Protest și contraprotest. Greviștii de la „U” Cluj au vrut să revină la prima echipă, dar nu sunt lăsați. Suporterii au intrat pe teren pentru a cere explicații

UPDATE: Universitatea a pierdut la scor, 0-4, amicalul cu echipa din Liga a III-a, Unirea Jucu. Clujenii au evoluat doar cu jucători de la juniori, aflați în probe, dar și cu Ciupe și Lemnaru, care nu au semnate angajamente.

Pentru formația lui Mihai Teja au evoluat: Pop – Ciupe, Berci, Morar, Hâmpea – Stanciu, Al. Dan – Lemnaru, Moruțan, N. Janos – Agro.


 

  • Jucătorii greviști de la Universitatea Cluj au decis să revină la prima echipă, după ce ieri au fost trimiși să se pregătească alături de juniori.
  • Fanii echipei clujene au oprit amicalul de astăzi cu Unirea Jucu pentru a-i cere explicații lui Mihai Teja despre situația jucătorilor care protestează pentru neplata salariilor.

Circul continuă la Universitatea Cluj! Situția a devenit și mai tensionată, astăzi, la amicalul cu Unirea Jucu de la baza sportivă „Dan Anca”. Jucătorii aflați în grevă l-au anunțat pe Mihai Teja că vor să revină în programul primei echipe și renunță la protest, dar antrenorul a spus că nu-i poate reprimi, decât dacă se consultă cu oficialii mai întâi. Astfel, amicalul a început tot cu jucători care nu au semnat angajamente și juniori.

Nemulțumiți de decizia lui Teja de a nu-i reprimi la echipă pe foștii „greviști”, cei 20 de membrii ai galeriei prezenți la meci au intrat pe teren și au oprit jocul, cerându-i socoteală lui Mihai Teja. „Cum își permit cei de la București să-și bată joc de copii noștri? Vă rog să o sunați pe doamna Marieta de față cu noi, să ne explice de ce nu sunt plătiți copiii”, i-au cerut fanii lui Teja, conform stiridesport.ro.

„Știți foarte bine că nu sunt bani. Credeți că-mi convine să am la antrenamente 5 sau 10 oameni? Dacă ar fi după mine, i-aș primi. Decizia a fost a conducerii. Am încercat să vorbesc și aseară cu doamna. Ni s-a spus că vom primi un răspuns într-o zi, două”, le-a răspuns Teja suporterilor, conform sursei citate, iar în cele din urmă meciul a fost reluat.

Marți seară, jucătorii greviști au dat un comunicat prin care și-au motivat decizia, anunțând totodată că sunt gata să revină la antrenamente de miercuri. Iată comunicatul:

„Niciodată de la începutul protestului nostru nu am dorit să aducem prejudicii clubului sau să periclităm în vreun fel imaginea Universității. Singurul nostru scop a fost de a trage un semnal de alarmă opiniei publice, autorităților locale și conducerii clubului asupra unei situații intolerabile. Suntem neplătiți de foarte multă vreme și am ajuns să fim întreținuți de părinți deși avem semnate contracte de fotbaliști profesioniști, iar unii dintre noi am fost în trecut sau facem parte acum din loturile naționale de fotbal. Considerăm că această situație este umilitoare atât pentru noi cât și pentru culorile clubului pe care le-am reprezentat întodeauna cu cinste și mândrie. Protestul nostru nu este îndreptat asupra antrenorilor, conducătorilor sau acționarilor, ci împotriva situației pe care am descris-o și care am dorit să fie cunoscută de toată lumea, în speranța că se vor găsi soluții de salvare a clubului.

Deși nu am primit încă nicio garanție că vom mai vedea banii care ni se cuvin pentru munca noastră, am hotărât, de comun acord, să ne prezentăm de mâine la programul normal al echipei, urmând să continuăm protestul nostru într-o altă formă până la intrarea în normalitate. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de greva noastră, suporterilor care au fost nevoiți să trăiască  momente confuze în ultimele zile și tuturor celor care ne susțin și înțeleg responsabilitatea aflată pe umerii noștri. Fără protestul nostru lucrurile ar fi continuat fără ca opinai publică să cunoască realitatea în care ne desfășurăm noi munca. „U” nu trebuie să moară!”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Numai U și Știri de Sport

Pe aceeași temă