I-a venit rândul! VIDEO | Metaloglobus și-a primit titlul de campioană și medaliile pentru cucerirea Seriei a 3-a a Ligii 3. Bucureștenii vor juca în premieră în Liga 2

Marius ANGHEL 20 May. 2017, 22:23 Liga 3

După SCM Pitești și AFC Hermannstadt, campioanele seriilor 3, respectiv 5 ale Ligii 3, i-a venit și rândul echipei Metaloglobus București să fie premiată și felicitată de Federația Română de Fotbal pentru câștigarea seriei a 2-a și promovarea în Liga 2. Chiar dacă a fost a doua echipă din acest sezon al eșalonului trei care a reușit matematic performanța promovării, gruparea din cartierul Pantelimon a fost premiată a treia. Trofeul și medaliile au fost oferite, ca și în cazul piteștenilor, de Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Vineri, 19 mai, după victoria pe teren propriu în fața echipei SC Popești Leordeni, scor 3-2, în etapa 25-a a Ligii 3, Seria 2, Metaloglobus a dat start petrecerii. Jucătorii, antrenorii și conducătorii clubului din București au fost premiați de Răzvan Burleanu pentru performanța inedită de a obține promovarea în Liga 2.

Victorie cu Popești Leordeni în ultimul meci de acasă din Liga 3

Pe teren, în meciul cu ilfovenii, liderul Seriei a 2-a nu a avut un meci tocmai ușor. Echipa antrenată de Bogdan Argeș Vintilă s-a impus cu 3-2. Andrei Voican (21) și Ștefan Nicolae (33) au dublat avantajul pentru lider după puțin peste 30 de minute de joc, însă la pauză s-a intrat cu 2-1 după ce Robert Răducan (44) a redus din diferență, cu toate că Popeștiul rămăsese în inferioritate la eliminarea lui Romanescu (42), pentru cumul de galbene. În repriza scundă, Robert Gherghe (54) a refăcut diferența de două goluri pe tabelă, dar și oaspeții au mai înscris o dată prin Leonard Boiangiu (58). În ultima jumătate de oră nu s-a mai înscris, iar Metaloblobus a primit oficial medaliile de campioni, cu toate că de promovat matematic au făcut-o cu trei săptămâni în urmă.

În ultima etapă, Metaloblobus joacă în deplasare, vineri, la Ploiești, cu AFC Astra II (locul 11 din 14).

Ultimele două campioane care vor promova din Liga 3 în Liga 2 se vor stabili în ultima etapă. În Seria 1 au șanse AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (63 pct.), AFC Hărman (62) și Știința Miroslava (61 pct.), iar în Seria a 4-a Ripensia Timișoara (52 pct.) și CSM Școlar Reșița (51 pct.).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FRF

Marius ANGHEL 20 May. 2017, 22:23 Liga 3
Pe aceeași temă