CNS Cetate Deva speră la un nou început! După un start dezastruos, Bobar a adus un antrenor cu licență PRO

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 13:16 Stiri

Rămasă fără antrenorul principal Ciprian Pepenar încă după etapa a doua, atunci când s-a înregistrat a doua înfrângere consecutivă la scor în noul sezon al Ligii 3, CNS Cetate Deva are în sfârșit un nou tehnician, după alte două runde în care interimatul a fost asigurat de cuplul Marius Bortiș – Petre Clep.

Singurul club hunedorean prezent în primele trei ligi ale României și-a prezentat, marți după-amiază, noul antrenor, unul cu un interesant CV. Viorel Tănase (45 ani) este opțiunea președintelui Cristian Bobar. Cu pretenții de promovare, CNS Cetate Deva o va lua aproape de la zero după patru etape scurse deja din Liga 3.

„Am considerat că Viorel Tănase este cel mai potrivit să preia echipa în acest moment greu prin care trece aceasta. A lucrat în staff-ul tehnic al lui Dorinel Munteanu, a lucrat cu Marius Stan – care mi l-a recomandat cu căldură – când Oțelul a câștigat titlul, are licența PRO, cum puțin antrenori din Liga 3 o au. Îl așteaptă o muncă foarte grea începând de acum, dar el s-a arătat dispus să o facă”, și-a prezentat alegerea, citat de glasul-hd.ro, Cristian Bobar.

Tănase: „La Sebiș, băieții au evoluat fără ambiție, fără motivație. Nu vreau să mai văd așa ceva”

Trecut în cariera sa și pe la Dunărea Galați, Farul Constanța, SC Bacău, Oțelul Galați sau Metalosport Galați, Viorel Tănase este un antrenor cu licență PRO care în ultima perioadă a stat pe tușă. „Tase” a acceptat să preia CNS Cetate Deva, o echipă care în primele patru etape a încasat trei înfrângeri la scor și a câștigat o singură dată. Cu cel mai dezastruos golaveraj în seria din care face parte, 6 goluri marcate și 14 primite, și aflată pe penultima poziție în clasament, a 13-a, Deva încearcă să se reinventeze cu un nou staff tehnic.

Viorel Tănase a acceptat să vină la CNS Cetate Deva după ce mai înainte a fost prezent în tribune la meciul susținut vineri la Sebiș și pierdut cu 6-3 în fața Naționalului. „Am fost să văd echipa la Sebiș și am acceptat provocarea de a prelua pe Cetate în acest moment dificil. Am observat jucători cu potențial, care șlefuiți puțin vor da cu totul alt randament. Știu că la Deva s-au făcut 14 transferuri, s-au adus și fotbaliști mai puțin experimentați sau care au jucat mai puțin. Ceea ce lipsește cu desăvârșire acestei formații este omogenitatea. Însă ceea ce nu mi-a plăcut la Sebiș a fost că băieții au evoluat fără ambiție, fără motivație. Eu nu vreau să mai văd așa ceva, a fost ultimul meci în care s-au prezentat așa! Cer spirit de sacrificiu și dorința de a câștiga la fiecare partidă. Există un nucleu de jucători cu experiență, cu potențial încă nedemonstrat. Pot lucra cu acești băieți în așa fel încât să avem și rezultate”, a declarat, citat de glasul-hd.ro, noul antrenor al Devei.

„Obiectivul propus este construirea unei echipe competitive, omogene”

Tănase a dezvăluit că și-a început munca la noua sa echipă încă de duminică, la două zile după înfrângerea din etapa a 4-a. Ca și antrenor secund îl va avea pe Tudorel Pelin, iar ca obiectiv are crearea unei echipe competitive.

„În primele două zile de antrenament, duminică și luni, am evaluat lotul de jucători, mai am încă două zile la dispoziție până la meciul cu Ighiul ca să iau o decizie în ceea ce privește sistemul de joc, cei 18 care vor fi trecuți pe foaie și strategia de abordare a acestei partide. Sunt probleme cu potențialul fizic al lotului, pentru că jucătorii au venit în trepte la echipă, iar în consecință pregătirea s-a făcut tot în trepte. Le-am explicat încă din prima zi filosofia mea de fotbal și de viață: respect, comunicare, disciplină – iată principiile după mă ghidez. Ca antrenor îmi place să atac, să joc ofensiv, însă nu trebuie să uităm organizarea în defensivă, mai ales că echipa aceasta a primit 14 goluri practic în trei etape, nu în patru. Le-am spus băieților că echipa o fac ei, în funcție exclusiv de modul cum se pregătesc și cum răspund la ceea ce le cer la antrenamente. Îl am ca secund pe fostul meu coechipier Tudorel Pelin de la Galați, lucrăm împreună de zece ani, este un profesionist, un om de caracter și un bun metodist, se va ocupa inclusiv de analiza meciurilor. Obiectivul propus la momentul actual este construirea unei echipe competitive, omogene, pentru că nucleul de jucători necesari există”, a mai spus Tănase în cadrul conferinței de presă.

Până la numirea lui Viorel Tănase, conducerea clububului devean a mai purtat discuții cu antrenori precum Paul Codrea, Ionel Ganea, Adrian Iencsi și Marin Dună.

Debutul lui Viorel tănase pe banca echipei CNS Cetate Deva se va produce vineri, de la ora 17:00, pe teren propriu împotriva Performanței Ighiu, ocupanta locului 5 în Seria a IV-a a Ligii 3.

Rezultatele obținute de CNS Cetate Deva în acest start de campionat:

CNS Cetate Deva – Industria Galda        1-3
Gelu Velici (52) / Silviu Mureșan (7), Claudiu Haiduc (23), Andrei Cernea (36)
ACS Poli Timișoara II – CNS Cetate Deva    5-1
Octavian Drăghici (3), Cristian Pădurariu (16), Sebastian Velcotă (50), Narcis Popan (82, 90+2) / Gelu Velici (17)
CNS Cetate Deva – Pandurii Târgu Jiu II    1-0
Robert Cristian (75)
Național Sebiș – CNS Cetate Deva    6-3
Marius Ion (2), Michel Rosenblum (50), Dragoș Săulescu (58, 66), Angelo Iuga (84), Daniel Clej (88) / Raul Lintaru (77), Iulian Tecsi (82), Gelu Velici (90+2)
meciul următor: CNS Cetate Deva – Performanța Ighiu – vineri, ora 17:00

Linia de clasament a ultimelor locul ale Seriei a IV-a:

9.     CSM Lugoj     4     1     2     1     6-6     5 pct.
10.     Nuova Mama Mia Becicherecu Mic     4     1     0     3     6-8     3
11.     UTA Bătrâna Doamnă II     4     1     0     3     4-6     3
12.     Pandurii Târgu Jiu II     4     1     0     3     1-5     3
13.     CNS Cetate Deva     4     1     0     3     6-14     3
14.     Millenium Giarmata     4     0     2     2     2-7     2

Foto: Glasul Hunedoarei

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 13:16 Stiri
Pe aceeași temă