Au îmblânzit „lupii”! Academica Clinceni învinge Petrolul după ce la pauză era condusă. Robert Ion a reușit „dubla”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 16:17 Campionat
Au îmblânzit

S-a dus invincibilitatea Petrolului sub comanda lui Octavian Grigore. După cinci victorii consecutive și remiza cu UTA (2-2), echipa ploieșteană a cedat astăzi, la Clinceni, cu 2-1, în fața Academicii, după ce a condus la pauză. Ilfovenii au reușit să îmblânzească „lupii”, așa cum își propuseseră înaintea jocului, i-au egalat la puncte (39) și i-au făcut să încheie turul sub podium și locurile promovabile.

După o primă repriză dură, cu multe intrări tari, dar și două ocazii mari ironise de ilfoveni, prin Vasile Olariu (5) și Adrian Șut (19), Petrolul a reușit să înscrie fix înainte de pauză. Robert Grecu (43) a preluat o minge șutată de Ștefănescu și a înscris din 7 metri lateral stânga la colțul lung.

Academica a început foarte bine partea secundă și a presat până a reușit egalarea. Robert Ion (53) a deviat la colțul lung, de lângă Cazan, o centrare din stânga a lui Barbu. Petroliștii au reintrat în joc, însă au pedalat în gol. Până când același Robert Ion (65) a reușit „dubla” și și-a adus echipa în avantaj, la un luft al lui Olaru deviat fericit la el.

În minutele de final, Petrolul a încercat să obțină măcar un egal, un rezultat pe care echipa din Clinceni nu l-a gustat în acest sezon, însă jucătorii lui Grigore au arătat încă o dată că nu sunt deloc inspirați în atac. Singura ocazie bună de gol au avut-o în prelungiri, atunci când Vâlceanu a respins în lateral un șut în diagonală al lui Nini Popescu (90+2).

S-a terminat 2-1 pentru Academica Clinceni, după 1-0 pentru Petrolul la pauză, iar cele două echipe au încheiat turul la egalitate de puncte, 39. Ilfovenii stau însă mai bine la golaveraj, 37-14 față de 37-18, astfel că au trecut peste prahoveni în clasament, la începutul etapa a 19-a clasându-se pe locurile 3, respectiv 4, însă cu posibileatea de a fi devansate de FC Argeș.

În prima etapă a returului, Academica Clinceni joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe teren propriu, cu CS Mioveni, iar Petrolul joacă în deplasare la Sportul Snagov, sâmbătă, de la ora 12:00.


 

Ca și în weekendul trecut, Petrolul joacă în deschiderea etapei, din nou în unul dintre derby-urile rundei. Cu UTA a scor un egal pe teren propriu, 2-2, după un meci în care a evoluat aproape toată a doua repriză în inferioritate. Acum, cu Academica Clinceni, în partida programată astăzi, de la ora 14:00, pe terenul principal al bazei sportive a comunei de lângă București, prahovenii au un meci și mai dificil. Întâlnesc formația aflată pe locul 5, care are trei puncte mai puțin în clasament și care și-a propus totul sau nimic, conform spuselor antrenorului Ilie Poenaru.

„Îmblânzim lupii!”, așa a titrat Academica Clinceni, pe site-ul oficial, avancronica meciului cu Petrolul. Jocul dintre ilfoveni și prahoveni e derby-ul de clasament al ultimei etape a turului. A cincea clasată, cu 36 de puncte, o întâlnește pe ocupanta locului 3, cu 39 de puncte. Antrenorul Ilie Poenaru e pornit contra ploieștenilor și le-a cerut jucătorilor săi totul sau nimic, spunând, totodată, că acesta este un meci pe care trebuie să-l abordeze la cea mai mare intensitate.

„Jucăm cu o echipă foarte bună, o echipă de tradiție, o echipă cu o galerie foarte mare în spate, dar noi, chiar dacă venim după o înfrângere cu FC Argeș, venim după un meci foarte bun. Jucăm acasă, facem meciuri bune spre foarte bune pe teren propriu. Nu ne este teamă de ei. Eu zic că dacă ne impunem jocul și ne luăm anumite măsuri, la anumiți jucători de-ai lor și anumite principii pe care ei le practică, le antrenează, nu vom avea probleme. Este un meci în care, le-am spus și jucătorilor, chiar de data asta i se potrivește mitul: totul sau nimic. De data asta chiar acest lucru le-am cerut jucătorilor: totul sau nimic. E un meci pe care îl vom aborda doar la victorie, un meci pe care îl vom juca la cea mai mare intensitate a noastră și un meci pe care trebuie să îl câștigăm fără doar și poate”, a spus Ilie Poenaru înaintea meciului cu Petrolul.

Lider de trei ori în cele 18 etape desfășurate până acum (6, 7, 12), Academica Clinceni e singura echipă din acest sezon care, până acum, nu a înregistrat niciun egal. În cele opt meciuri de pe teren propriu jucate, a pierdut contra unor adversari care acum sunt pe podium, cum este și cazul Petrolului. Atât cu Sportul Snagov, cât și cu Chindia a cedat cu 0-1.

Petrolul vine după remiza cu UTA (2-2), adică după primul pas greșit făcut în mandatul lui Octavian Grigore, care cuprinde șase meciuri până acum. „Lupii” nu-i au în lot pe Paul Antoche, suspendat după cartonașul roșu văzut în jocul cu arădenii, și Alexandru Tudor Saim, cel care a acuzat o accidentare de ultimă oră și a intrat, astfel, pe lista indisponibililor. Revine, în schimb, Sebastian Ghinga, experimentatul jucător fiind refăcut după problema medicală ce l-a ținut departe de gazon vreme de o lună și jumătate.

La mijlocul lunii aprilie, într-un meci amical desfășurat la Strejnic, pe când ploieștenii se aflau în Liga 3, iar ilfovenii erau pe locul 4 în Liga 2, Petrolul se impune cu 2-0, prin golurile lui Sergiu Arnăutu (32) și Nini Popescu (63), doi dintre puținii jucători care se mai află și acum în lot după promovare.

Meciul se dispută pe terenul 1 al bazei sportive din Clinceni, iar un bilet de acces în tribună costă 10 lei. Jocul va fi condus de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și asistenții Bogdan Velicu (București) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Etapa a 19-a, ultima a turului și antepenultima stabilită să aibă loc în 2018, continuă miercuri și se termină joi, după următorul program.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºAcademica: Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Șut, Bg. Barbu (C. Gheorghe 90′) – Horșia (Găină 69′), Vas. Olariu, Vl. Mihalcea – Rob. Ion (Mih. Șandru 85′)
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Pațurcă, Dogaru, Val. Cristea
Antrenor: Ilie Poenaru

â–ºPetrolul: Tordai – Alb. Olaru, Ghinga, L. Cazan, Țigănașu – Danci (Ciocâlteu 69′), M. Chindriș Rob. Grecu (Velisar 73′), Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu (N. Popescu 77′) – Arnăutu 
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Cl. Herea, Țicu, Fl. Plămadă
Antrenor: Octavian Grigore

â–ºMin 90+4 Final de partidă. Academica Clinceni câștigă cu 2-1 în fața Petrolului, după ce la pauză ploieștenii conduceau cu 1-0. Ilfovenii i-au egalat la puncte pe prahoveni și i-au depășit în clasament, datorită golaverajului mai bun.

â–ºMin 90+2 Nini Popescu trage în diagonală din 19 metri lateral dreapta, Vâlceanu respinge în lateral, Marinescu recuperează și pasează înapoi, iar Velisar centrează pe plasă

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 90 Clinceniul face și ultima schimbare. Iese Bogdan Barbu și intră Costin Gheorghe

â–ºMin 87 Un suporter din galeria Petrolului pătrunde pe teren și este alergat de oamenii de ordine până în partea opusă a gazonului, acolo unde este, în cele din urmă, prins. Meciul e întrerupt

â–ºMin 86 Mihalcea primește peste apărare și scapă singur cu Tordai, pătrunde în careu și șutează din 12 metri peste poartă

â–ºMin 85 Iese Robert Ion, autorul celor două goluri ale Clinceniului, și intră Mihai Șandru

â–ºMin 81   Cătălin Găină primește un galgen pentru o intrare la mijlocul terenului

â–ºMin 80 Popescu centrează din dreapta, Arnăutu reia cu capul din 7 metri, însă pe lângă bara din stânga lui Vâlceanu

â–ºMin 77 Petrolul face și ultima schimbare. Intră Nini Popescu și iese Cătălin Ștefănescu

â–ºMin 73 Iese Robert Grecu și intră Mihai Velisar

â–ºMin 69 La Clinceni iese Ovidiu Horșia și intră Cătălin Găină

â–ºMin 69 La Petrolul iese Cristian Danci și intră Alexandru Ciocâlteu

â–ºMin 68 Robert Grecu se lovește de zidul din spatele porții Clinceniului și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 65 2-1 Dobrescu avansează în stânga careului după un contraatac, centrează la colțul lung, acolo unde Olariu preia fără probleme de lângă Cazan și luftează în încercarea de a șuta din 4 metri, însă mingea se duce norocos în centru, iar Robert Ion îndeplinește o simplă formalitate. Robert Ion primește și cartonașul galben pentru că se bucură excesiv în fața galeriei ploieștene

â–ºMin 64 Marinescu trage bine de la 25 de metri, Vâlceanu plonjează în stânga și respinge în lateral

â–ºMin 61 Barbu bate în forță, pe lângă zid, o lovitură liberă de la 30 de metri central, Tordai scapă mingea în lateral, în corner

â–ºMin 57 La o acțiune în viteză, Arnăutu pătrunde pe dreapta și finalizează din alergare pe lângă prima bară

â–ºMin 56 Petroliștii au ieșit din defensivă după golul egalizator. Ștefănescu pătrunde în careu pe stânga, trage prost, în gazon, iar Vâlceanu reține ușor lângă bara din dreapta sa

â–ºMin 53 1-1 La un atac în care petroliștii n-au reușit să respingă decisiv, Barbu preia în stânga careului și centrează în fața porții, iar Robert Ion deviază de la prima bară la colțul lung, de lângă Cazan, învingându-l pe Tordai

â–ºMin 46 S-a reluat primul meci al ultimei etape a turului

â–ºMin 45+1  Pauză. Petroliștii intră în avantaj la vestiare

â–ºMin 44 Bogdan Barbu ia cartonașul galben după ce protestează îndelung la asistentul Marchidanu

â–ºMin 43 0-1 Ștefănescu fentează doi adversari în stânga careului, se întoarce, trage cu dreptul de pe linia de 16 metri, mingea e preluată de Robert Grecu la 7 metri, care de acolo îl învinge la colțul lung pe Vâlceanu. Ilfovenii protestează la poziția lui Grecu, însă mijlocașul se afla în poziție regulamentară

â–ºMin 41 Chindriș șutează pe jos de la 23 de metri central, slab, mult în stânga, după ce Patriche a respins în față o minge centrată dintr-un corner de pe dreapta

â–ºMin 37 Clinceniul pornește pe contraatac după o lovitură liberă executată prost de ploieșteni, Achim primește și intră în careu pe dreapta, centrează în centru, acolo unde Țigănașu se repliază bine, trimite cu pieptul către Tordai, iar portarul reține

â–ºMin 32 Achim centrează din dreapta, printre, în careu, Olariu urmărește și plonjează pentru a devia, însă nu ajunge la minge

â–ºMin 30 În unele locuri ale suprafaței de joc s-au format bălți. Marinescu pierde mingea într-o astfel de porțiune, în incursiunea sa în flancul drept. Mijlocașul gesticulează de nemulțumire

â–ºMin 27 Sergiu Arnăutu intră prin alunecare să-l blocheze pe Mihalcea, mijlocașul Clinceniului e un bun actor și se trântește jos și zbiară, chiar dacă nu a fost atins, iar arbitrul „mușcă” păcăleala și îi dă galben și atacantului Petrolului

â–ºMin 26 Achim îl împinge în fața careului pe Arnăutu, arbitrul dă fault, însă revine asupra deciziei la indicația asistentului, după ce atacantul venise din offside la șutul blocat al lui Robert Grecu

â–ºMin 25 Marius Chindriș îl calcă și el pe Șut și primește cartonașul galben

â–ºMin 24 Florin Achim pierde mingea și apoi îl calcă pe Ștefănescu, iar arbitrul îi dă cartonaș galben. Antrenorul Ilie Poenaru protestează la adresa arbitrului, acesta merge la margine și îi spune că dacă va continua va fi trimis în tribună

â–ºMin 23 Arnăutu preia, pătrunde în careu pe dreapta, șutează în blocaj, mingea ajunge apoi la Șut, care degajează

â–ºMin 19 Robert Ion pasează în lateral la Adrian Șut, care preia la 20 de metri ușor lateral dreapta și trage la colțul lung. Mingea lovește bara și revine în teren. O nouă ocazie mare pentru ilfoveni

â–ºMin 17 Tordai prinde mingea trimisă cu capul, slab, din 6 metri lateral stânga, de Robert Ion

â–ºMin 15 Olaru respinge de la 14 metri, din fața lui Olariu, după ce acesta trecuse cu noroc de un adversar, în fața careului, la pasa pe culoar a lui Mihalcea

â–ºMin 13 Portarul Mirel Bolboașă, rezervă, primește și el cartonașul galben pentru proteste la faultul lui Marinescu

â–ºMin 12 Laurențiu Marinescu îl calcă pe picior pe Șut și primește cartonașul galben

â–ºMin 11 Marinescu bate un corner de pe dreapta, Danci șutează în blocaj, mingea ajunge apoi la Robert Grecu, care trimite plasat peste transversală

â–ºMin 6 Cristian Danci intră prin alunecare, dă în minge și apoi îl calcă pe gleznă pe Adrian Șut, care acuză lovitura la piciorul drept și are nevoie de îngrijiri medicale. Danci scapă fără galben

â–ºMin 5 Barbu centrează dintr-un corner de pe dreapta, Olariu scapă din marcajul lui Danci și reia cu capul de pe linia de 6 metri puțin peste transversală. Ocazie mare pentru ilfoveni

â–ºMin 3 Ștefănescu bate lovitura liberă pe jos, în careu, Danci preia, se întoarce, își prelungește prea mult mingea și o scapă în aut

â–ºMin 2 Barbu îl faultează dur în stânga careului pe Marinescu. Arbitrul îl avertizează pe mijlcoașul Clinceniului că la următorul fault îi dă galben. Urmează o fază fixă bună pentru ploieșteni

â–ºMin 1 A început partida de la Clinceni. Academica joacă în albastru deschis, iar Petrolul în galben

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Marius ANGHEL 27 Nov. 2018, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă