Anunț ȘOC în Liga 3! Un club din seria Oțelului și Ceahlăului își încetează activitatea. Primarul: „Decizia este una corectă față de jucătorii, care și-au atins pragul de evoluție”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2018, 14:05 Stiri

Decizie șocantă luată marți, la Roman, de primarul orașului din județul Neamț, cât și de conducerea clubului local. Fiindcă rezultatele înregistrate în acest sezon nu s-au ridicat la „nivelul de performanță așteptat”, s-a decis ca activitatea echipei de fotbal, cât și cea de handbal să fie încheiată. Într-un comunicat postat de CSM Roman, se anunță că administrația locală are intenția de a investi, pe termen lung, în sporturi de masă ca înot, șah, tenis de câmp, tenis de masă sau box. Sportivilor de la fotbal și handbal li se vor rezilia contractele, iar suporterilor care și-au achiziționat abonamente li se vor restitui banii.

„Cred că această decizie este una bună față de cei care doresc cu adevărat să primească sprijin pentru a face sport și este una corectă față de jucătorii de la echipa de fotbal și jucătoarele de la handbal, care și-au atins pragul de evoluție și nu pot demonstra că pot face mai mult pentru Roman”, e concluzia primarului Lucian Micu.

În ultima etapă, echipa de fotbal a CSM Roman a pierdut cu 0-2 la Galați, cu SC Oțelul. În primele 10 meciuri din acest sezon, formația din Roman a înregistrat o victorie și nouă eșecuri, cu cele trei puncte câștigate fiind pe ultimul loc în Seria 1 a Ligii 3.

Singurul succes din acest campionat a fost obținut în etapa a 2-a, pe teren propriu, 2-1 cu FC Botoșani 2.

În cazul în care nu se va reveni asupra deciziei, iar CSM Roman va fi retrasă din campionatul Ligii 3, atunci toate rezultatele înregistrate în acest sezon vor fi anulate, iar în fiecare etapă va sta o echipă. Va fi al doilea abandon în acest sezon, după ce CSO Bragadiru a fost exclusă din competiție din Seria a 2-a, după ce nu s-a prezentat la două meciuri.

Vineri, de la ora 14:00, CSM Roman ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu Știința Miroslava, în etapa a 11-a.

În ediția trecută a Ligii 3, CSM Roman a încheiat sezonul pe locul 4 în Seria 1, sub Aerostar, Csikszereda Miercurea Ciuc și SC Oțelul Galați.


 

Iată comunicatul clubului din Roman:

„Închiderea activității echipei de handbal CSM Roman și echipei de fotbal CSM Roman

Conducerea Primăriei municipiului Roman, alături de membrii Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman, a luat decizia grea, dar corectă față de întreaga comunitate, de a închide activitatea celor două echipe – CSM Handbal și CSM Fotbal, care, în ciuda eforturilor financiare depuse de întreg bugetul local, nu se ridică la nivelul de performanță așteptat. Astfel, Consiliului de Administrație al CSM Roman a luat hotărârea, în ședința de marți, 30 octombrie 2018, de a pune binele întregii comunități înainte de toate și de a nu permite cheltuirea banului public pe rezultatele slabe pe care cele două echipe le-au avut pe parcursul întregului an, permițând ca susținerea financiară a celor două echipe etalon să fie preluată de orice agent economic care apreciază mișcarea sportivă romașcană și care are puterea economică de a investi în plata onorariilor jucătoarelor și a echipei tehnice.

Decizia Consiliul de Administrație al CSM Roman de a înceta activitatea echipelor de handbal și fotbal este completată de dorința, pe termen lung, a administrației locale de a investi în sportul de masă, oferind condiții optime și pentru cei care practică înot, șah, tenis de câmp, tenis de masă sau box.

„Toți cei care mă cunosc și cunosc evoluția celor două echipe știu că am fost tot timpul alături de mișcarea sportivă și mi-am dedicat timp și energie pentru a găsi soluții de a susține handbalul și fotbalul. În schimb, am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local. Și în trecut, și în mai multe rânduri, consilierii locali au solicitat o analiză „la rece” a evoluției celor două echipe și am tot amânat decizia, sperând la revenirea sportului pe podium, recâștigarea titlului de ambasador pentru Roman. Acest lucru nu s-a întâmplat. Decizia nu este deloc ușoară, dar datoria mea și a celor care răspund pentru modul de alocare a banilor cetățenilor este de a pune pe primul loc atât imaginea orașului, dar mai ales dezvoltarea sa și efectele pozitive ale acesteia. În urma consultărilor, am decis să continuăm sprijinirea sportului romașcan, să-i susținem pe copii și tineri să facă mișcare, să le asigurăm condiții – echipament, antrenori și transport la competiții, astfel încât să le permitem ca, în timp, să facă performanță și în fotbal și handbal, dar și în alte ramuri ale sportului, cum sunt înotul, tenisul, șahul sau boxul. În acest fel, dăm șansa unui număr mai mare de tineri să facă performanță. Cred că această decizie este una bună față de cei care doresc cu adevărat să primească sprijin pentru a face sport și este una corectă față de jucătorii de la echipa de fotbal și jucătoarele de la handbal, care și-au atins pragul de evoluție și nu pot demonstra că pot face mai mult pentru Roman. Le mulțumesc celor care s-au implicat până acum în cele două echipe, le mulțumesc sponsorilor care ne-au sprijinit și contez pe continuarea colaborării și le mulțumesc suporterilor. Sper ca, în timp, să reconstruim o echipă care să merite pe deplin fiecare ban din bugetul local”, a declarat primarul Lucian Micu.

Ca urmare a deciziei de marți, 30 octombrie 2018, a Consiliului de Administrație al CSM Roman și a retragerii din campionat a celor două echipe CSM Roman, contractele sportivilor și echipei tehnice ale ambelor echipe încetează conform regulamentelor celor două Federații, jucătorii și jucătoarele putând să se transfere la alte echipe.

Persoanelor care au achiziționat abonamente pentru meciurile de handbal din acest tur li se vor restitui sumele pentru meciurile de acasă ce nu se vor mai disputa, în baza unei cereri ce se va depune la CSM Roman, a copiei după cartea de identitate și a abonamentului în original, emis de instituție”.

Rezultate obținute de CSM Roman în acest sezon și care vor fi anulate:

Et 1: Bucovina Rădăuți – CSM Roman     1-0
Et 2: CSM Roman – FC Botoșani 2     2-1
Et 3: Șomuz Fălticeni – CSM Roman     1-0
Et 4: CSM Roman – CSM Focșani     0-1
Et 5: Foresta Suceava – CSM Roman     5-1
Et 6: CSM Râmnicu Sărat – CSM Roman     6-1
Et 7: CSM Roman – KSE Târgu Secuiesc     0-1
Et 8: Metalul Buzău – CSM Roman     1-0
Et 9: CSM Roman – Sporting Liești     1-5
Et 10: Suporter Club Oțelul Galați – CSM Roman     2-0

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 31 Oct. 2018, 14:05 Stiri
Pe aceeași temă