Campionatul Ligii 3 ar putea rămâne în noul sezon fără unul dintre cluburile stabile financiar. Primarul s-a supărat: „Să le transmită jucătorilor să își caute alte echipe”

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 12:35 Stiri

Județul Dâmbovița ar putea rămâne fără două echipe dintr-un total de trei în următorul campionat al Ligii 3. Dacă soarta clubului Urban Titu este deja hotărâtă, fiind retrogradată matematic, situația de la FC Aninoasa este una de incertitudine, însă nu financiară, deoarece la acest capitol stă foarte bine. A treia reprezentantă, Flacăra Moreni, are un parcurs excepțional în acest prim sezon după promovare, în acest moment aflându-se pe locul 2 în Seria a 3-a.

Cu rezultate slabe înregistrate în 2017, în cele 13 partide din retur obținând 4 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri, pe teren propriu acumulând o victorie, două egaluri și patru înfrângeri, FC Aninoasa s-a scufundat în clasamentul Seriei a 3-a și a ajuns pe locul 12 din 15, prima poziție care e deasupra locurilor retrogradabile.

În ultimul joc, cel de pe teren propriu cu CS U II Craiova, echipa antrenată de Cristian Bălașa a condus de două ori prin golurile lui Maican (6) și Calofir (34), însă oltenii au revenit de fiecare dată și au punctat prin Tătulea (32) și Gunie (57, 61), reușind să câștige. În plus, dâmbovițenii au jucat aproape o jumătate de oră cu un om în plus pe teren, însă tot n-au reușit să obțină măcar un egal.

Acest rezultat, plus seria negativă în special de pe teren propriu, l-au determinat pe primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, se se declare nemulțumit de parcursul echipei, anunțând că ar putea să o retragă din campionatul Ligii 3 și să o înscrie în Liga 4. „Deocamdată, nu știu ce să zic, să va dau un răspuns sigur, dar s-ar putea să ne retragem și să încercăm să ne înscriem în Liga a 4-a. Faptul că am mers așa prost acasă, în fața propriilor suporteri, e inadmisibil. Vreau să discut cu președintele, să le transmită jucătorilor să își caute alte echipe, pentru că s-ar putea să ne retragem. Am fost și la Pitești după ei, au făcut niște gafe și acolo”, a spus Maricescu pentru Jurnal de Dâmbovița.

Antrenorul Cristian Bălașa, care la un moment dat s-a gândit chiar să-și dea demisia, spune că această cădere a echipei vine în urma faptului că jucătorii săi se mulțumesc cu puțin, iar după ce și-au asigurat menținerea matematică în Liga 3 nu și-au dorit mai mult, o poziție mai bună în clasament. Bălașa anunță că dacă va rămâne la cârma echipei, atunci va face curățenie în lot și va renunța la mai mulți jucători.

„Nu mi-a rămas o impresie prea bună după meciul cu Craiova. Sunt dezamăgit, supărat, dar trebuie să învățăm din orice înfrângere. Sper să îmi învăț lecția după aceste eșecuri. Toate condițiile sunt foarte bune, banii sunt la zi, dar jucătorii se mulțumesc cu puțin, de aici pleacă totul. Nu am reușit să îi capacitez să înțeleagă că una e să termini pe podium și alta e să termini pe locul 12. Cea mai mare bubă a fotbalistului român e că se mulțumește cu puțin. Am avut obiectiv locurile 1-6, dar dacă am scăpat de retrogradare de multe etape, jucătorii s-au mulțumit cu atât. Din respect pentru cei de aici, ar trebui să își dorească mai mult. Dacă o să rămân în continuare, vor fi măsuri drastice, se va renunța la șase-șapte jucători, vor fi surprize mari. Vreau să continui cu regulile impuse de mine, cu jucătorii aleși de mine, pentru că în privința condițiilor de aici, treaba stă bine. Noi suferim din cauza acestor rezultate, eu sunt supărat, am vrut să plec, dar am fost oprit de președinte și de primar. Puteam să plec la mai bine la un moment dat, dar am zis să rămân lângă acești jucători, să fie continuitate, dar jucătorii s-au gândit doar la ei, ne-am făcut de râs cu aceste rezultate. În 80 la sută din meciuri am condus și apoi am luat bătaie. În tur am luat doar opt-nouă goluri, iar acum, în ultimele meciuri am luat 15 goluri, nu știu ce se întâmplă. Mi s-a strigat demisia, sunt supărat, eu mi-am făcut treaba și am fost profesionist”, a declarat și Cristian Bălașa pentru aceeași sursă.

Nu ar fi prima retragere din campionatul Ligii 3. În acest sezon, până acum au părăsit competiția Arsenal Malu (Seria 2), CS Podari (Seria 3) și FC Bistrița (Seria 5).

În cazul în care primarul din Aninoasa nu revine la sentimente mai bune față de echipă și nu o va menține în Liga 3, județul Dâmbovița ar putea avea totuși cel puțin două echipe în al treilea eșalon în situația în care campioana județeană va câștiga barajul de promovare. În acest moment, cu cinci etape înainte de finalul Ligii a 4-a, echipele Dentas Tărtășești (62 pct.) și Recolta Gura Șuții (62 pct.) și Gloria Gaz Metan Cornești (61 pct.) se luptă pentru prima poziție și titlul de campioană județeană.

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 12:35 Stiri
Pe aceeași temă