Rezervele Chindiei au umilit Plopeniul !

23 Aug. 2011, 23:31 Cupa

Cu doar trei titulari din garnitura care a evoluat cu Bistrița, Târgoviștea n-a avut nicio problemă la Plopeni, în fața unei formații care, cu mici excepții, îi ținea piept în iunie în meciul decisiv pentru promovarea în Liga a II-a. Chindia «mare» l-a câștigat pe Horvath, un puști de la Școala de Fotbal Gică Popescu, dubla din Cupă de la Plopeni consființind convocarea pentru meciul de la Deva, de sâmbătă.

Dacă în prima repriză s-a jucat cât de cât echilibrat, mitanul secund a reprezentat un galop de sănătate al oaspeților, cu trei goluri și alte ratări importante. „Tinerii noștri s-au descurcat foarte bine. Nu era nicio tragedie dacă pierdeam, am trimis în teren o echipă fără prea mare experiență”, s-a exprimat la final tehnicianul dâmbovițenilor, Silviu Dumitrescu. Chiar și cu rezervele, Chindia a triumfat lejer în Prahova și e la 90 de minute de o performanță notabilă, calificarea în 16-imile Cupei, obiectiv realizat la Târgoviște ultima dată în 2005.

Dumitrescu: „Nu am preferințe pentru 16-imi! „

Deși nu a declarat-o expres, antrenorul Chindiei a lăsat să se înțeleagă că va ataca cu toate forțele calificarea în 16-imile Cupei, fază a competiției în care intră în cursă și divizionarele A. „Întâi să trecem de turul care urmează și apoi discutăm. Nu am nicio preferință pentru 16-imi”, a vorbit Dumitrescu pentru liga2.ro. Chindia va juca sâmbătă la Deva, pe terenul Mureșului, confruntare din care dâmbovițenii speră să se întoarcă cel puțin cu un egal. „Mergem la Deva să luăm punct sau puncte. Am încredere în băieți”, e de părere ultimul antrenor care a dus Târgoviștea în Liga I. Dumitrescu se va putea baza și pe Sorin Rădoi, accidentat în meciul inaugural al campionatului, cu Bistrița (1-1).

1-0, în iunie

Chindia și-a câștigat dreptul de a evolua în Liga a II-a chiar pe terenul adversarei de marți din Cupă, CSO Plopeni. Pregătiți la acea vreme de Costel Pană, dâmbovițenii s-au impus în ultimele momente ale confruntării, 1-0, deși aveau și varianta unui rezultat de egalitate pentru a-și asigura șefia seriei. Chimia Brazi, marea rivală a Chindiei din campionatul trecut, a părăsit Cupa României marți, 0-2 cu FC Argeș pe teren propriu.

CSO Plopeni – Chindia Târgoviște 1-4 (1-1)
Stadion: Gh. Silaev. Spectatori:300
Au marcat: Dicu (19) / Horvath (11, 66), Negoescu (69), Gavrilă (78)

CSO: Catană – Știrbu, Pascu, Dicu, Necatu – Puchea, Slobozeanu, Paraschivoiu, M. David – G. Marin, M. Matei. Au mai jucat: Puiuleț, Nica, Huza. Antrenor: Romulus Ciobanu

Chindia: Omuț – Dreșcă, Calu, Morariu, Dinu – Băluță, Horvath, Ispas, Cinpoiaș – Negoescu, Gavrilă. Au mai jucat: Smarandache, Voineag, Bușică, Grigore. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Arbitri: I. Călin – C. Florea, G. Neacșu (toți din Argeș)

articol scris de Ionuț MARIN

foto de Marius TUDOR

23 Aug. 2011, 23:31 Cupa
Pe aceeași temă