțat Adrian Popa.

Dani Coman: „Ne dorim să câștigăm Cupa”

După victoria de la Horezu, președintele Astrei, Dani Coman, anunță că echipa sa vizează câștigarea Cupei României. „Am rămas plăcut surprins de atmosferă, de condițiile de la Horezu, mă bucur pentru victorie. Nicolae Dică mi-a dat tot ce trebuia să știu despre Horezu, este normal, suntem prieteni și ne ajutăm. Nu contează cu cine picăm mai departe, avem un lot foarte bun, atât numeric cât și valoric, indiferent cu cine vom juca, va ține numai și numai de noi. Ne dorim să câștigăm acest trofeu, era normal să lăsăm acasă jucătorii care au jucat meci de meci, să dăm posibilitatea și celorlalți să joace. Îl cunosc pe Robert Popa de când era copil, mai are nevoie de jocuri, are nevoie să treacă la un nivel superior, dar este un portar pe perspectivă. Cred că Flacăra va fi o contracandidată puternică pentru Craiova în Seria a 4-a”, a declarat Dani Coman.

Dan Alexa: „Robert Popa este un talent incredibil”

Antrenorul celor de la Astra Giurgiu, Dan Alexa, a fost plăcut surprins de internaționalul Under 16 din poarta Flacărei, Robert Popa. „A fost atmosferă frumoasă, acesta este farmecul cupei, că echipele din eșaloane inferioare au ocazia să joace cu formații de primă ligă, noi am ratat multe situații, felicitări portarului de la Horezu, este un talent incredibil. Am controlat jocul, am ratat mult, iar Horezu a jucat cu multă ambiție, aveam informații de la Trică, pentru Flacăra a fost o sărbătoare. Avem ca obiectiv cupa, în turul următor, vreau să picăm cu Dinamo”, a spus Alexa.

Alexandru Dandea: „Întâi să intrăm în play-off, apoi să ne calificăm în cupe”

Vâlceanul Alexandru Dandea evoluează acum pentru Astra Giurgiu și își dorește ca, peste câțiva ani, să revină acasă. „Flacăra este o echipă bună de Liga a 3-a, i-am urmărit și în jocul cu Craiova. Am jucat de multe ori la Horezu, ultima dată acum 10 ani, cred că la Liga a 4-a, pentru satelitul celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, țin minte că am și marcat. Mă bucur că județul are din nou fotbal, are două echipe la Liga a 3-a, sper ca și Râmnicu Vâlcea să își facă echipă. Sibiul a fost o perioadă foarte frumoasă, dar au fost unele probleme pentru mine și am decis că este mai bine să părăsesc echipa. La Giurgiu o luăm pas cu pas, întâi să intrăm în play-off, pentru că va fi luptă foarte grea, apoi să ne calificăm în cupele europene și de ce nu, să ne batem chiar la titlu, avem un lot foarte bun. Cu siguranță, peste câțiva ani mă întorc acasă, mi-aș dori să fie o echipă și la Drăgășani, care nu mai are de când era Petrolul în Liga a 3-a”, a spus Alexandru Dandea.

Mihai Deaconescu va juca pentru Horezu

După doi ani petrecuți în Anglia, Mihai Deaconescu (32 ani) revine acasă și de la 1 octombrie va semna cu Flacăra Horezu. De asemenea, acesta va prelua de la tatăl său, Marian Deaconescu, două grupe de copii. Mihai a evoluat ultima dată la Clinceni, în eșalonul secund și a mai trecut pe la Liberty Oradea, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni și SCM Pitești.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu anunță că echipa sa se luptă la promovare cu „FC U” Craiova. „Vom trage la promovarea la Liga a 2-a, în iarnă ne vom mai întări. Nu este nicio diferență între ce facem acum la Liga a 3-a și ce ar fi la Liga a 2-a, plecăm și acum tot cu o zi înainte. Eu am făcut o promisiune jucătorilor, când primesc oferte de la un eșalon superior, le dăm drumul gratis”, a anunțat primarul Nicolae Sărdărescu.

Edilul din Horezu a dat o primă echipei și după jocul de cupă pierdut cu Astra Giurgiu, provenită din încasările de la meci.

FLACĂ‚RA HOREZU – ASTRA    0-2
Valentin Gheorghe 44′, Ohiremen Ajayi 83′

Rob. Popa – Nwabueze, Cip. Dinu, Cr. Munteanu, Bizichie, R. Nistor (cpt.)(Vl. Bălan 85′), Rz. Olteanu (Nuță 85′), Ad. Popa, Seb. Preda (Simeanu 75′), Stănică, M. Gueye
Rezerve neutilizate: D. Vlădoiu – Ct. Nițu, Gab. Precup, Dr. Constantinescu
Antrenor: Marian Deaconescu

D. Lazar – Radunovic (cpt.), Graovac, Cr. Dima, Biceanu, Fl. Matei (Val. Gheorghe 38′), Ohiremen Ajayi, Dandea, Graur, Stahl (Toni Silva 59′), Andronic (Gab. Șerban 79′)
Rezerve neutilizate: Max. Popa – Copaci, Toni Silva, Gavîrliță, Dr. Gheorghe
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea); Spectatori: 1.500; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Adrian Popescu (Craiova); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Laurențiu Dumitru Nistor (Moreni).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Ionuț Lăzărescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 13:19 Stiri
Pe aceeași temă