„Italienii” de la Caransebeș, mai buni ca cei de la Becicherecu Mic

Sâmbătă, 22 august, FC Caransebeș 1913 a disputat, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, ultima partidă de verificare dinaintea startului campionatului Ligii a 2-a, în compania formației din Liga a 3-a, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu câteva tentative ofensive timide ale gazdelor, stopate însă de apărarea bine așezată în teren și coordonată de Telescu, a formației vizitatoare. Prima fază periculoasă s-a petrecut în minutul 20, atunci când Stoica a scăpat pe dreapta și, de la 25 de metri, din unghi, a șutat puternic la colțul scurt, însă Miklos a reușit să scoată balonul din vinclu, respingând în corner. Scorul a fost deschis trei minute mai târziu, în urma unui corner de pe partea stângă, bine executat de Roman, Stoica deviind de la 10 metri, cu capul, mingea în plasa porții timișene. O altă fază notabilă s-a consumat în minutul 28, când Lupu a făcut o cursă pe stânga, a pătruns în careu, însă șutul său de la 14 metri, la colțul lung, a trecut peste transversala porții apărate de Miklos.

Caransebeșenii și-au majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 37, după o fază în care Cârstoiu a interceptat un balon la mijlocul terenului, i-a pasat lui Lupu, acesta a făcut o cursă de 30 de metri, după care a trimis la Livan, în careu, pe partea dreaptă, de unde juniorul venit de la Poli Timișoara a expediat un șut superb, care l-a depășit pe Miklos și s-a oprit în vinclul porții „italienilor” de la Becicherecu Mic, făcându-și astfel un frumos cadou de ziua lui.

Până la pauză, gugulanii mai puteau înscrie în minutul 41, când, după o pasă excelentă primită de la Lupu, Stoica, aflat la 8 metri, a încercat o execuție de finețe, dar balonul s-a scurs pe lângă poarta timișeană.

Partea doua a meciului a fost controlată în totalitate de gazde, chiar dacă prima ocazie importantă s-a consemnat abia în minutul 72, când Săulescu a centrat pe jos de pe dreapta, reluarea de la 8 metri a lui La Vecchia ducându-se puțin pe lângă bara din drepata a porții apărate de Culda. Putea fi 3-0 în minutul 82, când același La Vecchia l-a angajat excelent în careu pe Francesco Pissano, însă șutul năprasnic al acestuia, de la doar 10 metri, a fost respins în corner de Culda. Ultima fază importantă s-a petrecut în minutul 90, când La Vecchia a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă balonul a trecut la doar câțiva centimetri de vinclul porții timișene.

Giovanni Pissano: „Am mare încredere în echipă”

„După meciul de azi am mare încredere în echipă, cu atât mai mult cu cât acum 15 zile, când am sosit la Caransebeș, nu exista un grup unit, și practic am plecat de la zero. Astăzi nu m-a interesat rezultatul, ci felul în care jucătorii s-au mișcat pe teren, echipa să fie scurtă, să se miște repede, să plece pe contratac imediat cum are mingea, să nu stea pe gânduri, iar evoluția de azi îmi dă încredere în viitor. În ceea ce privește lotul, managerul general al clubului mai caută una sau două soluții, pe posturi unde ar mai fi nevoie de jucători, și mai ales de «underi», copii pe care, din campionatul care va începe sâmbătă, e obligatoriu să-i avem în teren. În aceste zile în care am stat la Caransebeș am lucrat foarte bine cu jucătorii, băieții au răspuns excelent la tot ceea ce le-am cerut și continuăm pe această direcție, fiindcă în prima etapă va trebui să ne prezentăm foarte bine, iar dacă vor mai veni jucători, sperăm ca ei să se integreze cât mai bine și cât mai repede în echipă”, a spus, după meci, Giovanni Pissano, tehnicianul italian al lui FC Caransebeș 1913.

FC Caransebeș 1913 a început în formula Adrian Pascal – Antonio Stelitano, Cornel Suciu (Viitorul Constanța), Sorin Răducu (Juventus București), Sorin Bușu, Monel Cârstoiu (Farul Constanța), Alin Roman, Sabin Lupu, Mădălin Livan (Poli Timișoara), Robert Roșoagă (Viitorul Cluj), Constantin Stoica; au mai intrat pe parcursul meciului Cristian Birăescu, Ionuț Bogdanovici (FC Olt Slatina), Adelio Cerbone, Pasquale Menna, Dan Filip (ACU Poli Timișoara), Cristian Suru, Dragoș Săulescu, Alex Dumitru (CSȘ Caransebeș), Francesco Pissano, Alesandro La Vecchia și Dan Telecican (Unirea Sânnicolau Mare); mai fac parte din lot, dar nu au jucat, Hermann Bona (CSM Școlar Reșița), Giani Stoichițoiu (U Craiova II), Ionuț Boldea (FC Hunedoara), Alex Curelea (CSM Școlar Reșița), Robert Bădoiu (CSȘ Caransebeș) și Cosmin Negoescu. Antrenor, Giovanni Pissano.

Să mai spunem că fundașul central Ionuț Gugu, venit de la ASA Târgu Mureș, se află în aceste zile în Franța, unde dă teste de joc pentru o echipă din Liga a 2-a din Hexagon.

Mama Mia Becicherecu Mic: Miklos, Ștefanovici, Telescu, Todorov, Ștefănescu, Radu, Luță, R. Artimon, Centea, Niță, Bârză; au mai jucat Culda, Motreanu, Tăbăcaru, Negruț, Zurbagiu, Mărginean, Nicoară, Cioancă, Saizu. Antrenor, Sorin Bălu.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă