Adio Serie C! Petrolul a promovat în Liga 2 cu două etape înainte de finalul sezonului

Marius ANGHEL 12 May. 2018, 15:59 Stiri

După Universitatea Cluj (Seria 5) și ACS Șirineasa (Seria 4), care și-au îndeplinit obiectivul la finalul săptămânii trecute, respectiv marți, în intermediară, Petrolul Ploiești (Seria 3) este a treia echipă din acest sezon al Ligii 3 care obține promovarea matematică mai devreme de finalul campionatului. Victoria de astăzi, de pe teren propriu, cu CS Mioveni 2, scor 3-1, le-a asigurat găzarilor accederea în Liga 2.

Noul Petrolul, înființat în vara anului 2016, reușește astfel a două promovare consecutiv, acum în Liga 2 și e mai aproape de obiectivul suprem: revenirea în primul eșalon. „Lupii galbeni” și-au amânat promovarea matematică în Liga 2 după ce inițial o puteau realiza în urmă cu două săptămâni, însă atunci s-a pierdut surprinzător pe teren propriu, scor 1-3, cu Voința Turnu Măgurele.

Astăzi, ploieștenii au avut ceva emoții și cu CS Mioveni 2, după ce argeșenii au deschis scorul în minutul 21 prin Ovidiu Comănescu, care a bătut impecabil, în vinclu, o lovitură liberă de la 25 de metri, însă și-au revenit până la pauză, egalarea realizând-o Marius Chindriș, în minutul 40, din 6 metri, după o centrare din corner. Elevii lui Romulus Ciobanu au mai punctat în minutele 73 și 82, prin Nini Popescu și Mihai Velisar, câștigând astfel cu 3-1. Primul a punctat cu un șut din interiorul careului la care Sima n-a mai avut replică, iar al doilea a închis tabela cu o „ghiulea” din afara careului.

Fluierul final al meciului cu CS Mioveni 2 a declanșat fiesta promovării la Ploiești.

În cele 24 de etape desfășurate în Liga 3, Seria 3, Petrolul a obținut în 22 de meciuri 19 victorii, două egaluri și o înfrângere. Golaverajul este unul remarcabil, 55-14, iar punctajul unul aproape de perfecțiune: 59. Următoarele clasate, AFCM Alexandria și Voința Turnu Măgurele au cu câte nouă puncte mai puțin în clasament, cu două etape înainte de final.

Lupta continuă în Seriile 1 și 2

În celelalte două serii lupta pentru promovare se va da cel mai probabil până în runda finală. În prima grupă, Aerostar Bacău este favorită, fiindcă are 61 de puncte, Oțelul e pe 2 cu 59 de puncte, însă și un meci mai mult disputat, în timp ce Csikzereda stă la pândă pe locul 3, cu 57 de puncte. Iar în Seria a 2-a, SSC Farul și Progresul Spartac se află la egalitate de puncte, cu 58 fiecare. La final de sezon, în caz de egalitate de puncte, criteriul de departajare va fi cel al meciurilor directe, situație în care bucureștenii sunt în avantaj, după 7-0 și 1-1.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Marius ANGHEL 12 May. 2018, 15:59 Stiri
Pe aceeași temă