Nuno Rocha, despre transferul la CSU: „Consider că am făcut un pas mare înainte în carieră”

Marius ANGHEL 03 Jul. 2014, 17:58 Diverse
Nuno Rocha, despre transferul la CSU:**

Mijlocașul sosit de la Maritimo, Nuno Rocha, dă în minge de la 7 ani și dorește ca în vara viitoare să o facă într-un meci european în tricoul alb-albastru al CS Universității. Jucătorul din Insula Capului Verde a acordat un interviu revistei Maxima Sport. Acesta a înscris odată pentru craioveni în amicelul cu NK Celje.

– Când și unde ai început să joci fotbal?
– Joc fotbal de la 7 ani. E viața mea. Am început acasă, în Insula Capului Verde. Jucam pentru o echipă mică, din regiunea mea. Am fost remarcat de un impresar și așa am ajuns la juniorii lui Maritimo Funchal. Am trecut apoi la echipa a doua a clubului, iar în iarnă am făcut pasul la prima echipă.

– Pentru națională ai jucat vreun meci?
– Un singur meci am la naționala Capului Verde.

– Cum ai ajuns în România?
– Prin intermediul impresarului, a lui Marcel (n.r. – Popescu). El m-a adus aici. Înainte am dat probe la Olympique Marseille, dar nu am fost oprit.

– Știai ceva despre România înainte să vii aici?
– Nu mare lucru, am văzut meciuri ale echipei voastre naționale. Știu de Mutu și de Chivu. Chivu nu a jucat aici, la Universitatea? Așa am citit, că a început fotbalul la clubul nostru.

– Ba da. Văd că te-ai informat. Ce altceva mai știai de Universitatea înainte să vii aici?
– Când mi s-a spus că ajuns aici m-am informat de pe internet. Am citit că în anii 80 echipa a jucat în semifinalele Cupei UEFA. Mi-ar plăcea să facem din nou o echipă puternică aici, care să evolueze în Europa.

– Cum te-ai descrie, care sunt calitățile tale?
– În primul rând rezistența, dar am și o posesie bună în regim de viteză.

– La meciul cu Vardar, mie mi-au plăcut pasele în adâncime pe care le-ai dat și faptul că nu ai pierdut mingea.
– Da, și viziunea în joc este o altă calitate a mea.

– Care este poziția ta preferată în teren?
– Îmi place să joc mijlocaș central, dar când eram la juniorii lui Maritimo am evoluat și pe postul de atacant. Și nu m-am descurcat rău. Dar joc acolo unde echipa are nevoie de mine, unde mă pune antrenorul.

– Care sunt jucătorii care te inspiră?
– Mi-a plăcut mult de Pablo Aimar, când juca la Benfica Lisabona. El este idolul meu.

– Odată ajuns la Universitatea, care sunt așteptările și speranțele tale?
– Consider că am făcut un pas mare înainte în carieră. Îmi doresc să facem un sezon bun și să ajut grupul, echipa, meci de meci.

– Cu câte goluri și pase decisive vei ajuta echipa?
– Asta nu depinde doar de mine. Ca să marchez trebuie în primul rând să evoluez, să mă impun în primul 11. Apoi, depinde foarte tare de ce sarcini voi primi din partea antrenorului. Oricum, nu-mi place să-mi fac calcule dinainte.

– Ce mesaj le transmiți suporterilor Universității?
– Am auzit de la Marcel că Universitatea are suporteri înfocați, care pun pasiune. Le spun că voi da totul pe teren. Sunt un jucător de echipă și o voi ajuta să ajungă cât mai sus posibil.

Marius ANGHEL 03 Jul. 2014, 17:58 Diverse
Pe aceeași temă