Range Rover Cârstea

21 Jan. 2012, 09:54 Diverse
Range Rover** Cârstea

Atacantul piteștean Rover Cârstea este cel mai bun marcator al Ligii a II-a, însă abia în această iarnă a făcut primul pas mare din viața lui. A trăit toată viața în Argeș și abia acum, la 22 de ani, a plecat departe de casa părintească, la Timișoara. Iar în urmă cu două zile a condus pentru prima dată un Range Rover!

Prenumele său te duce, inevitabil, cu gândul la mașini, însă Rover Cârstea nu a făcut încă școala de șoferi. „Eu nu am permis de conducere, dar voi face școala după ce mă voi întoarce din cantonament și după ce îmi voi face și mutația în acte pe Timișoara”, ne-a spus atacantul lui Poli înainte să viziteze reprezentanța Land Rover din Timișoara. Deocamdată nu își permite o astfel de mașină, chiar dacă salariul său la Poli este de zece ori mai mare decât cel de la FC Argeș, unde avea 15 milioane de lei vechi pe lună. Totuși, pe parcursul drive-testului efectuat pe un drum privat, Rover s-a simțit în largul lui la volanul automobilului pe care visează să-l achiziționeze după ce va deveni un jucător celebru în Liga I. „Într-o zi Rover va conduce un Range Rover și oficial, pe șosele”, a spus atacantul lui Poli.

„Mama visa să mă fac doctor”

Părinții fotbalistului nu s-au gândit deloc la mașini când l-au botezat. Inspirația le-a venit datorită unui film. „Înainte să mă nască, mama s-a uitat la un film, mi se pare că un film indian. Era despre un copil orfan, pe care l-au adoptat alți doi copii, frați, și i-au pus numele Rover. A fost o poveste foarte frumoasă. Băiețelul acela, Rover, a ajuns doctor și așa mai departe. A inspirat-o foarte mult filmul acela și mi-a pus acest nume. Inițial trebuia să mă cheme Cătălin. Și mama, când eram mic, visa că o să ajung doctor, dar mie mi-a plăcut mai mult sportul. Am făcut arte marțiale înainte să mă apuc de fotbal. La opt ani, niște băieți mai mari de la mine, de la Mioveni, m-au văzut la bloc cum jucam fotbal și m-au dus la FC Argeș. Am dat niște probe și m-au oprit din prima”, a povestit Rover Cârstea.

„Am fost conceput la Timișoara”

Atacantul s-a născut pe 24 august 1989 și a ajuns prima oară în Timișoara anul trecut, atunci când a jucat pentru FC Argeș, în etapa a XII-a a Ligii a II-a. Totuși, fotbalistul a dezvăluit că are ceva legături cu capitala Banatului. „Tatăl meu a făcut armata aici, la Timișoara, și mama mai venea pe la el. Vă dați seama că era greu, au stat doi ani departe unul de celălalt, dar mama îl mai vizita pe tata și așa s-a întâmplat că în orașul ăsta am fost eu conceput. M-au creat la Timișoara”, a spus Rover Cârstea. Tatăl acestuia a terminat armata și a plecat din Timișoara chiar cu o lună înainte să izbucnească Revoluția.

„Rover Cârstea este, ca și calitate fotbalistică, un fotbalist între Dorin Goga și Mutu”, Gheorghe Chivorchian, președinte executiv Poli Timișoara

„Mă bucur că am ajuns aici. Poli e o echipă mare din România și e o onoare pentru mine să joc aici”, Rover Cârstea, atacant Poli Timișoara

„Liga I are nevoie de Timișoara”

Pe fotbalistul de 22 de ani nu l-a pus pe gânduri posibilitatea ca Poli să ajungă în Liga a III-a în sezonul viitor, din cauza problemelor cu licența. „Nu mă îngrijorează. Este problema patronilor, a primăriei, dar ar fi mare păcat dacă Timișoara nu ar fi în Liga I, fiindcă Liga I are nevoie de Timișoara. Ați văzut ce echipe sunt în Liga I, nu are rost să spun mai multe. Timișoara a terminat pe locul doi și eu zic că trebuia să fie campioană”, a declarat Cârstea.

Articol de Radu FAUR

21 Jan. 2012, 09:54 Diverse
Pe aceeași temă