Probleme mari pentru Ionuț Popa! Antrenorul a suferit un stop cardiorespirator și a fost resuscitat: ”Este în stare gravă. E în comă”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 22:00 Liga 2
Probleme mari pentru Ionuț Popa! Antrenorul a suferit un stop cardiorespirator și a fost resuscitat: ”Este în stare gravă. E în comă”

Ionuț Popa (67 de ani) trece prin momente de cumpănă. Experimentatul antrenor de fotbal, retras din activitate de mai bine de un an, la jumătatea lunii martie 2019, din cauza unor probleme grave de sănătate, a suferit, marți, 9 iunie, un stop cardiorespirator, anunță Special Arad. Acesta a fost resuscitat, însă se află în comă.

Ionuț Popa, în comă la Spitalul Județean Arad după ce a fost resuscitat

Popa a fost transportat de urgență la secția UPU a Spitalului Județean Arad, unde a fost resuscitat, iar apoi a fost transferat pe secția ATI.

„Este în stare gravă. E în comă. A suferit un stop cardiorespirator și din ceea ce spune medicul neurolog, tumorile de la nivelul capului au crescut”, a declarat o sursă din cadrul Spitalului Județean Arad pentru Special Arad.

În ultimele luni, apropiații familiei lui Ionuț Popa spuneau că „starea lui stagnează. Nu este nici mai bine și nici mai rău, dar e bine că nu a crescut tumoarea pe care o are la cap, care este inoperabilă”.

Sport Arad scrie că Ionuț Popa ”a reluat, recent, un tratament la care nu a răspuns prea bine, iar în această seară a suferit un stop cardio-respirator. Ambulanța l-a transportat de urgență pe „Mister” la Spitalul Clinic Județean, iar medicii au reușit resuscitarea sa. Din păcate, fostul tehnician al UTA-ei rămâne internat în stare destul de gravă la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Arad”.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat la începutul anului 2019

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Experimentatul antrenor arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena. Inițial, se vorbea despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. Pe la începutul lunii martie 2019, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui „Mister” restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, acesta a fost în imposibilitatea de a mai conduce antrenamentele UTA-ei.

Popa a avut simptome de amorțeli în zona facială și nu mai putea vorbi, pentru ca mai apoi să nu mai reușească să miște un ochi. Dacă inițial doctorii au crezut că au de a face cu afecțiunile rezultate în urma unui atac cerebral ori unui infarct miocardic, ipotezele nu au stat în picioare, astfel că Ionuț Popa a fost supus unor mai multe analize foarte costisitoare, atât în țară, cât și în străinătate.

„Am probleme de sănătate. Nu știe nimeni ce am. Am făcut două RMN-uri, am fost la mai mulți doctori. Am probleme cu ochiul, am avut amețeli, dureri de cap. Ar putea să fie de la vreo lovitură sau de la nervi, stres. Nu mă simt bine. Săptămâna viitoare o să fac o spectroscopie. Asta se face la cap pentru a determina dacă este totul în regulă. O să vedem apoi ce și cum”
Ionuț Popa, la începutul lunii martie 2019, despre problemele sale medicale

„Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar… (Oftează) Of, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă. Departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză”
Ionuț Popa, într-un interviu acordat pentru ProSport, la 10 ianuarie 2020

  • Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.
  • În cariera sa de antrenor, Ionuț Popa le-a condus pe UTA, FC Bihor Oradea, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.
  • La data de 17 aprilie 2020, Ionuț Popa a împlinit 67 de ani.
Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă