Olimpia vrea un internațional român pentru unul dintre locurile Under 19. Sătmăreanul de la Wolverhampton întârzie să dea un răspuns

Marius ANGHEL 06 Jul. 2015, 12:48 Pregătiri, amicale
  • Carlo Erdei, un puști de 19 ani din Satu Mare, este dorit cu insistență de antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik. Tehnicianul îl vrea pe jucătorul Under 19 pentru a ocupa unul dintre cele două locuri din primul „11” pe care fiecare grupare din Liga 2 trebuie să le aibă meci de meci în campionat. Erdei a evoluat în ultimii doi ani în Anglia, la echipa de tineret a clubului Wolverhampton.

 

Carlo Erdei este încă un tânăr jucător care confirmă faptul că România produce foarte multe talente, dar sistemul de scouting și de recrutare a copiilor și juniorilor încă scârțâie. Născut în Satu Mare, jucătorul care a fost introdus în tainele sportului rege la Liceul cu Program Sportiv din oraș, unde l-a avut ca profesor pe Dacian Nastai, și-a impresionat antrenorii pe care i-a avut de-a lungul junioratului, mai ales datorită faptului că, în ciuda vârstei fragede, gestiona un post care cere multă maturitate și seriozitate, acela de mijlocaș central coordonator.

„Are calități fotbalistice remarcabile, este un jucător de ultimă pasă. Un talent cum rar mai vezi pe această poziție. De mic și-a dorit să joace fotbal la un nivel înalt. Am încredere în el. Este modest și serios. Dacă va continua pe aceiași linie, va reuși” a spus Mihai Sabău, ultimul său antrenor român.

La 17 ani a refuzat Dinamo și Viitorul, dar a ales Wolverhampton

Datorită calităților sale a intrat repede și în vizorul antrenorilor loturilor naționale de juniori, unde a fost convocat destul de des. La un turneu în străinătate, o firmă de impresariat din România l-a remarcat, iar de aici nu a mai fost decât un pas până au curs ofertele. A ales să plece în Anglia, deși a avut oferte de la Dinamo și Academica lui Gică Hagi, și în ultimii doi ani a fost jucător de bază al echipei Wolverhampton Wanderers U21. Luna trecută, contractul său cu gruparea din Marea Britanie a expirat și a revenit la Satu Mare pentru a petrece timp cu familia.

Antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik, insistă mult în ultimele două săptămâni pentru aducerea mijlocașului. Carlo Erdei încă nu a luat o decizie, având foarte multe oferte din țară și străinătate. Carlo are peste 50 de meciuri la echipele naționale de juniori ale României, are o experiență de doi ani la echipa de tineret a clubului englez Wolverhampton, două aspecte care au atras atenția multor cluburi.

Ungaria și Honved l-au dorit, însă a preferat România

Pentru a evita formalitățile complicate pentru work-permit (un act de care are nevoie orice jucător străin care joacă în Anglia), tânărul jucător a aplicat pentru cetățenia maghiară și a obținut-o. Drept urmare, mijlocașul a atras atenția și naționalei Ungariei și a academiei de fotbal a clubului Honved Budapesta. Carlo Erdei a refuzat însă ofertele, el alegând să joace pentru România.

Este fan Fracesco Totti, și-a propus să ajungă într-o zi să joace în Premier League, dar momentan cântărește ofertele din România și din străinătate.

Pentru Olimpia Satu Mare ar fi un transfer foarte reușit, mai ales că, din acest sezon, echipele din Liga a II-a sunt obligate să aibă în teren doi jucători născuți în 1996 sau mai tineri.

Olimpia vrea să-și întărească atacul. Boștină și Velici, principalele ținte

În altă ordine de idei, conducătorii clubului Olimpia Satu Mare încearcă să aducă câteva noutăți în lot în această săptămână. Pe lângă portarul Ovidiu Băican, se vrea readucerea la Satu Mare a lui Alexandru Boștină (ultima dată la FC Caransebeș) și transferul fostului atacant dinamovist Gelu Velici (momentan liber de contract, ultima dată împrumutat la AFC Fortuna).

Pe lista de transferuri se mai află și mijlocașul stânga Vasile Pop, căruia tocmai i-a expirat contractul FCM Baia Mare. De asemenea, la Olimpia, vor reveni atacantul Gabriel Roatiș, după împrumutul reușit în Liga a III-a la CSM Sighetul Marmației, și mijlocașul Bogdan Roghină, împrumutat la FC Zalău.

Deocamdată, doar Alexandru Boștină a confirmat negocierile. „Sunt discuții pentru revenirea mea la Olimpia, dar momentan nu ne-am înțeles. Mai trebuie să cădem de acord cu privire la anumite aspecte ale contractului”, a declarat atacantul care în iarnă pleca de la Olimpia la FC Caransebeș.

Boștină a mai fost jucătorul Olimpiei în perioada februarie 2014 – februarie 2015, timp în care a evoluat în 27 de meciuri și a marcat de 9 goluri.

Infuzie de jucători de la echipa secundă

Conducerea Olimpiei și staff-ul tehnic încearcă și introducerea mai multor jucători din echipa a doua în lotul cu care se va ataca podiumului seriei a II-a a Ligii 2. Mai multor juniori le-au fost propuse contracte profesioniste. Dintre aceștia îi amintim pe Mircea Donca, Denis Chivari, Paul Mihai și Patrick Pop.

Deocamdată nu s-a ajuns la nicio înțelegere, din cauza ofertelor foarte mici făcute de club. Se pare că singurul junior cu care s-a ajuns la înțelegere este Horia Bîgiu.

În acestă primăvară, clubului FC Olimpia a îndurat o reducere drastică de buget, astfel că oficialii grupării de pe Someș se așteaptă la bani puțini pentru transferuri și se uită înspre promovarea talentelor de la echipa secundă.

La finalul sezonului trecut, Olimpia a renunțat la câțiva jucători din lot, astfel că la reunire vor fi multe fețe noi. Adrian Micaș, Daniel Feier (cei doi urmau să fie păstrați doar dacă Olimpia II promova în seria a III-a), Istvan Svarczkopf (își dorește un contract în străinătate), Iulian Anca-Trip (nu a dorit să-și prelungească înțelegerea), Ovidiu Bic (negociază un contract cu FC Brașov) și Vlad Bujor (s-a renunțat la el din cauza salariului mare și a atitudinii neconvingătoare) nu vor mai juca în Liga 2 la Satu Mare.

Articol scris de Andrei PAȘCA

Marius ANGHEL 06 Jul. 2015, 12:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă