VIDEO | Jurnalist Liga2.ro, lovit de președintele echipei Viitorul Șimian. Motivul este unul incredibil

Răzvan BUCUR 12 Apr. 2022, 21:35 Liga 3

După ce, la sfârșitul lunii februarie, a fost amenințat cu moartea de antrenorul Valeriu Tița, pe care jurnalistul ProSport / Liga2.ro îl deconspirase că pregătește Viitorul Șimian ”sub acoperire”, fiind sub contract cu naționala Siriei, reporterul Mircea Oglindoiu a fost lovit, astăzi, de George Sărăcin, președintele echipei mehedințene din Liga 3.

Președintele clubului Viitorul Șimian l-a lovit pe reporterul ProSport / Liga2.ro la Mehedinți

Motivul actului de violență, ca și în cazul fostului selecționer al Siriei, Tița, este unul șocant, care a venit în detrimentul unor răspunsuri la întrebările reporterului.

George Sărăcin, în paralel cu postul de președinte la Viitorul Șimian, este și administrator la Liceul Tehnologic din Șimian, dar și instructor auto, în timpul liber! Sau cel puțin așa ar trebui, doar în timpul liber, altfel intră sub incidența legii. Încercând să afle dacă, în momentul în care era prezent al examenul auto, avea cerere depusă la Inspectoratul Școlar Mehedinți, ca să poată fi învoit și astfel să poată fi prezent la orele auto, probabil cu elevii săi de la școala de șoferi, Sărăcin, deranjat de întrebarea reporterului Liga2.ro, l-a lovit pe acesta cu cotul, în stilul ”Perversa de pe Târgu Ocna”.

Vigilent, Oglindoiu a apucat să se ferească și i-a barat, cu palma, lovitura cu cotul aplicată de Sărăcin, însă n-a mai apucat să ”ferească” și telefonul cu care filma interviul, iar dispozitivul a fost proiectat la sol, fără să sufere însă leziuni majore.

În urma acestui incident, jurnalistul a depus plângere la Poliție și așteaptă soluționarea cazului, pentru a se îndrepta, ulterior, în civil sau penal, în instanță, împotriva agresorului. Agresor care, în mod normal, azi ar fi trebuit să fie prezent la alegerile de la FRF.

Incidentul s-a produs în jurul orei 09:30, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, în parcul din localitate, în care elevii așteptau să fie chemați pentru a susține examenul auto, proba ”oraș”.

Dezvăluirile legate de implicarea lui Valeriu Tița la Viitorul Șimian i-a iritat pe antrenor și președintele Sărăcin

Același jurnalist Mircea Oglindoiu aprecia, în luna decembrie a anului trecut, parcursul bun al echipei Viitorul Șimian în ultimele patru etape de Liga 3 din 2021, apreciere conform cu realitatea de altfel, deoarece echipa din Șimian izbutise 10 puncte din 12 posibile.

”Acel eșec drastic cu Reșița (n.r. – scor 1-6) parcă ne-a motivat oarecum și de atunci n-am mai pierdut. A urmat remiza de la Viitorul Pandurii 2, după care am câștigat trei meciuri consecutive. Sper să menținem ritmul și în 2022. Eram într-o vizibilă creștere de formă și, pe de o parte, ne pare rău că se întrerupe campionatul, dar, pe de altă parte, aveam nevoie și noi de pauză. A fost un campionat solicitant pentru noi, ca nou-promovată”, a declara, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei mehedințene, Relu Țurai, pe data de 6 decembrie 2021.

Odată cu revenirea lui Tița din Siria, care a fost dat afara de la echipa naționala pentru rezultate modeste, Țurai a fost păstrat în lot, în acte, ca antrenor, și chiar a stat pe bancă în continuare, dar a fost tras pe ”linie moartă” în privința deciziilor tactice. De altfel Țurai avusese parte de același ”tratament” și în perioada august-octombrie 2021, când de transferuri sau pregătirea echipei s-a ocupat, în special, tot Vali Tița, și tot sub acoperire, deoarece, la vremea respectivă, antrenorul de 55 de ani se afla sub contract cu Al Hussein Irbid, din Iordania, echipă de club care îl dăduse afară, după doar câteva etape, în februarie 2021, însă nu reușise să-i și rezilieze contractul, de comun acord, celor două părți fiind practic în litigiu la FIFA.

Cu alte cuvinte, dacă Tița semna în august 2021 cu Viitorul Șimian, nu mai putea solicita iordanienilor banii până la scadența contractului. Aceeași speță a fost și în februarie 2022, dar cu echipa națională a Siriei. Cu toate acestea, președintele de la Viitorul Șimian, George Sărăcin, a postat, în luna februarie, pe pagina personală de Facebook, o poza în care se laudă ca Vali Tița face tactica de joc înaintea amicalului cu CSO Turceni. Reporterul Liga2.ro nu are informații dacă Sărăcin a postat acea pozp ca să-i facă ”bucata” lui Tița sau dacă pur și simplu nu cunoaște regulamentele FIFA. Cert e că Oglindoiu a folosit acea poză într-un articol, moment în care a fost amenințat cu moartea de Vali Tița.

La scurt timp, Sărăcin a șters poza de la profilul personal de Facebook. Același Sărăcin, posta, pe profilul său, înainte de barajul pentru promovare, poze cu gratare și bere în incinta stadionului din Șimian, iar în septembrie 2021 anunța, tot pe Facebook, suporterii că pot intra pe stadion doar daca au test ”pisiar”, nu RT-PCR.

Viitorul Șimian nu are pagină oficială de Facebook sau altă sursă media de comunicare a informațiilor din cadrul clubului. Există o pagină cu acest nume, creată, din informațiile Liga2.ro, de antrenorul-jucător care a promovat echipa în luna mai a anului 2021, Dorian Vasilică. În luna iulie, acesta a fost dat afară, pe motiv că Viitorul Șimian are rezultate slabe în amicale! Din acel moment, pe pagina ACS Viitorul Șimian, care era destul de activă, nu s-a mai postat nimic.

George Sărăcin, consilier local la Șimian, președinte la Viitorul Șimian, administrator la Liceul Tehnologic din Șimian și instructor auto

Grav e că, tot conform propriilor poze de pe Facebook, Sărăcin, care e și consilier local al comunei Șimian din partea PNL, după ce anterior fusese la PSD, folosește sigla clubului Viitorul Șimian, pentru a îndruma populația să voteze partidul său.

În urmă cu aproape un an, imediat după promovare, Sărăcin declara, aceluiași reporter Liga2.ro, că Viitorul Șimian va avea stadion nou. Lucrările n-au mai demarat, iar Viitorul Șimian joacă și în prezent pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

Deși, matematic, în decembrie 2021, avea șanse la play-off, Viitorul Șimian, o dată cu revenirea lui Tița, a mai obținut doar două puncte din ultimele trei etape din sezonul regular, dintr-un maxim de nouă puncte, și a încheiat Seria 7 pe locul 5, fiind repartizată ulterior în play-out.

Etapa viitoare, Viitorul Șimian va juca, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv ”Mircea Chivu” la Reșița, cu Progresul Ezeriș.

Viitorul Șimian ocupă locul 1 în play-out-ul Seriei a 7-a a Ligii 3, cu 30 de puncte, fiind ca și salvată de la retrogradare, fiindcă Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clasata pe locul 5, are doar 13 puncte.

Foto: Facebook George Sărăcin

Răzvan BUCUR 12 Apr. 2022, 21:35 Liga 3
Pe aceeași temă